- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το καλύτερο σουβλάκι; Ο Ηλίας Μαμαλάκης απαντά και προτείνει δύο influencers
H ανάρτηση του πολύπειρου γευσιγνώστη
Ο Ηλίας Μαμαλάκης απαντά και προτείνει δύο Influencers
Ο Ηλίας Μαμαλάκης πολύπειρος μάγειρας, κριτικός και γευσιγνώστης σε μία μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook εξηγεί αναλυτικά τι χρειάζεται για ένα καλό σουβλάκι, αλλά και ποιων influencers την κριτική πρέπει να εμπιστευόμαστε. Ως γνωστόν, ο Ηλίας Μαμαλάκης στην διαδρομή του στη γαστρονομία, έχει χαρίσει εκπομπές και κείμενα μαγειρικής στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα περιοδικά.
Η ανάρτηση Μαμαλάκη
«Το σουβλάκι και οι σουβλατζήδες
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό σε όλη την επικράτεια πρέπει να υπάρχουν πάνω από 100.000 σουβλατζίδικα
Τα περισσότερα εξ αυτών αγοράζουν έτοιμα τα υλικά τους (σουβλάκια, γύρο κεμπάπ, τζατζίκι, σάλτσες κτλ). Κάποια εργοστάσια έχουν ποικιλία από σκευάσματα
Τρία είδη χοιρινά σουβλάκια, άλλά τόσα κοτόπουλο. Με αυτόν τον τρόπο ο σουβλατζής διαλέγει την ποιότητα που θέλει. Από κει και πέρα άστα να πάμε
Ψήστης τυλιχτής αποφασίζουν για το τελικό προϊόν. Αλλοι βαριούνται άλλοι κάνουν μηχανικές κινήσεις και όλοι καμαρώνουν ότι κάνουν το καλύτερο σουβλάκι.
Μπούρδες. Το σουβλάκι θέλει μεράκι υπομονή και επιμονή. Η πίτα και λαδωμένη και καλά ψημένη. Η ντομάτα ψιλές φέτες μαζί με μπόλικο μαϊντανό και το κρεμμύδι περασμένο από αλμυρό νερό να φύγει η αψάδα και η ελαφρά πικρίλα. Τέλος αλάτι και μπόλικη γλυκεια πάπρικα. Αλλοι τα καταφέρνουν άλλοι τα κλείνουν. Είναι δύσκολη δουλειά και χρειάζεται επιμονή
Τώρα στον τομέα μάρκετιγκ.
Έχουμε το εξής φαινόμενα. Ή ένα βιντεάκι που θα το φτιάξει ένας φίλος του ιδιοκτήτη και θα είναι άρες μαρες κουκουνάρες ή θα πλησιάσουν τον ιδιοκτήτη παρεούλες από κοριτσόπουλα και θα του προτείνουν για μερικά κατοστάρικα να του φτιάξουν βίντεο. Και τα κάνουν και δεν είναι κακά αλλά δεν είναι πιστικά. Δύο λαμπρές εξαιρέσεις ο Κώστας αντωνιαδης ή Ιcon5 που μπαίνει και σε εστιατόρια και μπαρ και είναι αξιόπιστος.
Και θεός των βίντεο ο φλουτσου φλουτσου που δεν κάνει κριτικές αλλά και συγκρίσεις μεταξύ μαγαζιών. Ορισμένα μαγαζιά τα πήγε ουρανό και άλλα στον πάτο. Εσείς από που τρώτε σουβλάκι;;;»
Το σουβλάκι και οι σουβλατζήδες Μ έναν πρόχειρο υπολογισμό σ όλη την επικράτεια πρέπει να υπάρχουν πάνω από 100000...
Posted by Ηλίας Μαμαλάκης on Tuesday, June 3, 2025
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κρασιά - μπαλαντέρ των Χριστουγέννων
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Είναι το μέρος όπου πηγαίνεις για να βρεις ένα vibe που λείπει από την Αθήνα
Ένα σημείο αναφοράς για όσους ξέρουν να ξεχωρίζουν τα μέρη με ψυχή και αναζητούν ένα «καταφύγιο»
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.