Η Τήνος είναι γνωστή σε όλη την (ορθόδοξη) οικουμένη για τις εκατοντάδες ασπροβαμμένες εκκλησιές της. Λίγοι όμως την ξέρουν σαν πατρίδα με μεγάλη παράδοση στην τέχνη της γλυπτικής. Δεκάδες οι γλύπτες που έβγαλε τούτη η γη, ανάμεσά τους και ο διάσημος Γιαννούλης Χαλεπάς.
Στα μέρη που μεγάλωσε εκείνος, στον πανέμορφο Πύργο της Τήνου, δεν έχει πολύς καιρός που μυρωδιές φρεσκοψημμένης πίτσας άρχισαν να απλώνονται πάνω από όλο το χωριό. Το Dough & Shaker βάζει μαγιά την πολυετή εμπειρία του (οι ιδιοκτήτες του έχουν από το 1972 πιτσαρία στην Αθήνα) και φτιάχνει χειροποίητα ζυμάρια και ζυμαρικά νυχθημερόν!
Στον ωραίο του χώρο, απόλυτα εναρμονισμένο με το μπλε του Αιγαίου και το λευκό του μαρμαρόχτιστου χωριού, θα βρεις όλες τις αγαπημένες σου ιταλικές γεύσεις, αλλά πιο νόστιμες, γιατί τούτες εδώ φτιάχνονται με αγνά υλικά της νησιώτικης γης. Λαχανικά από τα τηνιακά μποστάνια, πρώτες ύλες από τους παραγωγούς του νησιού. Τι πιο νόστιμο;
Η πίτσα είναι αφράτη, φλερτάρει με εκείνη της Νέας Υόρκης ή με εκείνη τη ρετρό πίτσα της παλιάς αθηναϊκής γειτονιάς. Αν όμως προτιμάς το λεπτό και ντελικάτο ζυμάρι της Ιταλίας, αρκεί να το πεις και τα επιδέξια χέρια θα ρολάρουν λίγο παραπάνω με τον πλάστη τη ζύμη, να τη φτιάξουν όσο λεπτή θες. Κι αν πάλι λαχτάρισες κάτι γλυκό, ζήτα τη γλυκιά πίτσα με τις ψιλοκομμένες φράουλες, την ινδική καρύδα και το τριμμένο μπισκότο! Παράδεισος…

Όσο για το πεϊνιρλί, ξέχνα αυτά που ήξερες. Εδώ το φτιάχνουν σαν καραμέλα, με τη ζύμη να είναι κλειστή και μέσα της να κρύβει την τυρένια γέμιση που ονειρεύεσαι. Ούτε τα πιάτα με ζυμαρικά όμως είναι συνηθισμένα. Φτιάχνονται εδώ καθημερινά, με φρέσκια πάστα. Το πρωί πλάθονται, το μεσημέρι είναι στο πιάτο σου.


Το βράδυ είναι η αληθινή μαγεία. Ένα cocktail στο Αιγαίο. Να τι θες για το καλοκαίρι σου. Τη λίστα των cocktails την έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος mixologist Γιώργος Τσιρίκος. Δοκίμασε την ανατροπή με το Raspberry Muse, μείνε στα κλασικά και δοκιμασμένα με το Mai Tai, γνώρισε οπωσδήποτε τη signature επιλογή, το ομώνυμο Dough and Shaker. Τώρα ξέρεις και τον λόγο που το shaker μπήκε στην ταμπέλα.

Πύργος, Τήνος, 22830 31119, Fb: Dough& Shaker
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.