- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσακίζοντας την πατριαρχία, στο σπίτι, ή: Ψάχνοντας για νέα στερεότυπα
Είμαι πολύ τυχερός άνθρωπος. Γενικά στη ζωή όλοι μας πορευόμαστε με την τύχη —θέλω να πω, ο καθένας μας προσωπικά, όχι οι λαοί, τα έθνη, τα κράτη: εδώ θέλει να χυθεί αίμα, κρουνηδόν, και πράγματι χύνεται και θα χύνεται—, είμαστε άθυρμα των διαθέσεων της στιγμής, μιας τυφλής, κουφής, χωρίς συναισθήματα στιγμής: ό,τι και να κάνουμε, όση ελεύθερη βούληση και να επενδύσουμε, ό,τι και να μας φαίνεται πως τάχα και πως δήθεν περνά από το χέρι μας —ανοησίες δηλαδή—, όλα τελικά στηρίζονται στην τύχη, σε ζαριές που φέρνει ανά πάσα ώρα και στιγμή η τύχη, χωρίς καν να κοιτάει τα ζάρια, χωρίς να νοιάζεται ούτε τόσο δα, λέγοντας —αν μπορείς να καταλάβεις πώς κινούνται τα χείλη της—, «Στ’ αλήθεια δεν με μέλλει». Κι εγώ είμαι τόσο τυχερός άνθρωπος που έπεσα πάνω στην Κίκα.
Έχω ξαναπεί τι είναι και τι κάνει (είναι πολλά πράγματα και κάνει πολλά πράγματα, σε ένα σωρό πεδία και πάντα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο), όπως επίσης έχω ξαναπεί πως, χάρη στην Κίκα και μόνο μπορώ και κάνω ό,τι λαχταράω αυτά τα τελευταία δέκα-έντεκα χρόνια. (Για να ζεις από το γράψιμο πρέπει να είσαι ή πάρα πολύ καλός, ή πάρα πολύ καλά συνδεδεμένος με χι-ψι κύκλους, ή να έχεις την Κίκα για γυναίκα). Απλώς τώρα θέλω να πω εδώ δημόσια πως κάθε μέρα που περνάει νιώθω όλο και πιο φορτικά πως δεν μου αξίζει όλο αυτό. Παραείναι πολύ. Εξ ου και προσπαθώ (όχι όμως όσο πρέπει — ποτέ όσο πρέπει, γιατί πάντα βέβαια πρέπει περισσότερο) να κάνω όλο κάτι κάπως καλύτερα, να προσθέτω όλο κάτι λίγο παραπάνω, να δουλεύω μια στάλα ακόμα κι άλλο σ’ αυτά τα μικροπράγματα που καταπιάνομαι. Κάπως έτσι. Μα και πάλι, ό,τι και να κάνω, που έτσι κι αλλιώς δεν είναι πολύ —τα ’παμε—, δεν φτάνει για να φέρει μια κάποια ισορροπία στα πράγματα. Ούτε πρόκειται να φτάσει ποτέ. Αυτά τα ξέρω καλά, είμαι ειδικός.
Γι’ αυτό λέω και ξαναλέω: είμαι πολύ τυχερός άνθρωπος. Και είναι, όπως και να το δεις, πολύ καλό αυτό. Το απολαμβάνω. Και, πού και πού, παριστάνω πως μου αξίζει. Κι ας ξέρω καλά πως, μπα, όχι. Παιδιά είμαστε τώρα;
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ραγδαία εξάπλωση της ΑΙ στην Ελλάδα αλλά βαθύ χάσμα αντιλήψεων μεταξύ χρηστών και μη χρηστών
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Το ερώτημα έχει ανοίξει μια μικρή… γαστρονομική μάχη
Η απώλεια βάρους σχετίζεται με την κατανάλωση λιγότερων θερμίδω από όσες καίει το σώμα μας
Ποιο είναι το βασικό όφελος
Το Coruna στο στόχαστρο της Google - Ποιες εκδόσεις λογισμικού κινδυνεύουν και πώς να προστατευτείτε
Δύο φάσεις στη ζωή των γυναικών φαίνεται να αλλάζουν τα δεδομένα του ύπνου τους
Ποια είναι τα συμπτώματα - Γιατί απαιτεί άμεση ιατρική βοήθεια
Νέα δεδομένα σχετικά με τη χρήση της παρουσιάστηκαν στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης
Απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Με τη μοντέρνα και διεθνή σχεδιαστική φιλοσοφία των οχημάτων NEV της Geely
Yποστηρίζει ότι ο χαρακτήρας της χρησιμοποιείται αφηγηματικά ως αντίπαλος του ζευγαριού
Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2001
Θεωρείτο για χρόνια χόμπι των ηλικιωμένων, όμως γίνεται πια νέα τάση ασχολίας για όλες τις ηλικίες
Η σημερινή αντίληψη ότι το πρωινό είναι απαραίτητο διαμορφώθηκε όταν καθιερώθηκαν συγκεκριμένες ώρες εργασίας
Ο ρόλος της σεμαγλουτίδης
Περισσότερες από ό,τι πιστεύουν πολλοί γονείς
Το αφιέρωμα στο νησί των Σποράδων
Ένα σεμινάριο γύρω από τα γαλλικά τυριά και το κρασί στο Nora's Deli στο Κολωνάκι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.