- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Avalon, ο βασιλιάς Αρθούρος επιστρέφει στου Ψυρρή
Το γνωστό bar restaurant, έπειτα από μερικά χρόνια απουσίας, ανοίγει ξανά στις 26/10
Ο μύθος λέει ότι στο νησί Άβαλον κείτεται ο βασιλιάς Αρθούρος. Σε πιο γνώριμα εδάφη (συγκεκριμένα σε αυτά του Ψυρρή), το Avalon επιστρέφει με όλη τη μεσαιωνική αίγλη του και, ναι, φέρνει μαζί και τα απίστευτα μύδια του!

Από τα πιο ωραία bar restaurant αυτής της πόλης, έκλεισε πριν μερικά χρόνια για να επιστρέψει όμως δριμύτερο την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου. Σε άλλες εποχές είχε γίνει γνωστό για τις δεκάδες παραλλαγές σε μύδια, αξέχαστη λιχουδιά που υπάρχει και στο νέο μενού. Φρέσκα μύδια προβενσάλ, με κρέμα saffron, με βούτυρο, κρασί και θυμάρι, με celery και κρέμα λεμονιού, με Μπράντι, speck και άνηθο, με…ε, δεν θα σας στα πούμε όλα, δεν μας αρέσει να χαλάμε το σασπένς.

Επιπλέον θα ανακαλύψετε από την αρχή ωραία πάστα και ριζότο, σαλάτες και τραγανές μπρουσκέτες, όπως και μερικά πληθωρικά πλατό (τυριών, αλλαντικών, κρεατικών, ακόμη και καπνιστών ψαριών) για να κάνετε το ταίριασμα με κάποια από τις 45 ετικέτες του ελληνικού και ιταλικού αμπελώνα. Κι οι whiskey lovers όμως καθόλου παραπονεμένοι δεν θα μείνουν… Καλώς ήρθες και πάλι Avalon!

Λεωκορίου 20, Ψυρρή, 693 4046133, Fb: Avalon
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.