- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ξεκίνησε το 70ό Ράλλυ Φινλανδίας
Ο Craig Breen παίρνει τα ηνία και ηγείται του ράλι μετά το τέλος της πρώτης ημέρας
Πρώτη μέρα του θρυλικού Ράλλυ Φινλανδίας και ξεχώρισε ο Ιρλανδός Craig Breen (1ος), με Hyundai i20
Παρασκευή 1η Οκτώβρη, ήταν η πρώτη ημέρα του Ράλλυ Φινλανδίας, το οποίο διεξάγεται μετά από πολλά χρόνια έξω από την παραδοσιακή καλοκαιρινή του περίοδο, και η διαφορά αυτή μεταξύ Αυγούστου και Οκτώβρη ήταν εμφανής όχι μόνο στο τοπίο, το οποίο είναι ξεκάθαρα φθινοπωρινό, αλλά στη θερμοκρασία, η οποία είναι σημαντικά χαμηλότερη, και στο χώμα το οποίο δεν είναι τόσο στεγνό λόγω βροχής και υγρασίας. Το τελευταίο αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην εξέλιξη του αγώνα σήμερα καθότι αρκετά πληρώματα είπαν πως η πρόσφυση είναι πολύ διαφορετική λόγω καιρικών συνθηκών.
Σήμερα ήταν και τα γενέθλια του Kalle Rovanpera, με Toyota Yaris, ο οποίος έγινε 21 ετών. Αν και οι Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) αυτές του είναι πολύ οικείες, ο Rovanpera δεν τα πήγε πολύ καλά σήμερα, και μετά την 3η Ε.Δ. της ημέρας δήλωσε πως ενώ κάνει ότι μπορεί, και παίρνει ρίσκα, δεν μπορεί να πιέσει περισσότερο και νιώθει ότι το αυτοκίνητο δεν είναι σταθερό. Στο απογευματινό σκέλος του αγώνα μόνο κατάφερε να τερματίσει 2ος σε 2 Ε.Δ. Σε αυτόν τον αγώνα είδαμε και την επιστροφή του Takamoto Katsuta, με Toyota Yaris, ο οποίος τρέχει με καινούργιο συνοδηγό, τον Aaron Johnston, και ο οποίος θεωρεί το Ράλι Φινλανδίας τον «ντόπιο» του αγώνα, καθότι μένει εκεί και αρκετά χρόνια. Ο Katsuta ξεκίνησε πάρα πολύ καλά αλλά στη 2η Ε.Δ. έχασε τον έλεγχο, έκανε μια στροφή 360 μοιρών και ευτυχώς συνέχισε, προς μεγάλη μας έκπληξη χωρίς να φύγει εκτός δρόμου ή να χτυπήσει κάτι, αλλά δυστυχώς έχασε πολύτιμο χρόνο και είναι τώρα 8ος στην κατάταξη.
Τις καλύτερες επιδόσεις σήμερα είχαν ο Ιρλανδός Craig Breen (1ος), με Hyundai i20, ο οποίος με ενθουσιασμό είπε πόσο χαρούμενος είναι και πόσο συναρπαστικός είναι αυτός ο αγώνας λόγω ταχύτητας, και ο Ott Tanak (2ος), επίσης με Hyundai i20, ο οποίος είναι ολοένα και πιο χαμογελαστός, κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει. Σε καλή φόρμα φαίνεται επίσης να είναι και ο Elfyn Evans (3ος), με Toyota Yaris, ο οποίος προφανώς παλεύει όσο μπορεί να μαζέψει πόντους, έχοντας τώρα μπει στην τελευταία ευθεία του πρωταθλήματος.
Εκτενώς σχολιάστηκε το γεγονός σήμερα ότι αυτός είναι ο τελευταίος χωμάτινος αγώνας με αυτά τα αυτοκίνητα διότι από το 2022 στην κορυφαία κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι τα αυτοκίνητα θα είναι υβριδικά. Ο πρώτος αγώνας που θα το δούμε αυτό θα είναι στο θρυλικό Ράλι Μόντε-Κάρλο στα τέλη Ιανουαρίου.
*Φωτό: RBCP, WRC Teams
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο μοντέλο συνδυάζει την εμπειρία ηλεκτρικής οδήγησης με μεγάλη συνολική αυτονομία και εξαιρετικά χαμηλό κόστος
Μετά από μια περιπέτεια στον τελευταίο γύρο του αγώνα
Με κύριο ηλεκτροκινητήρα που παράγει 49 ίππους και 205 Nm ροπής
Το πρώτο μοντέλο της Skoda με σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid
Η ιστορία του ιστορικού ορεινού περάσματος συναντά την οδηγική εμπειρία με το Mini Countryman C
Ο περιορισμός των ατυχημάτων με μαθητές και παιδιά, στον δρόμο και στο σχολείο είναι μέλημα όλων μας.
Ενδιαφέρον σε κάθε κατηγορία: κόστος χρήσης, οικονομία, επιδόσεις, άνεση και χώρους.
Η Toyota Gazoo Racing εφασφαλίζει τον έκτο συνεχόμενο τίτλο κατασκευαστών
Πρώτος ο Κίμι Αντονέλι με Mercedes, δεύτερος ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull, τρίτος ο Λάντο Νόρις με McLaren
Θρίαμβος για Battistolli - Scattolin, πέμπτοι οι Καρανικόλας - Κακαβάς
Με πορτμπαγκάζ 416 λίτρων και γραμμές που παραπέμπουν σε κουπέ
Το άνοιγμα των σχολείων δεν αποτελεί έναν πονοκέφαλο για τους μαθητές μόνον, αλλά και για γονείς και εκπαιδευτικούς όσον αφορά την ενημέρωσή τους σε θέματα ασφάλειας στους δρόμους
Η Mercedes στις δόξες της με Κίμι Αντονέλι και Τζορτζ Ράσελ, τρίτος ο Χάμιλτον με τη Ferrari
Με ένα πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας ADAS και κάμερα οπισθοπορείας
Οδηγήσαμε το Duster διπλού καυσίμου και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας
Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Παγιάρι – 2ος στο πρωτάθλημα οδηγών
Tο B-SUV τοποθετείται στη βάση της ηλεκτροκίνητης γκάμας της Kia ως το φθηνότερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της.
Με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα με αερισμό και ασύρματη φόρτιση κινητών
Το μοντέλο που δημιούργησε ο Άλεκ Ισιγόνης επιστρέφει πλέον σε σύγχρονη, αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, πιστό στην ρετρό αισθητική που το έκαναν διάσημο τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.