- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τρελαίνομαι για τα μικρά «τίποτα» που δεν διεκδικούν παράσημα, κι άμα είναι καλά ο κόσμος τα γνωρίζει και τα γεμίζει καθημερινά. Τέτοιο είναι και το ψαρομάγαζο Ατλαντικός, κάτω στου Ψυρρή. Λίγα τραπέζια, σχεδόν μέσα στην κουζίνα, πάνω πατάρι για μερικούς ακόμα, στο πεζοδρόμιο δυο τραπέζια, υπάρχει και εσωτερική αυλή έτσι για να μην κλείνει το μαγαζί από τις πρώτες ζέστες του Μαΐου. Με σόμπες χρησιμοποιείται και το καταχείμωνο όταν εντός και στα ζεστά δεν πέφτει καρφίτσα.
Ο κατάλογος έχει 5-10 απλά και «σίγουρα» πιατάκια. Σαλάτες ωμές και βραστές (ζεστές, και μπράβο τους), φάβα με τα σχετικά της, ρεβιθάδα φούρνου με ρέγκα ή σκουμπρί, μύδια τηγανητά με σκορδαλιά και μύδια σαγανάκι (πολύ νόστιμα), πατάτα κομμένη στο χέρι. Κι από «κυρίως», τηγανητά μικρόψαρα, γαύρο, κουτσομούρα, μπαρμπούνι, γαριδάκι τέλειο (€6-7), και το δικό τους fish &chips με ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο, πατάτες στρογγυλές τηγανητές και πιπεριές που έρχεται σε δίσκο. Βαρύ τους πυροβολικό θεωρώ την ψαρόσουπα. Πηχτή, μυρωδάτη, με κομμάτια ψάρι μέσα και πεντανόστιμη. Άλλοι πάλι είναι κολλημένοι με το ψαροσάντουιτς (€4,5) που μπορούν να το πάρουν και στο χέρι. Φτιάχνουν και σαβόρο –με ξίδι, σκόρδο, σταφίδες, δεντρολίβανο–, ψήνουν και καμιά τσιπούρα (€8) ή κανά σολομό, φρέσκο τόνο σουβλάκι με λαχανικά, ενώ δεν λείπουν τα ριγκατόνι με σολομό-βότκα (€8) και η γαριδομακαρονάδα με ντομάτα (€9). Το κρασί, λευκό και ροζέ, πουλιέται προς €3,5 το μισόλιτρο και είναι από τον Τύρναβο όπως και το χύμα τσίπουρο, η ρακή έρχεται από την Κρήτη.
Ψωνίζουν καθημερινά από τη Βαρβάκειο, μικρές ποσότητες για να είναι φρέσκα και να μην πετάνε. Είναι ανοιχτοί 7x7, δηλαδή μεσημέρι-βράδυ κάθε μέρα, σερβίρουν από 12 το μεσημέρι μέχρι 1 το βράδυ, μαζεύεται νεολαία, μάστορες από δίπλα αλλά και αρκετοί του «καλλιτεχνικού». Πρόσφατα μάλιστα άνοιξε ακριβώς απέναντι και το καινούργιο κα-τα-πλη-κτι-κό χαμάμ της πόλης οπότε πηγαίνετε μια βόλτα μέχρι εκεί, κάντε τα... λουτρά σας και με καινούργια φρεσκάδα περάστε τη μικρή πόρτα του Ατλαντικού. Θα σας αρέσει.

Αυλητών 7, Ψυρρή, 2130330850
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.