- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Θυμάμαι όταν είχε πρωτανοίξει. Κινέζικο στη γειτονιά μας; Ουάου! Όταν καμιά φορά μας έπιανε λιγούρα για noodles και θέλαμε να παραγγείλουμε δεν βρισκόταν κανένας Χριστιανός, (Βουδιστής έστω), που να κάνει delivery κινέζικο μέχρι τα Εξάρχεια. Άχτι το είχαμε. Όταν λοιπόν άνοιξε στη γειτονιά μας, πήραμε μεγάλη χαρά.
Την πρώτη μέρα, μπήκαμε μέσα, παραγγείλαμε, φευγαλέα κοιτάξαμε την ταμπέλα. Τη δεύτερη μέρα είχε ήδη ουρά, περιμέναμε λίγο, ο εγκέφαλος άρχισε νωχελικά να επεξεργάζεται την πληροφορία: τούτη η ονομασία μοιάζει κινέζικη, αλλά για δες, δεν είναι! «Αααα!» ξεστόμισα, και έκανα τη φίλη μου να τιναχτεί. «Τι έπαθες;», «Κοίτα πώς το λένε! Microulee!». Μα Microulee; Microu-Lee; Είχα ενθουσιαστεί! Ποιος το σκέφτηκε;

Ο Βασίλης. Η διάνοια πίσω από το λιλιπούτειο μαγαζάκι, που μας είχε τρελάνει όλους. Η ιδέα του είναι βασισμένη στα μικρά κινέζικα στο Soho του Λονδίνου. Από εκεί το πήρε και έφτιαξε ένα φτηνό κινέζικο στην Ελλάδα. Δηλαδή τι φτηνό, πάμφθηνο! Με €3,50 τρως noodles με λαχανικά και ξερογλείφεσαι. Άκρως χορταστική μερίδα, μπαίνει σε κομψή συσκευασία, μαζί παίρνεις και chopsticks (στην τελευταία σελίδα του μενού έχει οδηγίες προς ναυτιλλόμενους). Μετά κάθεσαι στα ξύλινα stands με θέα την πλατεία, παίρνεις και μια κινέζικη μπίρα Tsingtao (€1,70) και κάνεις χάζι. Είναι ωραία. Για αυτό γρήγορα η Στουρνάρη έγινε περατζάδα. Με το που έστριβες στη γωνία, έβλεπες τόσο πολύ κόσμο που νόμιζες ότι γίνεται πάρτι. Στην αρχή δεν είχε delivery, αλλά καθόλου δεν μας πείραζε, άλλωστε ήταν πολύ κοντά, πεταγόμασταν όποτε μας έκανε κέφι.


Κάπως έτσι, έφτασα στο σημείο να έχω τεστάρει όλο τον κατάλογο, δυο και τρεις φορές.Τα springs rolls με λαχανικά (€3,40) τα wonton με κοτόπουλο (€3,10) ή τυρί (€2,90), το πεντανόστιμο τηγανιτό ρύζι με κοτόπουλο (€2,90), τα noodles με μοσχάρι (€4,40) που είναι και το best seller, την απίστευτη κινέζικη ομελέτα με μανιτάρια, πιπεριές και cranberries (€3,90) που συνήθως τρώω για πρωινό και τα αγαπημένα μου noodles με κοτόπουλο, λαχανικά και chili sauce (€3,50).


Αυτά μέχρι χθες. Γιατί από σήμερα ο κατάλογος μεγαλώνει και κάνουν πασαρέλα πιάτα όπως γαρίδες σε τραγανό φύλλο (€2,90) τηγανιτό ρύζι με λαχανικά και αυγό (€3,40), noodles με λαχανικά και κάρυ (€3,90), noodles με γαρίδες, καρότο, πιπεριές και ζωμό καραβίδας ή oyster sauce (€4.90), μοσχαράκι Σαγκάης (€4,50), γλυκόξινο κοτόπουλο (€4,20) και (κρατήσου) κινέζικα σάντουιτς!

Χαμηλές τιμές, νέες γεύσεις, παλιές αγαπημένες, πάντα ποιοτικό, πάντα νόστιμο. Noodles που στροβιλίζονται στον αέρα, τηγάνια που παίρνουν φωτιά, μια καρτέλα με φρέσκα αυγά είναι πάντα εκεί για τις ομελέτες και όλα τα άλλα που φτιάχνονται κάτω από το άγρυπνο βλέμμα σου. Αυτά θα ήταν ήδη αρκετά για να με κάνουν να κατατάξω το Microulee στα αγαπημένα μου. Όμως είναι και άλλα, που εκτιμώ. Είναι τα παιδιά που έχουν πάντα χαμόγελο, ο Βασίλης που θα σου πιάσει την κουβέντα. «Ξέρεις», μου λέει «αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι έρχονται άνθρωποι και μου λένε πως δεν έχουν ξαναφάει κινέζικο, λόγω κόστους. Πως το Microulee έκανε το κινέζικο προσιτό. Έχουμε πελάτες από όλη την Αθήνα. Για να έρθουν από την Κηφισιά μέχρι εδώ, σημαίνει ότι έχουν περάσει από τόσα κινέζικα. Αλλά κανένα δεν είναι το ίδιο στιλ με εμάς. Δεν το περίμενα όλο αυτό που έγινε. Είπα “το κάνω και αν πιάσει, έπιασε!”. Και δόξα τον…Βούδα, πάει καλά!».

Είναι ωραίος τύπος ο Βασίλης, έχει χιούμορ. Μου λέει και μια ιστορία από τότε που είχαν πρωτοανοίξει, ένα χρόνο πριν. Μπαίνει, λέει, μέσα ένας τύπος και ρωτάει «πού είναι ο δάσκαλος;», «ποιος δάσκαλος;», του λένε. «Του Kung Fu!». Μετά κάνει παύση, κοιτάει ένα γύρω και λέει: «Σχολή καράτε δεν είναι εδώ;»
Όχι παιδιά, δεν είναι σχολή καράτε εδώ, μην μπερδεύεστε. Αλλά λίγο ξύλο για την τελευταία μερίδα noodles με κοτόπουλο, το παίζω.
Στουρνάρη 14, Εξάρχεια, 210 3800672, Fb: Micrοulee, Δευτέρα έως Σάββατο: 13.00-21.00
*Μέχρι το τέλος Ιουλίου, με κάθε παραγγελία €10 παίρνεις ένα κουπόνι για την κλήρωση που θα στείλει τρία τυχερά ζευγάρια σε τρία ελληνικά νησιά. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις αρχές Αυγούστου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.