Αυτοκινηση

Ράλι Σαρδηνίας: Ο Ott Tanak ηγείται του ράλι με 46 δευτερόλεπτα διαφορά

Αποχώρησαν τέσσερα πληρώματα

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτόκινητο στο Ράλλυ Σαρδηνίας 2022
© WRC Teams

Ράλι Σαρδηνίας - 3η μέρα: Προηγείται ο Ott Tanak - Οι Ειδικές Διαδρομές και η κατάταξη των οδηγών

Ένα-ένα αποδεκατίστηκαν σήμερα 4 πληρώματα: Esapekka Lappi – Janne Farme (Toyota Yaris) στην 1η Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) της ημέρας, Thierry Neuville – Martijn Wydaeghe (Hyundai i20) στην 3η Ε.Δ., Elfyn Evans – Scott Martin (Toyota Yaris) στην 7η Ε.Δ., και Adrien Fourmaux – Alexandre Coria (Ford Puma) στην 8η και τελευταία Ε.Δ. της ημέρας.

Αυτόκινητο στο Ράλλυ Σαρδηνίας 2022
Ott Tanak © WRC Teams

Ο Esapekka Lappi ξεκίνησε σήμερα την ημέρα 0.7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Εσθονό Ott Tanak, και έχασε τόσο το πρώτο βάθρο όσο και τον αγώνα ολόκληρο στην 1η κιόλας Ε.Δ. Ο Φινλανδός χτύπησε σε βράχο στα δεξιά του δρόμου, και στη συνέχεια, το αυτοκίνητο αναπήδησε σε έναν βράχο στην άλλη πλευρά, σκίζοντας τον πίσω αριστερό τροχό και τα εξαρτήματα της ανάρτησης, προτού σταματήσει στην άκρη του δρόμου επάνω σε κάποια κλαδιά δέντρων.

Esapekka Lappi
© WRC Teams

Είναι το δεύτερο διαδοχικό ράλι από το οποίο ο Lappi αποσύρεται – έπεσε επίσης σε έναν βράχο στην τελευταία του εμφάνιση στο Ράλι Κροατίας. Όταν γύρισε στο Service Park και πήγαν να του πάρουν συνέντευξη ήταν εμφανώς απογοητευμένος και είπε «Είναι πραγματικά δύσκολο να το αντιμετωπίσεις αυτό. Ένιωθα πραγματικά ότι δεν παίρναμε κανένα ρίσκο μέσα στην Ε.Δ.. Θα έπρεπε να είχα φρενάρει μάλλον λιγότερο σε αυτή τη γωνία γιατί υπήρχε μια πέτρα στο έδαφος η οποία μπήκε στο κάρτερ και μας πέταξε εκτός γραμμής. Πιστεύω ότι αν είχα φρενάρει λιγότερο, τότε το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου θα ήταν ψηλότερα και πιθανότατα θα το είχαμε γλιτώσει».

Αυτόκινητο στο Ράλλυ Σαρδηνίας 2022
© WRC Teams

Η αποχώρηση του Lappi άφησε τον Tänak μπροστά, αν και δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι ο Εσθονός είχε «χαλαρώσει». Αντιθέτως συνέχισε να έχει έναν δυναμικό αλλά σταθερό ρυθμό μέχρι το τέλος της ημέρας, αυξάνοντας το προβάδισμά του και φτάνοντας τώρα να έχει 46 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Craig Breen (Ford Puma) που είναι 2ος, o Dani Sordo (Hyundai i20) είναι 3ος με 20 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Breen.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ