- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η λίστα του CNN με τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου - Η θέση της ελληνικής
Το πιο «ανόητο» φαγητό της
CNN: Ποια θέση έχει η ελληνική στις 10 καλύτερες κουζίνες του κόσμου και ποιο πιάτο της πρέπει να αποφύγετε
Στην έβδομη θέση ανάμεσα στις 10 καλύτερες κουζίνες του κόσμου τοποθετεί το CNN την ελληνική. Όπως γράφει το αμερικανικό δίκτυο, το να ταξιδεύει και να τρώει κάποιος στην Ελλάδα είναι σαν να ζει μέσα σε σελίδες γυαλιστερού περιοδικού, αλλά χωρίς την ανάγκη για photoshop.
«Όπως η μπλε θάλασσα και τα άσπρα κτίρια, οι ελιές Καλαμάτας, η φέτα, οι πολύχρωμες σαλάτες και τα ψητά κρέατα είναι από μόνα τους τέλεια για καρτ ποστάλ», σημειώνει το CNN.
- Το ελαιόλαδο: «Μερικές σταγόνες πάνω στα φαγητά ή μόνο του πάνω στο ψωμί, έχει σχεδόν την ποικιλία του κρασιού στις γεύσεις του».
- Την σπανακόπιτα: «Γιατί κάνει το σπανάκι εύγεστο, με τη φέτα και το φύλλο».
- Τον γύρο: «Δεν θα ήταν το ίδιο να τρως αργά τη νύχτα, μετά από ποτό, χωρίς την πίτα με το ψητό κρέας και το τζατζίκι».
Όσον αφορά στο πιο «ανόητο» φαγητό της ελληνικής κουζίνας, το CNN δίνει τον τίτλο αυτό στο λαχανόρυζο: Βασικά είναι λάχανο και κρεμμύδι, παραμαγειρεμένα και μετά ανακατεμένα με ρύζι. Σε χορταίνει, αλλά είναι μονοδιάστατο, είναι το σχόλιο των συντακτών.
Οι 10 καλύτερες κουζίνες και τα πιο νόστιμα τρόφιμα, σύμφωνα με το CNN
- Ιταλία (Πίτσα, ιταλικό σαλάμι, καφές).
- Κίνα (Γλυκόξινο χοιρινό, Dim sum, πάπια Πεκίνου και ψητό χοιρινό, Xiaolongbao).
- Γαλλία (Σαλιγκάρια, μακαρόν, Μπαγκέτα)
- Ισπανία (Ιβηρικό χαμόν, τσούρος)
- Ιαπωνία (Σούπα miso, σούσι και σασίμι, τεμπούρα)
- Ινδία (Dal, Dosa, τσάι)
- Ελλάδα (Ελαιόλαδο, σπανακόπιτα, γύρος)
- Ταϊλάνδη (Tom yam kung, Massaman curry, Som tam)
- Μεξικό (Mole, Tacos al pastor, Tamales)
- ΗΠΑ (τσίζμπεργκερ, chocolate chip cookies)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναρωτιέσαι τί απέγινε η Χριστίνα Λαμπίρη, εδώ θα τη συναντήσεις μαζί με πολλά άλλα αστέρια της εγχώριας TV
Προσοχή: οι επόμενες εικόνες μπορεί να προκαλέσουν ανεξέλεγκτη λιγούρα
Ο Στέφανος Λιβάνιος στο δεύτερο πόστο του με ακόμα πιο πολλές ζυμαρένιες νοστιμιές
Η μεγάλη οινική εκδήλωση επιστρέφει για 11η χρονιά στο ξενοδοχείο King George
Το υπέροχο εστιατόριο στην Κηφισιά επαναλειτουργεί με σεφ και ιδιοκτήτη τον Γιάννη Παρίκο
Το εστιατόριο του σεφ Ηλία Κιαζόλι μόλις άνοιξε στην Πλάκα
Το El Mío Abnormal μάς συστήνει την πιο πλήρη εμπειρία εξόδου στον Βόλο
Τίμια, σταράτη και χωρίς φλυαρίες, αξίζει τη διαδρομή προς τα «πάνω»
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μια τάση που ξεκίνησε κατά την πανδημία
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.