- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ράλλυ Ακρόπολις: Προηγούνται Θεοχαρόπουλος - Κότσαλης
Γιορτή! Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει την ατμόσφαιρα που επικράτησε
Ράλλυ Ακρόπολις: Στέφανος Θεοχαρόπουλος - Γιώργος Κότσαλης προηγούνται στην κατηγορία τους με το Ford Fiesta Rally 4 της SVMotorsport.
Οι Στέφανος Θεοχαρόπουλος-Γιώργος Κότσαλης με το Ford Fiesta Rally 4 της SV Motorsport, με χορηγούς το ΖΑΓΟΡΙ, την XIAOMI και την COSMOTE και τα αυτοκόλλητα της ATHENS VOICE στα πλαϊνά του αυτοκινήτου, ξεπερνώντας τα προχθεσινά προβλήματα, απήλαυσαν την μεγαλύτερη -αγωνιστικά- ημέρα του αγώνα, μια και ο οδηγός απαλλαγμένος από οτιδήποτε θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή του, εστίασε στο να διασκεδάσει ευατόν και την ομάδα, κάτι που συνδυάστηκε στο τέλος της ημέρας με ένα ιδιαίτερα κολακευτικό αποτέλεσμα, ήτοι το πλήρωμα με το Νο 63 στις πόρτες να φιγουράρει στην πρώτη θέση της κατηγορίας τους!
Γιορτή! Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει την ατμόσφαιρα που επικράτησε και το Σάββατο στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας. Τα πληρώματα, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα καθώς και η παρουσία δεκάδων χιλιάδων θεατών στις ειδικές διαδρομές της σημερινής τρίτης ημέρας συνέθεσαν ένα απολαυστικό σκηνικό, με εκρηκτικό αποτέλεσμα. Οι επιδόσεις και πλούσιο θέαμα ήταν τα βασικά συστατικά.
Οι καιρικές συνθήκες «ισορρόπησαν» στην τρίτη ημέρα του αγώνα και χωρίς βροχή πλέον, η πολυπόθητη «Ακροπολική σκόνη», έκανε την εμφάνισή της για να αποζημιώσει τις χιλιάδες θεατών που γέμισαν τα βουνά της Κεντρικής Ελλάδας.
Την Κυριακή έχουμε την τελευταία ημέρα του του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις η οποία μπορεί να περιλαμβάνει μόλις 70 αγωνιστικά χιλιόμετρα, αλλά σε αυτά εμπεριέχεται αρκετή ιστορία (Ταρζάν) και μία ειδική διαδρομή 33 χιλιομέτρων (Πύργος) που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα 11 μοντέλα που διεκδικούν τον φετινό τίτλο
Μια επιχειρηματική κίνηση στη φάση μετάβασης της χώρας μας προς την ηλεκτροκίνηση
Πρώτος ο Φερστάπεν με γρηγορότερο τον 44ο γύρο του Πιάστρι και τρίτο τον Σάινθ
Ο Τιερί Νεβίλ νικητής του Ράλλυ Σαουδικής Αραβίας
Σε 14 ή σε 9 μήνες οι Κινέζοι μπορούν να κατασκευάσουν ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο που παράγει πολύ υψηλού επιπέδου προϊόντα με απίθανη σχέση ποιότητας-τιμής
Συνδυάζει δεξιοτεχνία, λειτουργικότητα και επιδόσεις, εξασφαλίζοντας μια διαισθητική οδηγική εμπειρία σε κάθε ταξίδι.
Νικητής ο Φερστάπεν, δεύτερος ο Ράσελ, τρίτος ο Αντονέλλι με αποκλεισμό Νόρρις και Πιάστρι
«Φωτιά» στο πρωτάθλημα της F1
Λάντο Νόρις και Τζορτζ Ράσελ στο podium
Η viral καμπάνια που έγινε μάθημα εταιρικής ευφυΐας
Ετοιμοπαράδοτο και με γκάμα που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις
Όταν ο φόβος της κλήσης ξεπερνά τον φόβο του τραυματισμού
Σύμφωνα με την εταιρεία, «το αύριο της ηλεκτροκίνησης ξεκινά σήμερα»
Τα καλύτερα μοντέλα που κυκλοφόρησαν για το έτος στη χώρα μας
Πρώτος ο Νόρις, δεύτερος ο Αντονέλι με Μερσέντες, τρίτος ο Φερστάπεν
Ο πρωταθλητής του WRC του 2019 ανακοίνωσε ένα διάλειμμα από τους αγώνες ράλι, τερματίζοντας μια καριέρα 18 ετών, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του FORUM8 Ράλλυ Ιαπωνίας
Ο Οτ Τάνακ εκτός συναγωνισμού για το πρωτάθλημα οδηγών
Ποια ήταν η πρώτη γυναίκα οδηγός αγώνων ταχύτητας
22 άρθρα για τις εξελίξεις στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία
Ένα από τα πιο αεροδυναμικά ηλεκτρικά οχήματα στην κατηγορία του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.