Αυτοκινηση

Jeep Wrangler 4xe Sahara Plug-in Hybrid: Το μόνο τετράθυρο cabrio με ανεξάντλητες off road δυνατότητες και σημαντική οικονομία

Το πιο ικανό, τεχνικά προηγμένου και φιλικό προς το περιβάλλον Wrangler που έγινε ποτέ

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Jeep Wrangler 4xe Sahara Plug-in Hybrid

Jeep Wrangler 4xe Sahara Plug-in Hybrid: Οδηγήσαμε το νέο αυτοκίνητο της μάρκας

Αλήθεια; Ναι! Αλήθεια είναι. Ακούγεται περίεργο αλλά είναι ένα αυτοκίνητο που πάει παντού, γίνεται με λίγες κινήσεις cabrio, έχει μεγάλες δυνατότητες για να καλύψει την περιπετειώδη σας φύση, ενώ η ηλεκτρική τετρακίνηση λέει «καλημέρα» στη νέα εποχή.

Τι είναι

Tο νέο Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid σηματοδοτεί την παρουσία του πιο ικανού, τεχνικά προηγμένου και φιλικού προς το περιβάλλον Wrangler που έγινε ποτέ.

Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την Sahara και την πιο εξοπλισμένη Rubicon. Συμπίπτει δε η δημιουργία αυτού του μοντέλου με τα γενέθλια των 80 χρόνων της μάρκας!

Jeep Wrangler 4xe Sahara Plug-in Hybrid

Γνωριμία

Το plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του Jeep Wrangler 4xe είναι ικανό να καλύψει απόσταση έως και 45 χιλιόμετρα αθόρυβης, μηδενικών εκπομπών ρύπων, μόνο με ηλεκτρισμό κίνηση, καθιστώντας το φιλικό προς το περιβάλλον.

Σε συνδυασμό με τον βενζινοκινητήρα σου δίνει την δυνατότητα μικτής χρήσης χωρίς άγχος αυτονομίας και δεν θα ήταν υπερβολή να το αποκαλέσουμε ως το πιο ικανό και οικολογικά φιλικό όχημα εκτός δρόμου της Jeep.

Jeep Wrangler 4xe Sahara Plug-in Hybrid

Σχεδιασμός- Tech 

Το Jeep Wrangler 4xe διατηρεί μια γλυπτική σχεδιαστική αισθητική που είναι τολμηρή και λειτουργική, με φαρδιά γραμμή και τραπεζοειδή φτερά που υποδέχονται τους μεγάλους τροχούς.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε την δυνατότητα χρήσης του πτυσσόμενου ανεμοθώρακα, τις πόρτες που αφαιρούνται και τους διάφορους συνδυασμούς, όπως hardtop, soft top και Sky One-Touch.

Η κονσόλα οργάνων του οδηγού, περιλαμβάνει την οθόνη 7’’ LED, ενώ στο κέντρο ταμπλό βρίσκεται η οθόνη infotainment 7 ή 8.4 ιντσών.

Η χωρητικότητα στο πορτμπαγκάζ είναι 533 λίτρα

Διατίθεται με πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας.

Jeep Wrangler 4xe Sahara Plug-in Hybrid

Μετάδοση

Το προηγμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης του Jeep Wrangler 4xe προσφέρει μια ενδιαφέρουσα εμπειρία εντός και εκτός δρόμου μέσω του συνδυασμού δύο ηλεκτροκινητήρων, ενός πακέτου μπαταριών υψηλής τάσης, ενός υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα 2.0 λίτρων και του αυτόματου 8 σχέσεων TorqueFlite.

Το σύνολο αποδίδει συνδυαστικά 380 ίππους και 637 Nm ροπής.

Jeep Wrangler 4xe Sahara Plug-in Hybrid

Σύμφωνα με την μάρκα, είναι το πιο προηγμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης που αναπτύχθηκε ποτέ για ένα Jeep Wrangler, κάτι που μεγιστοποιεί την απόδοση, ενώ αφαιρεί το άγχος της αυτονομίας, παρέχοντας καθαρά ηλεκτρική λειτουργία για τις περισσότερες καθημερινές μετακινήσεις.

Η ροπή από τους ηλεκτρικούς κινητήρες στο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του Wrangler 4xe είναι διαθέσιμη άμεσα και έρχεται χωρίς «δισταγμό» μετά από απαίτηση του οδηγού.

Η Jeep έχει επιδείξει ηγετική ικανότητα στα οχήματα 4x4 για σχεδόν 80 χρόνια. Τα αυτοκίνητα Jeep ήταν τα πρώτα που διέθεσαν αυτόματο σύστημα τετρακίνησης πλήρους εμπλοκής, ενώ η ένταξη της ηλεκτροκίνησης στη σειρά των μοντέλων είναι μια φυσική εξέλιξη.

Jeep Wrangler 4xe Sahara Plug-in Hybrid

Οδηγώντας το

Ο οδηγός του Jeep Wrangler 4xe μπορεί να προσαρμόσει το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης ώστε να ταιριάζει καλύτερα σε κάθε ταξίδι, είτε καλύπτει τις ανάγκες των περισσότερων καθημερινών επιβατών σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, είτε για μια νύχτα στην πόλη, είτε για ήσυχη εξερεύνηση της φύσης εκτός δρόμου.

Το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης Wrangler 4xe έχει τρεις τρόπους λειτουργίας, γνωστούς ως E-Selec. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την επιθυμητή λειτουργία μετάδοσης κίνησης μέσω κουμπιών που είναι τοποθετημένα στον πίνακα οργάνων, στα αριστερά του τιμονιού. Ανεξάρτητα από την επιλεγμένη λειτουργία, το Wrangler 4xe λειτουργεί ως υβριδικό μόλις η μπαταρία πλησιάσει την ελάχιστη κατάσταση φόρτισης. Τα τρία driving mode είναι τα εξής:

Υβριδικό: Η προεπιλεγμένη λειτουργία συνδυάζει τη ροπή από τον κινητήρα των 2.0 λίτρων και τον ηλεκτροκινητήρα. Σε αυτήν τη λειτουργία, το σύστημα μετάδοσης κίνησης θα χρησιμοποιήσει πρώτα την ισχύ της μπαταρίας και στη συνέχεια θα προσθέσει ώθηση από το υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα εσωτερικής καύσης όταν η μπαταρία φτάσει στην ελάχιστη κατάσταση φόρτισης

Ηλεκτρικό: Το σύστημα μετάδοσης κίνησης λειτουργεί με ηλεκτρική ισχύ μηδενικών εκπομπών μόνο έως ότου η μπαταρία φτάσει στην ελάχιστη φόρτιση ή ο οδηγός ζητήσει περισσότερη ροπή (όπως γκάζι με τέρμα ανοιχτό), η οποία ενεργοποιεί τον κινητήρα 2.0 λίτρων

eSave: Δίνει προτεραιότητα στην προώθηση από τον δίλιτρο κινητήρα, εξοικονομώντας τη φόρτιση της μπαταρίας για μελλοντική χρήση, όπως εκτός δρόμου EV ή αστικές περιοχές όπου η κίνηση μέσω της εσωτερικής καύσης είναι περιορισμένη. Ο οδηγός μπορεί επίσης να επιλέξει μεταξύ εξοικονόμησης μπαταρίας και φόρτισης μπαταρίας κατά τη διάρκεια του eSave μέσω των Hybrid Electric Pages στην οθόνη Uconnect

Για να συνδράμετε στη βελτιστοποίηση του πλεονεκτήματος των λειτουργιών E Select, η οθόνη πληροφοριών προγράμματος οδήγησης Wrangler 4xe και η οθόνη αφής Uconnect διαθέτουν Eco Coaching Pages. Οι Σελίδες Eco Coaching επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να παρακολουθούν τη ροή ισχύος και να βλέπουν τον αντίκτυπο του φρεναρίσματος με ανάκτηση, να προγραμματίζουν χρόνους φόρτισης για να επωφεληθούν από τις χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και να προβάλλουν το ιστορικό οδήγησης με λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση ηλεκτρικής και βενζίνης.

Jeep Wrangler 4xe Sahara Plug-in Hybrid

Τετρακίνηση

Η κληρονομιά του Jeep Wrangler ορίζεται από τη θρυλική του ικανότητα εκτός δρόμου, που έχει δημιουργήσει ιστορία στον κόσμο της αυτοκίνησης.

Όλες οι λειτουργίες ισχύος του Wrangler 4xe είναι διαθέσιμες όταν το σύστημα μετάδοσης κίνησης μετατοπίζεται σε 4Lo. Η απρόσκοπτη ενσωμάτωση της ηλεκτρικής ισχύος στο σύστημα μετάδοσης κίνησης 4x4 ανεβάζει το Wrangler 4xe σε νέα επίπεδα απόδοσης εκτός δρόμου.

Οι λάτρεις της περιπέτειας θα διαπιστώσουν ότι η άμεση διαθεσιμότητα ροπής από τον ηλεκτροκινητήρα του Wrangler 4xe προσφέρει μια πιο ακριβή και ελεγχόμενη οδηγική εμπειρία για αναρρίχηση και κίνηση σε συνεχόμενη δύσβατη περιοχή.

Στη λειτουργία EV, το Wrangler 4xe κινείται ελαφρά και αθόρυβα, εξοικονομώντας καύσιμο και επιτρέποντας στους επιβάτες να εστιάζουν αποκλειστικά στα αξιοθέατα και τους γεμάτους ήχους της φύσης.

Το νέο Jeep Wrangler Sahara 4xe που είχαμε στην διάθεσή μας, είναι εξοπλισμένο με σύστημα 4x4 μόνιμης λειτουργίας, ενώ είναι διαθέσιμο πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Trac-Lok που παρέχει επιπλέον πρόσφυση και ικανότητα σε καταστάσεις χαμηλής πρόσφυσης, όπως οδήγηση πάνω από άμμο, χαλίκι, χιόνι ή πάγο.

Jeep Wrangler 4xe Sahara Plug-in Hybrid

Κοστίζει

Οι τιμές του Jeep Wrangler Sahara 4xe Plug-in Hybrid ξεκινούν από τις 86.700 ευρώ, ενώ απαλλάσσεται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας, και έχει ελεύθερη πρόσβαση στον Δακτύλιο.

Info

Περισσότερες πληροφορίες για το Volkswagen ID.4 μπορείτε να βρείτε εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ