Αυτοκινηση

Η Toyota σημείωσε την 4η συνεχόμενη νίκη στις 24 Ώρες του Le Mans

Τελείωσε το σερί της ατυχίας της στο Le Mans

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_auto_1.jpg
© WEC

Το Toyota GR010 Hybrid Hypercar με οδηγούς τους Mike Conway, Kamui Kobayashi και Jose Maria Lopez πήρε την πρώτη του νίκη στον θρυλικό αγώνα 24 ωρών.

Ο τέταρτος γύρος της FIA WEC, οι 24 ώρες του Le Mans, είδε την Toyota Gazoo Racing να κερδίζει την πρώτη και τη δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη στην κατηγορία Hypercar, αυξάνοντας το προβάδισμα της ομάδας στην κατάταξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με δύο γύρους να απομένουν.

thumbnail_auto_2.jpg

Το Toyota GR010 Hybrid Hypercar με οδηγούς τους Mike Conway, Kamui Kobayashi και Jose Maria Lopez τελείωσαν το σερί της ατυχίας τους στο Le Mans για να πάρουν την πρώτη τους νίκη στον θρυλικό αγώνα 24 ωρών, στον οποίο φέτος επέστρεψε περιορισμένος αριθμός θεατών.

thumbnail_auto_3.jpg

Το Hypercar τελείωσε τελικά δύο γύρους μπροστά από την αδελφό αυτοκίνητο της Toyota με τους Brendon Hartley, Kazuki Nakajima και Sebastien Buemi να μοιράζονται το τιμόνι. Η νίκη του μονοθεσίου με το Νο 7 σηματοδοτεί τη δεύτερη φορά που ένας Αργεντινός (Jose Maria Lopez) κερδίζει το Le Mans και είναι η έβδομη συνεχόμενη νίκη της ομάδας στο πρωτάθλημα WEC (World Endurance Championship).

Παρά το αποτέλεσμα toy 1-2 της Toyota, η εξέλιξη του αγώνα δεν ήταν απλή υπόθεση για την ιαπωνική ομάδα. Πράγματι, ο πρώτος γύρος ήταν δραματικός για το μονοθέσιο Νο 8 μετά από επαφή με ένα αυτοκίνητο της Glickenhaus, ενώ και τα δύο Toyota έχασαν χρόνο με προβλήματα ανεφοδιασμού αργότερα στον αγώνα, αλλά η ομάδα αντιμετώπισε το πρόβλημα και τελικά πήρε τη νίκη.

thumbnail_auto_4.jpg

Η γαλλική ομάδα Alpine Elf Matmut εξασφάλισε την τρίτη θέση στο βάθρο, με το Alpine A480 Gibson και οδηγούς οδηγό τους Andre Negrao, Nicolas Lapierre και Matthieu Vaxiviere τερματίζοντας τέσσερις γύρους πίσω από την Toyota που κέρδισε τον αγώνα.

Η πρωτοεμφανιζόμενη στο WEC, Glickenhaus Racing διεκδίκησε την τέταρτη και πέμπτη θέση στην γενική κατάταξη με τα μονοθέσια Glickenhaus 007 Hypercars να φτάνουν στον τερματισμό σε μια προσπάθεια να πραγματοποιήσουν το παιδικό όνειρο του ιδιοκτήτη Jim Glickenhaus να αγωνιστεί στο Le Mans.

thumbnail_auto_5.jpg

Στη γενική κατάταξη του πρωταθλήματος Hypercar, η Toyota προηγείται τώρα της Alpine με 51 βαθμούς. Στην κατηγορία LMP2 νικήτρια αναδείχθηκε η Team WRT, ενώ στις κατηγορίες LMGTE και LMGTE Am η Ferrari μονοπώλησε τις νίκες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ