- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Στη Μικρή Βενετία της Μυκόνου τα νερά δεν κυλάνε και τόσο ήσυχα. Μία νέα άφιξη μόλις ήρθε να τα ταράξει φέρνοντας νέα πνοή στη γαστρονομική σκηνή του νησιού. Το καινούργιο εστιατόριο είναι ακόμη μια δημιουργία από τον όμιλο Nice n Easy και όπως και όλα του τα εστιατόρια, υπακούει και αυτό στη farm to table φιλοσοφία. Αυτή τη φορά όμως η διαφορά βρίσκεται στον όρο surf and turf, που θέλει κρέας και ψάρι ή θαλασσινά να συνυπάρχουν αρμονικά στο ίδιο πιάτο.
Στο Spala η surf πλευρά έχει αστακό, φρέσκα ψάρια ημέρας και άλλες θαλασσινές λιχουδιές, ενώ η turf φέρνει στο τραπέζι βιολογικά κρέατα και μάλιστα σε διάφορες κοπές. Δεν λείπουν όμως ούτε οι γευστικές προτάσεις πρωινού, όπως pancakes από αλεύρι quinoa, φρούτα του δάσους (goji berries, λευκά μούρα, cranberries) και κορινθιακή σταφίδα “golden black” συνοδεία maple syrup ή θυμαρίσιο μέλι αλλά και τα… «Αυγά του γελαδάρη» πάνω σε tortilla, ψημένα σε πικάντικη σάλτσα με αβοκάντο και κόκκινα φασόλια.
Στα πιάτα ορεκτικών ξεχωρίζουν προτάσεις όπως Carpaccio από american wagyu beef αρωματισμένο με λάδι λευκής τρούφας, ενώ στα κυρίως πιάτα κρεατικών οι λάτρεις του είδους θα ενθουσιαστούν με το Galician rib eye (φιλέτο μπριζόλας ξηρής ωρίμανσης 45 ημερών 400γρ), την ταλιάτα picanha wagyu beef πάνω σε άγρια ρόκα με φλούδες μαύρης τρούφας και ανθό αλατιού, αλλά και τις ποικιλίες κρεατικών όπως Tomahawk από premium μοσχαρίσιο κρέας με νοτιοαφρικάνικα μπαχαρικά και επιλογές από πιάτα θαλασσινών όπως χταπόδι ψητό πάνω σε πικάντικη μελιτζανοσαλάτα.
Πλ. Αλευκάντρας, Χώρα, Μύκονος, 2289025421
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.