- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Queen Bee: Το καινούργιο μπιστρό στο Κολωνάκι είναι πανέμορφο
Ανοίγει από τις 8 το πρωί, τα πάντα είναι χειροποίητα, φτιαγμένα από τα καλύτερα υλικά
Βρίσκεται σε σημείο-φιλέτο του Κολωνακίου, στη γωνία της Π. Ιωακείμ με την Πλουτάρχου, έχει ιδιοκτήτη τον Παναγιώτη Καλύβα (δικά του και τα ακριβώς διπλανά Capanna και Καλαμάκι - Κολωνάκι, και τα δύο με μεγάλο κοινό), την αναμόρφωση του χώρου τη «χρωστάει» στο εξαιρετικό αρχιτεκτονικό γραφείο K-Studio των αδελφών Καραμπατάκη.
Οι ομορφιές αρχίζουν από την είσοδο –έχει μάλλον την ωραιότερη πόρτα που έχω δει τελευταία–, μέσα όλα είναι φίνα, φωτεινά, λαμπερά και αποπνέουν ζωντάνια. Ανοίγει από τις 8 το πρωί, τα πάντα είναι χειροποίητα, φτιαγμένα από τα καλύτερα υλικά και (όσον αφορά τα αρτοποιήματα), τα υπογράφει ο Kamel Saci, μέγας Γάλλος boulanger που ζει και διαπρέπει στη Νέα Υόρκη.
Ανοίγει στις 8 το πρωί με καφέδες της νεοϋορκέζικης For Five, σερβίρει breakfast, brunch, αυγά κάθε είδους και προτίμησης, κρουασάν, cinnamon rolls, πίτες, ψωμιά επτάσπορα, με ντίνκελ, με προζύμι, όλα από βιολογικά άλευρα φυσικής ωρίμανσης και με βούτυρα περίφημα της Νορμανδίας. Κι ακόμη, έχει γιαούρτια με θυμαρίσιο μέλι από Κύθηρα, χειροποίητες μαρμελάδες με ή χωρίς ζάχαρη, χυμούς από μηχάνημα ψυχρής έκθλιψης, τσάγια του ονείρου. Τα σάντουιτς γεμίζουν με roast beef ή σολομό, ή κοτόπουλο ή είναι veggie, μεγάλη η έμφαση που δίνεται σε οτιδήποτε healthy, αυτό το κομμάτι μάλιστα το επιμελείται με πολλές προτάσεις η νεαρή διαιτολόγος Σαμπρίνα Χωραφά (crafted by... Sabrilliance γράφει ο κατάλογος).
Για τους υπόλοιπους που στα υγιεινά σφυρίζουμε αδιάφορα, ο επίσης φερμένος από Νέα Υόρκη σεφ Sam Lamboglia ετοιμάζει σαλάτες, mac ’n’ cheese με καραβίδες, T-bone steak με τηγανητό πατατίνι, beef και chicken burgers, πιάτα ημέρας τα οποία συνδυάζει κανείς με κάποιο κρασί, ή ένα signature κοκτέιλ, άκουσα για το Bloody Mary τους (φυσικά με χυμό φυσικής ντομάτας) τα καλύτερα.
Π. Ιωακείμ 45, Κολωνάκι, 2107209933
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.