Life

10 φωτογράφοι για την Athens Voice

Το παρόν τεύχος επιμελείται οπτικά η σχολή οπτικοακουστικών μέσων και νέων τεχνολογιών New School.Athens

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ Winter Guide 2013
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31726-71601.jpg

Για δεύτερη φορά το σεμινάριο «ATHENS VOICE - Δημιουργώντας ένα editorial» σχεδιάσθηκε ως μία φωτογραφική άσκηση σε πραγματικό χρόνο. Photo editors ήταν η συντακτική ομάδα της Athens Voice και δύο ταλαντούχοι φωτογράφοι, ο Κοσμάς Κουμιανός και ο Χρήστος Καπάτος, απόφοιτοι σεμιναρίων του New School. Athens, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί μαζί μας και στο καλοκαιρινό σεμινάριο για το τεύχος «Summer in the city».

Ένα δείγμα της πρακτικής κατεύθυνσης των σπουδών στο πλαίσιο σεμιναρίου είναι και το τεύχος «Α.V. Guide» που κρατάτε. Σε αυτό συμμετείχαν οι: Ηλίας Αγιοστρατίτης, Αλέξανδρος Δάλκος, Γιώργος Κόπελος, Μάκος Μερεντίτης, Πέτρος Πετρόπουλος, Άγγελος Σαφτούλης (φωτό εξωφύλλου), Μικέλα Τσόντζου, Στέλιος Χουστουλάκης.


«10 φωτογράφοι, 1 σχολή, 1 εφημερίδα και 2 tutors! Εικόνες από θέατρα, πρόσωπα που θα γνωρίσουμε, αστείες καταστάσεις, ρεβεγιόν, μέρη της Αθήνας, μικρά παιδιά, δώρα… και όλα αυτά μέσα σε μια ωραία και αισιόδοξη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Άλλο ένα editorial για την Athens Voice στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία! Δυσκολίες και άγχος υπήρξααν, αλλά η χαρά της δημιουργικότητας τα ξεπέρασε όλα!»  Κοσμάς Κουμιανός

«Δύσκολες αλλά και δημιουργικές 10 μέρες. Είχαμε λίγο χρόνο για να γνωριστούμε με τους συμμετέχοντες, να τους δώσουμε τη γραμμή της εφημερίδας και τι εικόνες θα ήθελαν από αυτούς. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά αυτές τις μέρες και τα παιδιά αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες. Ήταν όλοι άψογοι επαγγελματίες και παρέδωσαν υλικό άξιο δημοσίευσης. Δεν διεκπεραίωσαν απλά μια φωτογραφική ανάθεση, αλλά δημιούργησαν εικόνες πέραν του συνηθισμένου. Η δημιουργία editorial για την Athens Voice από τους μαθητές του New School Athens τείνει να γίνει θεσμός». Χρήστος Καπάτος


NEWSCHOOL.ATHENS

Το Νέο Σχολείο Αθηνών, που ξεκίνησε ο Ίων Τσάκωνας, υποδέχθηκε τους πρώτους σπουδαστές τον Ιανουάριο του 2012 και ήδη μετράει πάνω από 120 αποφοίτους και περισσότερους από 60 υποτρόφους. Προσφέρει σεμινάρια απ’ όλο το δημιουργικό φάσμα παραγωγής και επικοινωνίας περιεχομένου, αλλά και εφαρμογών σε νέες τεχνολογίες.

Τα σεμινάρια καλύπτουν όλα τα επίπεδα και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, είναι ολιγομελή και διδάσκονται από ενεργούς επαγγελματίες σε κάθε τομέα διδασκαλίας. Χωρίζονται σε σπουδές και workshops. Οι σπουδές διαρκούν 8-12 εβδομάδες μέχρι και 30 ώρες ανά εβδομάδα στη φοίτηση full time και 3-6 ώρες σε φοίτηση part time. Τα workshops διαρκούν 10-20 ώρες, ολοκληρώνονται σε 1-2 Σ/Κ ή σε 1 εβδομάδα, επαναλαμβάνονται, ενώ συμμετέχουν και ξένοι καταξιωμένοι δημιουργοί. Έναρξη Οκτώβριο και Φεβρουάριο.

Επίσης υπάρχει εκτεταμένο πρόγραμμα υποτροφιών, όπου η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια από επιτροπή διδασκόντων.

Ήδη οι απόφοιτοι του NewSchool.Athens έχουν αρχίσει και διασυνδέονται μέσω υποτροφιών με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο εξωτερικό ή με τη freelance αγορά του Τύπου, γάμου και μόδας.

newschoolathens.org, Κεραμεικού 53, Μεταξουργείο, 210 5243.694

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ