Γευση

Εσύ έχεις μπει στο μετρό που μυρίζει κέικ;

Ένα συρμός που έχει άρωμα ενός αφράτου και φρεσκοψημένου κέικ. Σαν και αυτό που μοίρασε ο Στέλιος Παρλιάρος μία ημέρα έκπληξη στην μπλε γραμμή μετρό!

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lurpak Train

Lurpak Train: Ένας συρμός του μετρό προσφέρει μια πλήρη εμπειρία Lurpak 

  • Advertorial

Περίπου 1 εκατ. επιβάτες χρησιμοποιούν ημερησίως τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα. Οι περισσότεροι το μετρό. Άλλοι διαβάζουν βιβλία, άλλοι ακούν μουσική, άλλοι προσπαθούν να μιλήσουν μάταια στο κινητό και άλλοι διαβάζουν τις στάσεις και τις πινακίδες για να περάσουν την ώρα τους. Αυτή είναι μια τυπική εικόνα που αντικρίζει κανείς στο συρμό. Εκτός και αν γίνει κάτι ασυνήθιστό. Τότε όλοι σταματούν, παγώνουν και εστιάζουν μόνο σε αυτό. Στην περίπτωση μας, το όμορφα ασυνήθιστο που δικαίως τράβηξε την προσοχή μου είναι ότι όλο το μετρό που επιβιβάστηκα μύριζε βούτυρο, σαν ένα φρεσκοψημένο κέικ που βγήκε μόλις από το φούρνο. Πώς να μη σου ανοίξει η όρεξη;

LURPAK

Στο Μετρό της Αθήνας, μυρίζει βούτυρο Lurpak

Στο πλαίσιο μιας μεγάλης ενέργειας που κάνει το Lurpak, σε έναν συρμό του μετρό έχουν τοποθετηθεί αφίσες που μας ανοίγουν την όρεξη και μας προτρέπουν να μαγειρέψουμε σαν πρωταγωνιστές της κουζίνας. Το καλύτερο; Τα βαγόνια έχουν έντονη μυρωδιά κέικ σαν αυτά τα φρεσκοψημένα εδέσματα, φτιαγμένα με βουτύρο, που μας περίμεναν τα πρωινά της Κυριακής στην κουζίνα-τότε που ήμασταν παιδιά. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο βούτυρο, μικροί και μεγάλοι. Είναι το αγαπημένο γαστρονομικό υλικό που έχει καταφέρει να «τρυπώσει» στις κουζίνες όλης της γης και χωρίς αμφιβολία νοστιμίζει κάθε φαγητό και γλυκό. Είναι το μυστικό της επιτυχίας της Μέριλ Στριπ, βασίλισσας της γαλλικής κουζίνας, στην ταινία «Τζούλι και Τζούλια». Είναι τα πρωινά μας που ξεκινούν όμορφα με βουτυρωμένες φέτες από ολόφρεσκο ψωμί. Είναι το υλικό που απογειώνει τη γεύση κάθε τάρτας, γλυκιάς ή αλμυρής. Είναι αυτό που κάνει μαγική τη μυρωδιά του κέικ. Και κάπως έτσι το ταξίδι στη γεύση ξεκινά...με εμάς "οδοιπόρους" και "συνοδοιπόρο" το Lurpak.

Lurpak® | Σε κάθε περίπτωση, απλά μαγείρεψε

Η πρωτότυπη και πετυχημένη αυτή ενέργεια που διεγείρει μία πολύ δυνατή αίσθηση (αυτή της γεύσης) συνδέεται με τη νέα καμπάνια του Lurpak που μας καλεί όλους ανεξαιρέτως να φορέσουμε τις ποδιές μας, να μπούμε στην κουζίνα, να αφήσουμε τους εαυτούς μας ελεύθερους και να μαγειρέψουμε. Όποια φάση και αν περνάς, σε όποιο mood και να βρίσκεσαι, η μαγειρική μπορεί να γίνει το αποκούμπι σου, το γιατρικό σου, η ψυχοθεραπεία σου. Είναι συναίσθημα, έκφραση και δημιουργία. Γουργουρίζει το στομάχι; Μαγείρεψε. Δεν περνάει το κρύωμα; Μαγείρεψε. Κλαις επειδή η καρδιά σου έχει ραγίσει; Μαγείρεψε. Θες κάτι λαχταριστό; Ή θες να φωνάξεις «σ’αγαπώ»; Μαγείρεψε. Σε κάθε περίπτωση, πιάσε το Lurpak και μαγείρεψε.

Lurpak® | Τάρτα μήλου

Όσο για σένα που θες από κάπου να ξεκινήσεις ή έχεις ανάγκη από μία ανανέωση στις σπεσιαλιτέ σου, στο site τou Lurpak θα βρεις συμβουλές και μυστικά για τέλειες αλμυρές και γλυκές συνταγές που δεν απευθύνονται μόνο σε masters της κουζίνας, αλλά κυρίως σε όλους εμάς που αγαπάμε το καλό φαγητό. Από σάντουιτς, κέικ και ομελέτες μέχρι δείπνα με μακαρόνια, κρέας και θαλασσινά. Τι θα έλεγες για μια ομελέτα tornado, μία τάρτα μήλου ή ένα πιάτο Ρατατούι (ανώμαλη προσγείωση στο Παρίσι); Εγώ λέω ναι! Και επειδή ο έρωτας περνάει από το στομάχι- προσθέτω και τη φιλία- μάζεψε τ@ν αγαπημέν@ σου και τα φιλαράκια σου, πιάστε τα μαγειρικά σκεύη και μεταφέρετε το «ραντεβού» σας στον πάγκο της κουζίνας με το Lurpak. Προτείνουμε να ξεκινήσεις τα «κουζινομπερδέματα» από ένα κέικ. 

Lurpak® | Ρατατούι

Μάλιστα, την Τετάρτη 13/3, πετύχαμε τον αγαπημένο μας chef pâtissier, Στέλιο Παρλιάρο μέσα στο συρμό του Lurpak Train, παρέα με την ομάδα του από το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. Δεν ήρθαν όμως με άδεια χέρια, κάθε άλλο. Μοίρασαν φρεσκοψημένο, αφράτο βουτυρένιο κέικ φτιαγμένο με Luprak που μόλις έχει βγει από το φούρνο με μυρωδιά που «έσπαγε τη μύτη». Ομολογουμένως, ήταν μια πολύ γλυκιά έκπληξη.

«Είναι μια πολύ ωραία ενέργεια που μας προτρέπει να βγούμε και να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους. Η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική “ζητάει” εξωστρέφεια και άμεση επαφή με τον κόσμο. Είναι ωραίο να βλέπεις τον άλλον να χαμογελάει, επειδή του προσφέρεις κάτι νόστιμο που του “γλυκαίνει” τη στιγμή. Αυτή η ιδέα με το Lurpak Train είναι η αρχή για κάτι νέο που ετοιμάζουμε», λέει ο chef pâtissier.

Lurpak® | Κέικ σοκολάτας

Επειδή, λοιπόν, οι δισταγμοί δεν έχουν θέση στην κουζίνα μας, μια και αυτή είναι ένας χώρος έκφρασης και δημιουργίας, πιάσε τις σπάτουλες, τις κατσαρόλες και τα τσέρκια και έλα να ξεδιπλώσουμε παρέα τη μαγεία της γαστρονομίας. Ραντεβού στην κουζίνα!

Η ενέργεια αυτή τρέχει από τις 21/2 και θα είναι μέχρι τις 21/3

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ