- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ράλι Ιαπωνίας: Ο Neuville παίρνει την πρωτιά από τον Evans
H Toyota αποτυγχάνει να εντυπωσιάσει στη γενέτειρά της
Ράλι Ιαπωνίας – Ημέρα 3η: Οι Ειδικές Διαδρομές και η κατάταξη των οδηγών
Η σημερινή ημέρα αγώνα περιλάμβανε 7 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.), τρεις στο πρωινό σκέλος και τέσσερεις στο απογευματινό, εκ των οποίων η προτελευταία ακυρώθηκε. Μέχρι και την πρώτη Ε.Δ. του μεσημεριανού σκέλους, ο Elfyn Evans (Toyota Yaris) κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση παρόλο που τερμάτισε ταχύτερος μόνο στην 1η Ε.Δ. της ημέρας.
Ο ομόσταυλός του, Sebastien Ogier, έκανε ταχύτερο χρόνο σε τρεις Ε.Δ. σήμερα, παρά το γεγονός ότι δεν είχε κάτι να κερδίσει από άποψη χρόνου καθότι βρίσκεται τώρα στην 5η θέση, πίσω από τον 4ο στην κατάταξη Takamoto Katsuta, με διαφορά 2 λεπτά και 46,7 δευτερόλεπτα από τον 1ο στην κατάταξη Thierry Neuville (Hyundai i20) ο οποίος πήρε την πρωτιά από τον Evans στην 5η Ε.Δ. της ημέρας και την κράτησε ως το τέλος.
Αυτή τη στιγμή μόνο 4 δευτερόλεπτα χωρίζουν τον Neuville από τον Evans, και η αυριανή και τελευταία ημέρα θα είναι καθοριστική. Η Toyota σίγουρα περίμενε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τα πληρώματά της, δεδομένου του γεγονότος ότι μετά από τόσα χρόνια η Ιαπωνία, το «σπίτι» της Toyota Gazoo Racing, επιστρέφει στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, και έχει μόλις κερδίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών, οπότε σίγουρα ήθελε το «φινάλε» να είναι πιο εντυπωσιακό και συντριπτικό.
Τα αστέρια της όμως έχουν υπάρξει κάτι λιγότερο από ανεπαρκή. Ο Kalle Rovanpera ξεκίνησε την ημέρα στην 3η θέση και βρέθηκε στην 6η μετά την 1η κιόλας Ε.Δ. καθότι χτύπησε πάνω σε έναν βράχο και είχε ένα κλατάρισμα. Το χτύπημα ωστόσο πρέπει να προκάλεσε ζημιά και στις επόμενες 2 Ε.Δ. το αυτοκίνητο δεν έστριβε σωστά και έτσι έχασε πολύ χρόνο. Βρίσκεται μετά το πέρας του Σαββάτου στην 11η θέση, σχεδόν 7 ολόκληρα λεπτά πίσω από τον Neuville. O Ogier μετά το χθεσινό του κλατάρισμα είναι στην 5η, ο Ιάπωνας Katsuta παλεύει στην 4η αλλά χρονικά είναι 24,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον 3ο στην κατάταξη Ott Tanak (Hyundai i20) οπότε, εκτός απροόπτου, θα είναι πολύ δύσκολο να παλέψει για μια θέση στο βάθρο.
Για την M-Sport Ford, παραδόξως, ο μόνος «ήρωας» που ακόμα παλεύει είναι ο Gus Greensmith, ο οποίος βρίσκεται στην 6η θέση, ενώ ο Craig Breen «ψυχορραγεί» στην 26η μετά το χθεσινό του ατύχημα (έχουμε χάσει το μέτρημα πια).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει δύο νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, εμπλουτίζοντας την παρουσία της στην Ελλάδα
Ο ελληνικός αγώνας αποτελεί τον έβδομο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA, σε ένα διευρυμένο ημερολόγιο 15 διοργανώσεων.
Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε το νέο ρετρό ηλεκτροκίνητο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού
Για πρώτη φορά στη Σιγκαπούρη νικητής ο Μαξ Φερστάπεν, με δεύτερο τον Σαρλ Λεκλέρ και τρίτο Κίμι Αντονέλλι
Οι Καρανικόλας-Κακκαβάς με το Ford Fiesta Rally2 του Car Center κέρδισαν τον 4ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull
H Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες όπου η Lepas ξεκινά πωλήσεις. Η αρχή γίνεται με τα L8 και L6 PHEV, ενώ το Δεκέμβριο θα ακολουθήσει το L4 BEV
Φοιτητές, πανεπιστήμια, FIA, αυτοκινητοβιομηχανία και τεχνολογική αγορά σε ένα τριήμερο αφιερωμένο στο μέλλον της Αυτοκίνησης
Η μεγάλη αναβάθμιση της Mercedes, η πρώτη νίκη του Φερστάπεν και η παλιά έξη της Ferrari προς τις θεαματικές χειρονομίες
Με μινιμαλιστική διάθεση και εντυπωσιακό μέγεθος, με άπλετο χώρο
Ο Όλιβερ Σόλμπεργκ κερδίζει το Ράλι Σαρδηνίας
Για εννέα ημέρες το Metropolitan Expo γίνεται το επίκεντρο της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου
Ένα μοντέλο που υπερβαίνει τις παραδοσιακές προσδοκίες των πελατών για το τι μπορεί να προσφέρει ένα premium compact SUV.
Σύμφωνα με τη μάρκα, η συμμετοχή της στο WRC θα συμβάλλει στη διαμόρφωση της νέας γκάμας επιβατικών οχημάτων της εταιρείας για την Ευρώπη
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για φωτιά και ατυχήματα
Η έξυπνη και αμφίδρομη φόρτιση μετατρέπει τις μπαταρίες των EV σε πόρο ευελιξίας για το δίκτυο
Η ηλεκτροκίνηση και η τοπική παραγωγή καθαρής ενέργειας ως ασπίδα απέναντι στις διεθνείς ενεργειακές κρίσεις
Η πρόοδος στις ΑΠΕ, το έλλειμμα στις μεταφορές και ο κρίσιμος ρόλος των πόλεων
Νέα λεωφορεία, φόρτιση και έξυπνη μετακίνηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.