Life

Η Μαριέττα Φαφούτη γράφει για τα δώρα που έλαβε φέτος

Και έχουν κάνει την οικογένεια της τρελή

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 765
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαριέττα Φαφούτη
Η Μαριέττα Φαφούτη με την Τζένη

Η Μαριέττα Φαφούτη, η μουσικός που έγραψε την ωραιότερη διασκευή του Jingle Bells για τα φετινά Χριστούγεννα, περιγράφει τα δώρα που έλαβε φέτος.

Η Τζένη

23 Απριλίου. Μέσα στην καρδιά της καραντίνας, κάτι πιτσιρίκια ρίχνουν κροτίδες στην Τζένη, την 8χρονη βασίλισσα του καταφυγίου του Συλλόγου Ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής. Η Τζένη τρομάζει και παίρνει τους δρόμους. Την ίδια ημέρα τρεις αδερφές ύστερα από μία σειρά πολλών τυχαίων γεγονότων τυχαίνει να βγουν την ίδια στιγμή για βόλτα. Έτσι ακριβώς ξεκινάει η ιστορία που θα άλλαζε τις ζωές όλων μας μια για πάντα.

Η Τζένη μάς ακολουθεί μέχρι το σπίτι, τηλεφωνούμε στον αριθμό που αναγράφεται στη ταυτότητά της και ο άνθρωπος που μιλάμε μας λέει με χαρά ότι έρχονται σε δέκα λεπτά να την πάρουν. Πηγαίνουμε στην αυλή. Η Τζένη κάθεται σαν αληθινή κυρία και σκύβει το κεφάλι της για να τη χαϊδέψουμε. Και εκείνη τη στιγμή βλέπουμε το λουράκι της και μουδιάζουμε.  Έγραφε πάνω του «υιοθέτησέ με».

Μαριέττα Φαφούτη
Η Μαριέττα Φαφούτη με την Τζένη

Ο Τσίκο

Η ιστορία του Τσίκο, του παιχνιδιάρη πιτσιρίκου που κλείνει τώρα τους 4 μήνες ζωής, είναι πιο μικρή. Έπεσε στις ρόδες των γονιών μας καθώς γυρνούσαν από το χωριό. Και επέστρεψαν στην Αθήνα τρία μέλη της οικογένειας Φαφούτη αντί για δύο. Μου φαίνονται πολύ λίγα τα λόγια για να περιγράψω την ευτυχία και την αγάπη που φέρνει ο ερχομός ενός ζώου στη ζωή ενός ανθρώπου. Και αυτό το λέω εγώ, που ανέκαθεν θεωρούσα πως το να μεγαλώνεις ένα ζώο είναι αρκετά εξαντλητικό και συνώνυμο αμέτρητων ευθυνών. Αυτός ήταν και ο λόγος που έλεγα ότι δεν μπορώ να αναλάβω κάτι τόσο απαιτητικό. Κι όμως, τώρα που η οικογένειά μας έχει μεγαλώσει ήδη κατά δύο μέλη, σκέφτομαι τι χάναμε τόσα χρόνια που δεν είχαμε ζήσει την ευτυχία του να μεγαλώνεις με ένα, δύο ή και περισσότερα ζώα. Τόση αγάπη, τόσο γέλιο, τόση ζεστασιά, τόση αλήθεια. Υπάρχει άραγε κάποιος στον κόσμο που να μη διψάει για όλα αυτά;

Για όλα αυτά μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο και σπουδαιότερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας για φέτος τα Χριστούγεννα απ’ το να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο ζωάκι. Απλά θα παρακολουθείτε το αδεσποτάκι σας και εσάς να μεταμορφώνεστε μέρα με τη μέρα. Να ομορφαίνετε από την αγάπη. Φέτος τα Χριστούγεννα θα ευχηθώ σύντομα να μην υπάρχει ούτε ένα αδέσποτο στον δρόμο και στα καταφύγια. Και να είναι όλα εκεί που πρέπει. Με μια οικογένεια που τα λατρεύει και τους λατρεύει.

Χρόνια μας πολλά.

Μαριέττα Φαφούτη
Η Μαριέττα Φαφούτη με τον Τσίκο

Υ.Γ. 1 Το έχω πάει συναισθηματικά το σεντόνι μου και δεν έχω αναφερθεί στην κατάσταση που παίζει πια στο σπίτι. Για αρχή να αναφέρω ότι η Τζένη σιχαίνεται τον Τσίκο. Δεν αντέχει να τον βλέπει, της τη σπάει δίχως αύριο. Είναι τελείως ζεν και απολαμβάνει να αράζει γύρω στις 23 ώρες το 24ωρο. Ο Τσίκο από την άλλη, σε κατάσταση αμόκ, τρέχει συνέχεια σαν παλαβός, δαγκώνει τα πάντα (ακόμα και τον εαυτό του  δεν ξέρω πώς το κάνει αυτό το πράγμα αυτό το άτομο) και συνήθως παίρνει τόση φόρα που καταλήγει να γλιστράει με το κεφάλι στο πάτωμα. Φέραμε εκπαιδεύτρια και μας ενημέρωσε πως θα τα βρουν στο τέλος. Παράλληλα και οι δυο τους μπορούν ανά πάσα στιγμή να μένουν σε όποιο σπίτι θέλουν, όποια ώρα θέλουν (ακολουθούμε πιστά το πρότυπο της αθάνατης ελληνικής οικογένειας με το σπίτι σάντουιτς). Η ιδιωτικότητα που δεν είχαμε, εξακολουθεί να μην υπάρχει. Η μάνα μας ζει όνειρο και κάνει στον Τσίκο ό,τι έκανε με εμάς, τον μεγαλώνει δηλαδή χωρίς κανένα όριο (και με ασύλληπτη αγάπη), ενώ παράλληλα έχει αποσυντονιστεί από το γεγονός ότι δεν έχει παντρευτεί καμία μας. Θέλει να πάρουμε 1-2 σκυλάκια ακόμα. Με τις αδερφές μου πιστεύουμε ότι υποσυνείδητα αναπληρώνει τα εγγόνια με σκυλιά.

Υ.Γ. 2 Μη διστάσετε να υιοθετήσετε ένα μεγαλύτερο ζωάκι. Διψάνε ακόμα περισσότερο για να δώσουν και να πάρουν αγάπη και η σχέση που δημιουργείται είναι αδιανόητα ισχυρή.

Υ.Γ.3 Το dogsvoice.gr είναι από τα σπουδαιότερα site για αδέσποτα ζωάκια. Εκεί θα βρείτε όλα τα σωματεία αλλά και όλες τις αγγελίες για σκυλάκια. Στο animalscityofathens.gr γίνεται επίσης πολύ ουσιαστική δουλειά και αφορά σε όσους μένουν στην Αθήνα και θέλουν να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο από το καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων. Τέλος, το ninelivesgreece.com είναι ένα σωματείο διαμάντι για τις αδέσποτες γατούλες.

Υ.Γ. 4 Θα ευχαριστούμε για πάντα τον Σύλλογο Ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής που μεγάλωσε με αγάπη το Τζενάκι μας. Εκεί ωστόσο υπάρχουν πολλά ακόμα αξιολάτρευτα ζωάκια. Μέσα σε αυτά ο κολλητός της Τζένης, ο τρίχρονος παιχνιδιάρης κούκλος ο Αλέπος, που το έχω πάρει πατριωτικά να του βρω την πιο φανταστική οικογένεια εκεί έξω. Να τους δείτε όλους ένα προς ένα εδώ: facebook.com/strays.agias

Υ.Γ. 5 Όποιος διαβάσει αυτό το κείμενο και έχει έστω έναν γονιό που θέλει να τον δει να χαμογελάει, μπορώ να του εγγυηθώ ότι με ένα ζωάκι στο σπίτι θα ακούει ξανά αυτό τον άνθρωπο να γελάει δυνατά κάθε μέρα που περνά και να βρίσκει ενέργεια που ούτε ο ίδιος πίστευε ότι μπορεί να κρύβει μέσα του.

Marietta Fafouti - Jingle Bells


ΙΝFO
Η Μαριέττα Φαφούτη διασκεύασε φέτος το τραγούδι Jingle Bells για τη χριστουγεννιάτικη καμπάνια «Cooking is all you need» του Άκη Πετρετζίκη. Η διασκευή κυκλοφορεί σε όλα τα μέσα από τη Musou Music. Ακούστε το! Θα σας φτιάξει τις γιορτές που (δεν) θα έρθουν. Περισσότερα στο www.mariettafafouti.com  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ