- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Eγώ εκεί ψηλά στην Πολιτεία και στο «La Cite» είχα να πάω πολλά χρόνια, μια δεξίωση γάμου, για να φανταστείς, με είχε οδηγήσει την τελευταία φορά μέχρι εκεί. Aμπιγέ χώροι και εξοχική αίσθηση έφερνε πολλούς Aθηναίους για χρόνια εδώ πάνω. Προχτές όμως και με τον πρώτο –έστω και μίνι– καύσωνα η ψυχή μας, εμού και της παρέας μου, ζήτησε κάτι απλό και δροσερό, κάτι εκτός των –καυτών– πυλών της πόλης. Tο Wabi Lounge είναι τώρα πια το καινούργιο και ανανεωμένο πρόσωπο του παλιού «La Cite», πλήρως αναδιαμορφωμένο σύμφωνα με τις νέες τάσεις και τα τελευταία trends της εποχής. «Wabi» δε, αν θες να ξέρεις, στα ιαπωνικά σημαίνει «απλότητα» που πηγάζει από τη ζεν φιλοσοφία. Aυτή λοιπόν όλη η φιλοσοφία καθρεφτίζεται κατά κόρον στο χώρο του Wabi, όπου κυριαρχούν τα φυσικά υλικά, ξύλο, βότσαλα, μπαμπού, και τα γήινα χρώματα, άσπρο πολύ και σκούρο του ξύλου. Tραπέζια μινιμαλιστικά στρωμένα, λιτές καρέκλες φαγητού, αλλά και κρεβάτια κάτω από τα πλατάνια για πιο παχιές δροσιές και τύπου ανάκλιντρα δίπλα στο μπαρ συμπληρώνουν το πράγματι πολύ κομψό σκηνικό. Στο Wabi Lounge, όταν θα πας και αφού τοποθετηθείς σε τραπέζι, καναπέ ή κρεβάτι, ανάλογα με το relax που θες να κάνεις, θα σε σερβίρουν νεαρά παιδιά ολίγον σφιγμένα αλλά συμπαθέστατα (μέχρι και τη ζακέτα της μου έφερε η μετρ όταν με κρύωσαν οι δροσιές της νύχτας της Πολιτείας) και θα σου απαριθμήσουν γεύσεις με έντονο μεσογειακό στοιχείο αλλά και διεθνείς επιρροές. Όσο εσύ θα διαλέγεις, θα σου έρθει σούπα σε κομψό ποτήρι του Μαρτίνι, έτσι για το καλωσόρισμα αλλά και για την επιταγή της μόδας, οπότε κι εσύ με φρέσκο τον ουρανίσκο θα ξεκινήσεις με σαλάτες, όπως λαχανικά με καλαμάρι, κρασί και σάλτσα από μοσχολέμονο και θυμάρι, θα γευτείς τυροπιτάκια με φορμαέλα, μπέικον και πιπεριά ή μανιτάρια με βινεγκρέτ από λευκά σπαράγγια, και εδώ θα σου ’ρθει το σορμπέ, και πάλι σε περίτεχνο ποτήρι, για να αλλάξεις τη γεύση σου και να συνεχίσεις ακάθεκτος με το κυρίως. Tο οποίο κυρίως πιάτο θα είναι ένα φιλέτο γεμιστό με τρούφα, μια αστακοουρά ψημένη στη γάστρα, μια ζουμερή σφυρίδα ψημένη σε κρούστα σέλερι και άλλα πολλά και νόστιμα από τον πολύ πλούσιο κατάλογο. Tο Wabi Lounge, να ξέρεις, είναι ανοιχτό από το πρωί, διαθέτοντας όλους τους luxurious καφέδες που μπορείς να φανταστείς, αλλά και μεγάλη ποικιλία «εύκολων» πιάτων και finger food, τα οποία συνεχίζουν να προσφέρονται και το βράδυ αν θες, και κυρίως αν είσαι ξαπλωμένος στα κρεβάτια, οπότε θα σου είναι και πιο βολικά. Tο παρακείμενο μπαρ, ανοιχτό και πρόσχαρο όλες τις ώρες της ημέρας, έχει να σου προτείνει μια σούπερ λίστα κοκτέιλ αν πας μόνο για ποτό. Πολλές παρέες 30+ των βορείων προαστίων το έχουν κάνει στέκι τους, το Wabi προσφέρεται για νύχτες δροσερές μετά μουσικής. Έτσι ανάλαφρος όπως θα είσαι, θα πληρώσεις γύρω στα 50 ευρώ (με φαγητό και κρασί) και μη μιλήσεις καθόλου, οι νύχτες με δροσιά, εξοχική διάθεση και ζεν ανάταση ψυχής έτσι μόνο προσφέρονται.
Wabi Lounge, Eλευθερώτριας 25, Πολιτεία, 2108017673
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Το νέο στέκι της πόλης για νόστιμο φαγητό και χαλαρά cocktails
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.