- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Οι Αθηναίοι διασκέδασαν νομίζω στις γιορτές, αν και πιο περιορισμένα από ποτέ. Τα ρεφενέ ρεβεγιόν δώσανε και πήρανε και οι βόλτες από σπίτι σε σπίτι «φορέθηκαν» πολύ στο τέλος του 2011 και την αρχή του ’12. Παρ’ όλα αυτά, την έξοδο που δικαιούμασταν την κάναμε στο πάντα ατμοσφαιρικό Malvazia, έξοδος που πραγματικά αποδείχτηκε πολύ καλή επιλογή.
Ο χώρος είναι πολύ ατμοσφαιρικός και, αν κι έχει μικρύνει κατά μια αίθουσα, έχει γίνει ακόμη πιο cozy. Ντυμένος παντού με φυτά, σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε περιποιημένη χειμωνιάτικη σέρα, που πάνω της λάμπει ο νυχτερινός ουρανός της Αθήνας. Τα κεριά που καίνε όλη τη νύχτα συμπληρώνουν τη ζεστή ατμόσφαιρα. Φέτος έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία και στο μπαρ, που ενώ παλιά λειτουργούσε σαν χώρος αναμονής, τώρα δουλεύει και ανεξάρτητα, ειδικά τις βραδιές με ζωντανή μουσική και τις Τρίτες που φιλοξενεί βραδιές μιλόνγκα και μαθήματα tango.
Η κουζίνα του Malvazia έχει κάνει στροφή στα ελληνικά «πράγματα» κι έτσι γευτήκαμε μια κουζίνα που αναδείκνυε τα ελληνικά μυρωδικά και τα προϊόντα από την ελληνική ύπαιθρο.
Ορεκτικότατα ήταν τα χειροποίητα πιτάκια με ξινομυζήθρα Χανίων, αρωματισμένα με πιπερόριζα και σος εσπεριδοειδών, οι λουκουμάδες κοτόπουλου με κους κους, μπρόκολο και πέστο φρέσκου θυμαριού και οι αλά Κρήτη τηγανητές πατάτες με τη φλούδα τους και κρέμα ζεστού κατσικίσιου τυριού Μονεμβασιάς. Μύρισαν Ελλάδα τα πιάτα μας με τα ορεκτικά αλλά και με αυτά που ακολούθησαν. Γιουβέτσι με γαρίδες, κάππαρη και αυγοτάραχο Τρικαλινού, αρνίσιο κότσι στη γάστρα με πράσο και βαλσαμικό Καλαμάτας και χοιρινά φιλετάκια με λεμονοθύμαρο και πουρέ αρακά. Τελειώσαμε με ψητό μήλο με μοσχάτο Λήμνου γεμιστό με φουντούκια και κρέμα βανίλιας και με μους σοκολάτας με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
Στο Malvazia αξίζει κανείς να πάει, εκτός από το φαγητό, και για τις μουσικές του βραδιές. Πιάνο, κιθάρα και τραγούδι από τους Βαγγέλη Ζούλα, Ζώη Πατέλη και Μπέλα Κασίμη που έχουν και μπρίο και ρεπερτόριο αφιερωμένο στις μουσικές του κόσμου – από κλασικά ιταλικά, γαλλικά και πορτογαλέζικα μέχρι ελαφρολαϊκά ελληνικά. Τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου είναι πολύ ατμοσφαιρικά.
Αν κάποιος πάλι προτιμά ήσυχες βραδιές, από Τρίτη έως και Πέμπτη μπορεί να γνωρίσει την κουζίνα του Malvazia με ιδιαίτερα καλές τιμές. Με 19 ευρώ το άτομο, δύο άτομα μπορούν να απολαύσουν 1 ορεκτικό, 1 σαλάτα, 2 κυρίως πιάτα και 1 επιδόρπιο, διαλεγμένα από τον κατάλογο εκείνη την ώρα. Πολύ δελεαστική πρόταση για τους καιρούς που περνάμε.
Malvazia, Αγαθημέρου 1, Ρουφ, 210 3417.010. Κλειστά Κυρ.-Δευτ., τις άλλες μέρες ανοιχτά το βράδυ. Παρ.-Σάβ. ζωντανή μουσική. Κατανάλωση/άτομο € 22-28 χωρίς κρασί, Τρ.-Τετ.-Πέμ. € 19/άτομο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.