Αυτοκινηση

Ράλλυ Πορτογαλίας – Shakedown

Η Πορτογαλία ίσως μας δείξει ποιος θα έχει πλεονέκτημα για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλλυ Πορτογαλίας.
© RBCP, WRC Teams

Ράλλυ Πορτογαλίας: Το θρυλικό γεγονός του WRC ξεκινά την Παρασκευή 12 Μαΐου με μια σειρά από προκλήσεις στις χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές

Με μόλις 11 βαθμούς να χωρίζουν τους πέντε κορυφαίους οδηγούς, το Ράλλυ Πορτογαλίας θα μπορούσε να δώσει τον τόνο για το υπόλοιπο του φετινού πρωταθλήματος. Η Πορτογαλία, ένα θρυλικό γεγονός του WRC, ξεκινά επίσημα αύριο, Παρασκευή 12 Μαΐου με μια σειρά από εξαντλητικές προκλήσεις στις χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές του. Σήμερα πραγματοποιήθηκε το δοκιμαστικό Shakedown όπου γρηγορότερο χρόνο έκανε ο Elfyn Evans (Toyota Yaris), και μετά ακολούθησαν οι Esapekka Lappi (Hyundai i20) στη 2η θέση, και Ott Tanak (Ford Puma).

Ράλλυ Πορτογαλίας.
© RBCP, WRC Teams

Ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing, Elfyn Evans (Toyota Yaris), κατέκτησε το προβάδισμα του πρωταθλήματος με μια νίκη στην Κροατία τον περασμένο μήνα. «Ανοίγοντας» το δρόμο στο πρώτο σκέλος της Παρασκευής, ο Evans θα αντιμετωπίσει την πρόκληση της χαμηλής πρόσφυσης σε ολισθηρές συνθήκες με άμμο και χώμα, και θα «σκουπίζει» το δρόμο αφήνοντας πιο καθαρές γραμμές για όσους βρίσκονται πίσω.

Ο Evans δήλωσε σήμερα τα εξής: «Βρισκόμαστε σε μια πολυάσχολη περίοδο τώρα με τα ράλι να έρχονται το ένα μετά το άλλο, και η Πορτογαλία είναι η αρχή μιας σειράς απαιτητικών αγώνων. Θα πρέπει απλώς να προσπαθήσουμε να μεγιστοποιήσουμε την απόδοσή μας στις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε την Παρασκευή και να δούμε τι είναι δυνατό».

Ο Elfyn Evans.
Ο Elfyn Evans. © RBCP, WRC Teams

Ο Esapekka Lappi θα παλέψει για ένα ακόμα βάθρο (κάτι το οποίο πέτυχε στην Κροατία) και αν το καταφέρει θα είναι το πρώτο σε χωμάτινο αγώνα για τη Hyundai. Την ομάδα της Hyundai ολοκληρώνουν ο Thierry Neuville με τον Dani Sordo.

Ράλλυ Πορτογαλίας.
© RBCP, WRC Teams

Ο Ott Tänak έκανε τον γρήγορο χρόνο στο Shakedown στο πρώτο του πέρασμα, αλλά μετά το πέρας της δοκιμασίας βρέθηκε στην 3η θέση. Ένα δέκατο πίσω ήταν ο οδηγός του i20 N Dani Sordo, ο οποίος ξεπέρασε τον Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) κατά τρία δέκατα του δευτερολέπτου. Ο Pierre-Louis Loubet ήταν έκτος στο δεύτερο Puma μπροστά από τους Kalle Rovanperä και Thierry Neuville, ενώ οι υποψήφιοι του WRC2 Oliver Solberg και Gus Greensmith ολοκλήρωσαν τον πίνακα κατάταξης.

Ράλλυ Πορτογαλίας.
© RBCP, WRC Teams

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ