Αυτοκινηση

Άνετη νίκη για τον Evans στο Ράλι Πορτογαλίας

Η Hyundai προτίμησε τη σιγουριά των βαθμών της 2ης θέσης με τον Sordo

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλι Πορτογαλίας 2021

Ράλι Πορτογαλίας: Τι έγινε την τελευταία μέρα του αγώνα, ποιοι αναδείχθηκαν νικητές στην κάθε κατηγορία

Από την πρώτη κιόλας Ε.Δ. της ημέρας έγινε ξεκάθαρο ότι η στρατηγική της Hyundai Motorsport για την τελευταία μέρα του αγώνα, μετά τα συμβάντα της Παρασκευής και του Σαββάτου όπου βγήκαν εκτός ο Neuville και ο Tanak αντίστοιχα με το ίδιο πρόβλημα στην ανάρτηση, ήταν να μην πιέσει ο Ισπανός Sordo για τη νίκη, αλλά να μείνει σταθερός στη 2η θέση για να εξασφαλίσει τουλάχιστον κάποιους πόντους για την ομάδα του.

Ράλι Πορτογαλίας 2021

Ενώ λοιπόν πριν την εκκίνηση το πρωί χώριζαν μόνο 10 δευτερόλεπτα τον Evans και τον Sordo, σε μία μόνο Ε.Δ. 9.18 χιλιομέτρων, ο Evans πρόσθεσε με άνεση άλλα 10 δευτερόλεπτα μεταξύ τους. Το μόνο καλό για τον Sordo ήταν ότι στην 3η θέση ο Ogier ήταν πάνω από ένα λεπτό πίσω, οπότε δεν είχε την πίεση να πάει πιο γρήγορα και να ρισκάρει. Αν και οι 4 Ε.Δ. της Κυριακής, πριν την τελική Power Stage, ήταν μικρές χιλιομετρικά, ήταν όλες αρκετά τεχνικές με πολύ άνισο έδαφος και υπήρξαν μια πραγματική πρόκληση για όλα τα πληρώματα.

Ράλι Πορτογαλίας 2021

Ο Gus Greensmith, με Ford Fiesta WRC, είχε πολύ καλές επιδόσεις, αν και υπάρχει μια υποψία ότι οι εν μέρει οι τόσο καλοί του χρόνοι ήταν και το αποτέλεσμα της στρατηγικής των υπολοίπων να διατηρήσουν τα ελαστικά τους όσο μπορούν για την Power Stage. Έγινε μια γενικότερη σχετικά κακή επιλογή ελαστικών από τα περισσότερα πληρώματα αυτό το τριήμερο, καθότι εξοπλίστηκαν με περισσότερα σκληρά ελαστικά απ’ ό,τι μαλακά. Οι θερμοκρασίες όμως εντέλει ήταν χαμηλότερες απ’ ότι περίμεναν, και αρκετοί φτάσανε στην τελευταία μέρα του αγώνα να φοράνε φθαρμένη μαλακή γόμα, καθότι ήταν προτιμότερη από καινούργια σκληρή.

Ράλι Πορτογαλίας 2021

Σε αντίθεση με το Ράλι Κροατίας όπου την τελευταία μέρα του αγώνα παρακολουθούσαμε κάθε δευτερόλεπτο με κομμένη την ανάσα καθότι οι χρονικές διαφορές ήταν τόσο μικρές και ο ανταγωνισμός τόσο έντονος, εδώ περιμέναμε απλά να τελειώσει και να επιβεβαιωθεί η ξεκάθαρη νίκη του Evans.

Ράλι Πορτογαλίας 2021

Oι νικητές του Ράλι Πορτογαλίας ανά κατηγορία

Στην κορυφαία κατηγορία: 1η θέση ο Elfyn Evans με Toyota Yaris, στη 2η θέση Dani Sordo με Hyundai i20, και στην 3η θέση Sebastien Ogier με Toyota Yaris.

Στην κατηγορία WRC2: 1η θέση ο Esapekka Lappi μεVolkswagen Polo GTI R5, στη 2η θέση ο Teemu Suninen με Ford Fiesta Rally2, και στην 3η θέση ο Mads Ostberg με Citroen C3 Rally2.

Στην κατηγορία WRC3: στην 1η θέση ο Kajetan Kajetanowicz με Skoda Fabia Rally2 evo, στη 2η θέση ο Yohan Rossel με Citroen C3 Rally2, και στην 3η θέση ο Chris Ingram με Skoda Fabia Rally2 evo.

Ράλι Πορτογαλίας 2021

Ράλι Πορτογαλίας 2021


Φωτογραφίες: RBCP, WRC Teams

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ