Resto

Fragma

Να σου πω ένα παραμύθι;

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 355
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15286-33980.jpg

Να σου πω ένα παραμύθι; Είναι σούρουπο, ξεκινάς για μια τόσο δα μικρή απόδραση στο λεκανοπέδιο. Ανεβαίνεις Κηφισίας, στρίβεις Άγιο Στέφανο, διασχίζεις δρόμους εξοχικούς και καταλήγεις στο Φράγμα Μαραθώνα. Στο μεταξύ νυχτώνει, τα νερά της λίμνης φαίνονται μαβιά από το δειλινό, τα φωτάκια ανάβουν, στη μέση της λίμνης διακρίνεις το νησάκι-αντιφράγμα κι αυτό φωτισμένο, παρακολουθείς την breathtaking view, το υδραγωγείο, το παλιό πυροβολαρχείο και…  μόλις που έχεις αρχίσει να υποψιάζεσαι ότι το τοπίο σε μαγεύει. Ανεβαίνεις τα λίγα σκαλιά για το Fragma και σου αποκαλύπτεται η θέα «μαζεμένη». Ο χώρος έχει διανύσει ιστορία. Ξεκίνησε σαν σταθμός της τότε βασιλικής οικογένειας που ερχόταν από το Τατόι για να κυνηγήσει, συνέχισε σαν μαγειρείο για τους 3.000 εργάτες της κατασκευής του φράγματος από την εταιρεία Ulen, έγινε αναψυκτήριο και belvedere προς τη λίμνη, μέχρι να φτάσει στη σημερινή, εντελώς φαντασμαγορική κατάσταση.

Το εστιατόριο-καφέ-μπαρ Fragma είναι απόλυτα εναρμονισμένο στο σήμερα. Η διακόσμησή του είναι μοντέρνα, ενώ οι μεγάλες τζαμαρίες το ενσωματώνουν στον έξω χώρο που απλώνεται σε πολλά επίπεδα, με μαγευτικές γωνιές πνιγμένες στη βλάστηση και θέα στη λίμνη – με το μικροκλίμα της περιοχής απολαμβάνεις δροσιές όση ζέστη και να βασανίζει την πρωτεύουσα.

Είναι ανοιχτό από το πρωί για καφέ-snack-παγωτό, όμως οι καλύτερες στιγμές του, για ρομαντικούς τύπους σαν και μένα, είναι οι απογευματινές-βραδινές, με συνοδεία super μουσικής ή πετυχημένων live που πολύ συχνά διοργανώνονται.

Το τέλειο μέρος για όλα, σκέφτεσαι: Φέρνεις την οικογένεια Κυριακή μεσημέρι και της χαρίζεις την ευτυχία. Φέρνεις το αμόρε βραδάκι και σαλτάρει από τη μαγεία. Φέρνεις τον κολλητό, πιάνεις μια γωνιά και εξομολογείσαι. Φέρνεις την παρέα και κάνεις πάρτι, ή και παντρεύεσαι άμα θέλεις, λέω... (έχουν ειδικό χώρο).

Το Fragma δίνει έμφαση στη μεσογειακή, καλοκαμωμένη κουζίνα, έχει γλυκά-υπερπαραγωγές, ενημερωμένη λίστα κρασιών και πιάτα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες-ορέξεις-διαθέσεις. Δοκιμάσαμε μεσογειακή σαλάτα, κεφτεδάκια με αραβικές πιτούλες-ντομάτα-σος γιαουρτιού, φέτα τηγανητή σε φύλλο με μέλι, μελιτζάνα με μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Στα δεύτερα κινηθήκαμε σε όλα τα πλάτη:  ταλιατέλες με μανούρι-μανιτάρια-προσούτο, σολομό cartuccio στη λαδόκολλα με φρέσκα μυρωδικά και λαχανικά, λαβράκι με σος σαφράν, μπιφτέκια με σος ροκφόρ και πατατούλες τηγανητές. Ήπιαμε και τρία λευκά «Χελώνα ΑΛΦΑ» για να δέσει το θέμα φαγητό-ρομάντζα-περιβάλλον και το κατευχαριστηθήκαμε. Γλυκαθήκαμε στο τέλος με μωσαϊκό με παγωτό, τιραμισού και πάβλοβα, και με τέρμα λαϊκά γυρίσαμε στην Αθήνα – τέλος του παραμυθιού.

Fragma: Λίμνη Μαραθώνα, 210 8143.415, 693 2478767. Την Πέμπτη 14/7 καλοκαιρινό πάρτι με τη Μαρία Παπιδάκη στα decks.

INFO
Fragma
Λειτουργία: Ανοικτό μεσημέρι

Για καφέ και μεσογειακές γεύσεις με θέα στη λίμνη του Mαραθώνα. Eνημερωμένη λίστα κρασιών, ωραία cocktails. Aνοιχτό από το πρωί με δημιουργικές προτάσεις.

Δες αναλυτικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ