Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Εκθεσιακή Τριλογία: Η Άγραφη Βιβλιοθήκη - Μετά τη Βαβέλ

Εκθεσιακή Τριλογία: Η Άγραφη Βιβλιοθήκη - Μετά τη Βαβέλ

Η έκθεση «Μετά τη Βαβέλ», το δεύτερο μέρος της εκθεσιακής τριλογίας «Η άγραφη βιβλιοθήκη», πραγματοποιείται υπό την επιμέλεια της Άννας Καφέτση,διευθύντριας του annexM, του κέντρου για τις εικαστικές τέχνες του ΜΜΑ.

Η Έκθεση φιλοξενεί, σε τέσσερα επίπεδα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών –και στην Υπηρεσιακή Αυλή–, περίπου 100 έργα 25 πολύ σημαντικών διεθνών καλλιτεχνών, αρκετοί από τους οποίους θα βρεθούν στην Αθήνα για το στήσιμο της Έκθεσης, όπως ο σπουδαίος Gary Hill που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα.

Η δεύτερη ενότητα της τριλογίας συνιστά μεταφορά μιας μεταμπορχεσιανής Βιβλιοθήκης της Βαβέλ και έχει συλληφθεί ως ένας λαβύρινθος, όπου ο επισκέπτης ακολουθεί ένα επιδαπέδιο νήμα σε κρυφές υπόγειες διαδρομές μέσα σε άβατους χώρους του Μεγάρου που χρησιμοποιούνται ειδικά για το δεύτερο μέρος της τριλογίας.

Στην έκθεση, που εστιάζει στα βιβλία και τα κείμενα μέσα από τη φυσική, υβριδική ή άυλη μορφή τους, παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, σχέδια, γλυπτά, εγκαταστάσεις και βιντεοεγκαταστάσεις, ηχητικά έργα και performances. Μάλιστα, μόλις ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των Ελλήνων performers από τον Michelangelo Miccolis, coach της Dora García.


Επιμέλεια: Άννα Καφέτση
Photo: Pat Verbruggen

Που συμβαινει

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Από 05/12 έως 18/05
κάθε Τρίτη, κάθε Τετάρτη, κάθε Πέμπτη, κάθε Παρασκευή, κάθε Κυριακή 12:00-19:00
κάθε Σάββατο 12:00-21:00
Είσοδος ελεύθερη. Χώροι: Εκθεσιακός χώρος 300, Project Space και άλλοι χώροι του Μεγάρου
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5