Αυτοκινηση

​Ράλι Σαρδηνίας: Ο Neuville περνάει μπροστά

Τι έγινε την πρώτη μέρα του δεύτερου χωμάτινου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλι Σαρδηνίας
© RBCP, WRC Teams

Ράλι Σαρδηνίας - 1η ημέρα: Η κατάταξη των οδηγών και οι υψηλές θερμοκρασίες που δυσκολεύουν τον αγώνα.

Ξεκίνησε την Πέμπτη, 2 Ιουνίου, το Ράλι Σαρδηνίας, ο δεύτερος χωμάτινος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, με ένα δοκιμαστικό Shakedown και μια μικρή Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) 3,23 χλμ στην πόλη Olbia. Ο Βέλγος Thierry Neuville, με Huyndai i20, κατάφερε να τερματίσει πρώτος και στα δύο, με τον Esapekka Lappi, με Toyota Yaris, να είναι δεύτερος στο Shakedown, και τον Ιάπωνα Takamoto Katsuta, με Toyota Yaris, να είναι 0.5 δευτερόλεπτα πίσω του στην 1η Ε.Δ.

Thierry Neuville
Thierry Neuville

Σημαντικό και ενδεχομένως επικίνδυνο στοιχείο του αγώνα αυτού που έχει γίνει βασικό θέμα συζήτησης είναι η ζέστη. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 35 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια του τετραήμερου αγώνα στο Αλγκέρο, και οι ομάδες έχουν ιδιαίτερη ανησυχία για το πως να καταπολεμήσουν τις ακόμα υψηλότερες θερμοκρασίες που θα αναπτυχθούν μέσα στην καμπίνα. Το υβριδικό σύστημα της καινούργιας γενιάς των WRC αγωνιστικών αυτοκινήτων εντείνει και επιδεινώνει βεβαίως το πρόβλημα αυτό και το Ράλι Σαρδηνίας θα είναι ένα καλό πρώτο τεστ πριν το ακόμα πιο ζεστό Ράλι Σαφάρι.

Ράλι Σαρδηνίας

«Θα κάνει ζέστη, νομίζω», είπε ειρωνικά ο Neuville. «Αυτή είναι σίγουρα μια λέξη που θα χρησιμοποιήσουμε πολύ αυτό το Σαββατοκύριακο. Ήταν αρκετά δύσκολες συνθήκες, πρέπει να πω. Η πρόσφυση ήταν χαμηλή σε ορισμένα σημεία, αλλά και αρκετά υψηλή σε άλλους τομείς, και πιστεύω ότι η επιλογή ελαστικών θα είναι πολύ σημαντική και σε αυτό το ράλι. Δεν θα είναι ένα εύκολο Σαββατοκύριακο, αυτό είναι σίγουρο, αλλά είμαστε έτοιμοι και ανυπομονούμε», πρόσθεσε.

Τρίτος και στο Shakedown αλλά και στην 1η Ε.Δ. υπήρξε ο Elfyn Evans, με Toyota Yaris, ο οποίος θα προσπαθήσει σίγουρα να ανακτήσει χαμένο έδαφος και να κερδίσει πόντους για την ομάδα.

Ράλι Σαρδηνίας

Ως 1ος στην κατάταξη του πρωταθλήματος οδηγών ο Kalle Rovanperä, με Toyota Yaris, ξεκινά πρώτος την Παρασκευή και γι’ αυτό το λόγο σίγουρα θα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα που είχε και στην Πορτογαλία, το «καθάρισμα» του δρόμου. Όπως και εκεί όμως, έτσι και εδώ, θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό δεν θα τον αποθαρρύνει αλλά ούτε και θα τον αποτρέψει από το να περάσει μπροστά. Αυτή τη στιγμή είναι 5ος, 1 δευτερόλεπτο πίσω από τον Neuville.

Ο Ott Tänak και ο Dani Sordo έφεραν τα Hyundai τους στην 6η και 7η θέση, ενώ οι οδηγοί της M-Sport Ford Adrien Fourmaux, Craig Breen και Gus Greensmith συμπλήρωσαν το top 10.

Ράλι Σαρδηνίας

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.