- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Entryfish: Πολύ Moda το ψάρι…
Εδώ θα φας ψάρι. Και θαλασσινά, και όστρακα, και μεζέδες πρωτότυπους ή και παραδοσιακούς με βάση και συγγένεια πάλι με τον κόσμο του βυθού
Πριν ενάμιση μήνα περίπου γράφαμε στην Αthens Voice για την «κάθοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», εννοώντας όλα τα θεσσαλονικιά ονόματα που κατέβηκαν «νότια» και έδωσαν άλλη χάρη στα εστιατορικά πράγματα της Αθήνας. Δεν προλάβαμε την τελευταία τελευταία άφιξη εκ Βορρά, το Entryfish, που άνοιξε στις αρχές του Μάρτη και μάλιστα σε πόστο κεντρικό της πόλης, την οδό Σκουφά. Έσπευσα! Γιατί και ξακουστό είναι το «βόρειο», γιατί ένας εκ των συνιδιοκτητών είναι ο Νίκος Βαρβέρης των extravagant INTERNI και MODA BAGNO, οπότε φαντάστηκα αμέσως τα καλύτερα.
Πήγα λοιπόν προχτές, Κυριακή μεσημέρι. Ο χώρος όχι τεράστιος, μοντέρνα πολυτελής και μελετημένα διαμορφωμένος από τον Θεσσαλονικιό αρχιτέκτονα Βασίλη Καραλάζο. «Ξεκινάει» με μακριές βελούδινες κουρτίνες στην είσοδο, τραπέζια φαγητού κι ένα μεγάλο υπέροχο κεντρικό μπαρ (ψηλά stools, «μαρμάρινη» και φωτιζόμενη επιφάνεια). Η εντύπωση της χαμηλόφωνης και σούπερ μοδάτης πολυτέλειας που εισπράττεις μόλις μπαίνεις, ολοκληρώνεται με μια εξαιρετικά χαριτωμένη έκπληξη όσο προχωράς προς το βάθος του καταστήματος. Εκεί λοιπόν βρίσκεται ένα άλλο section, πάλι με τραπέζια φαγητού, καναπέδες και κομψές καρέκλες, όλα τους μέσα σε… οργιαστική βλάστηση!
Στο Entryfish, για να περάσουμε στα «κυρίως», θα φας ψάρι. Και θαλασσινά, και όστρακα, και μεζέδες πρωτότυπους ή και παραδοσιακούς με βάση και συγγένεια πάλι με τον κόσμο του βυθού. Περάσαμε στα ενδότερα του… κήπου, διαλέξαμε ψάρια ολόφρεσκα, σαργούς. Υπήρχαν και στείρες (το αγαπημένο μου ψάρι, πολύ μεγάλο, δυστυχώς, για δύο άτομα), σκορπίνες, μπαρμπουνάκια, τσιπούρες πελαγίσιες. Ξανά στο τραπέζι συμπληρώσαμε με τα λοιπά. Μια πιατέλα με ολόφρεσκα κυδώνια, στρείδια, φούσκες και γυαλιστερές, γόνο καλαμαριού με πέστο μαϊντανού – απλά εξαιρετικό, ταραμοσαλάτα την οποία δεν μπορώ ποτέ να αρνηθώ και καλά κάνω, γιατί τούτη εδώ ήταν φτιαγμένη σαν από χέρι μερακλίδικης μαμάς, μια σαλάτα από βραστά χόρτα μαζί με ωραίους ξινούτσικους βολβούς –πολύ μας άρεσε αυτή η «μοντέρνα» πινελιά-προσθήκη.
Ιδανικά φαγωμένοι, ρίχνοντας τις ματιές μας στα celebrities που έκαναν… entry κάθε τόσο, χαλαρωμένοι από την ωραία μουσική και το λευκό βαρελίσιο μοσχοφίλερο του Τσέλεπου, στης «φύσης την αγκαλιά» κυριολεκτικά μέσα, περάσαμε στα γλυκά. Τα οποία ήρθαν (περίεργος και πολύ νόστιμος χαλβάς σχάρας (!!!) με παγωτό και τάρτα λεμόνι), μαζί με μια μεγάλη σαμπανιέρα με τα ποτά της χώνεψης που κερνάει το μαγαζί – μεταξύ τους και το πανάκριβο Vinsanto του Αργυρού, παρακαλώ!
ο Entryfish, να ξέρεις, φέρνει φρέσκα ψάρια και ολοζώντανα θαλασσινά από Θερμαïκό και άλλους ψαρότοπους της Ελλάδας. Κι ακόμη πως είναι ανοιχτό κάθε μέρα και Κυριακή, από τη 1.00 το μεσημέρι, και σερβίρει μέχρι πολύ αργά, ενώ μαθαίνω ότι κάθε του νύχτα είναι καυτή, μουσικές και χοροί κρατάνε όλο τον κόσμο μέχρι τις 3-4 το πρωί.
ENTRYFISH, Σκουφά 52, Κολωνάκι, 210 3617.666, και τιμές καλές για το είδος και την ποιότητα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.