Resto

Γαστροναύτης, αρμενίζοντας σε νόστιμες θάλασσες

Ρίξε άγκυρα στα Κουφονήσια για υπέροχη μεσογειακή κουζίνα

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134692-307384.jpg

Όταν το πλοίο σαλπάρει από το λιμάνι του Πειραιά, νομίζω πως όλοι, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, νιώθουμε σαν τον Ιάσονα. Το πλοίο είναι η Αργό μας και εμείς σηκώνουμε πανιά για νέες περιπέτειες. Ποιος ξέρει τι θα μας φέρει αυτό το καλοκαίρι; Καινούργια όνειρα, καινούργιους έρωτες, καινούργιες γεύσεις ανοίγονται μπροστά μας μαζί με το μπλε του Αιγαίου.

Αλήθεια, έχεις ποτέ παρατηρήσει ότι αυτό το μπλε παίρνει διαφορετική απόχρωση σε κάθε νησί; Σαν να υπάρχει για τον καθένα μας μία και μοναδική απόχρωση που τελικά θα αγαπήσουμε. Εγώ, τελευταία αγάπησα αυτό το ασύλληπτο γαλάζιο των Κουφονησίων. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πιο μαγικά νερά πουθενά αλλού σε αυτόν τον κόσμο.

image

image

Εδώ βρήκα και την Αργό μου. Ένα εστιατόριο που με ταξίδεψε στις γεύσεις της Μεσογείου. Ο Γαστροναύτης, σαν άλλος αργοναύτης, άνοιξε το 2013 και έπιασε λιμάνι στη χώρα του όμορφου νησιού. Εκεί, χωμένο στα γραφικά σοκάκια, απλό και κάτασπρο σε καλωσορίζει με όλες τις γευστικές εκπλήξεις που (δεν) περιμένεις να συναντήσεις σε ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί. Φρέσκα ζυμαρικά, πιάτα κρεατικών, όστρακα που μοσχοβολάνε ιώδιο και μια μεγάλη λίστα σε ετικέτες ελληνικών κρασιών, αλλά και μπίρες από ελληνικές μικρές ζυθοποιίες στήνουν το σκηνικό για ένα βράδυ που ο ουρανίσκος σου δεν θα ξεχάσει εύκολα.

image

image

Από τη δική μου γευστική μνήμη πάντως δεν έφυγαν ποτέ η μπριζόλα τόνου, το ριζότο με φρέσκα όστρακα, οι παπαρδέλα με τις ζουμερές γαρίδες και αυτοί οι πεντανόστιμοι χειροποίητοι λουκουμάδες τυριών με την επίσης χειροποίητη μαρμελάδα ντομάτας…Κάθε μπουκιά και απόλαυση. Αν φέτος σαλπάρεις για Κουφονήσια , σίγουρα αξίζει να ρίξεις την άγκυρά σου εδώ.

Πάνω Κουφονήσι, 2285071468, Fb: Gastronautis

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ