Αυτοκινηση

Έρευνα: Η Ελλάδα έχει τον γηραιότερο στόλο φορτηγών στην ΕΕ

Τα στοιχεία για τα αυτοκίνητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
forti.jpg
© ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Η χώρα μας διαθέτει τον γηραιότερο στόλο φορτηγών στην ΕΕ, ενώ στα αυτοκίνητα έχουμε τον 4ο παλαιότερο στόλο.

Τον γηραιότερο στόλο φορτηγών στην ΕΕ διαθέτει η Ελλάδα, ενώ  στα αυτοκίνητα έχει τον 4ο παλαιότερο στόλο.

Σύμφωνα με έρευνα του ACEA, την οποία δημοσιεύει το newsauto.gr, τη στιγμή που ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων στην ΕΕ ανέρχεται σε 10,5 έτη στην Ελλάδα ο αντίστοιχος αριθμός υπολογίζεται σε 15.

Η Λιθουανία διαθέτει τον γηραιότερο στόλο αυτοκινήτων με μέση ηλικία 16,9 έτη και ακολουθεί η Ρουμανία με την ηλικία των οχημάτων της να ανέρχεται σε 16,2 έτη. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Λετονία με μέση ηλικία οχημάτων 16 έτη αλλά ο στόλος της είναι πάρα πολύ μικρός και ανέρχεται σε μόλις 663.000 οχήματα.

Το νεότερο στόλο οχημάτων στην ΕΕ έχουν το Λουξεμβούργο με μέση ηλικία μόλις 6,3 έτη και η Βρετανία με στόλο ηλικίας μόλις 7,8 ετών.

Πάντως η Ελλάδα ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα φορτηγά καθώς η μέση ηλικία των συγκεκριμένων οχημάτων ανέρχεται σε 21 έτη τη στιγμή που ο αντίστοιχος αριθμός για την υπόλοιπη ΕΕ κυμαίνεται σε μόλις 11,7 έτη!

Ένα επίσης εντυπωσιακό εύρημα στην έρευνα του ΑCEA αφορά στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα όπου αποτελούμε την μοναδική εξαίρεση στην ΕΕ καθώς η συντριπτική τους πλειοψηφία κινείται με κινητήρες βενζίνης και όχι πετρελαίου όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα κράτη – μέλη.

Πηγή: newsauto.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.