Ελλαδα

Προπονητής ιστιοπλοΐας: Η εισαγγελέας άσκησε έφεση για την απαλλαγή από τον βιασμό

Ζητά να παραπεμφθεί σε νέα δίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας που αθωώθηκε για την κατηγορία του βιασμού
Ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας που αθωώθηκε για την κατηγορία του βιασμού © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο προπονητής ιστιοπλοΐας πρέπει να ξαναδικαστεί για βιασμό, σύμφωνα με την εισαγγελέα που άσκησε έφεση μετά την αθώωσή του στη δίκη.

Ο προπονητής ιστοπλοΐας κρίθηκε αθώος για τον βιασμό, με την εισαγγελέα να ασκεί έφεση και να ζητά να παραπεμφεί σε νέα δίκη. Ειδικότερα, στην έφεση της η εισαγγελέας επικαλείται μια απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία, για να στοιχειοθετηθεί βιασμός δεν απαιτείται το θύμα να αντιστάθηκε ενεργά, αλλά αρκεί η πράξη να έγινε παρά την αντίθετη βούληση του, με την άσκηση σωματικής βίας που εξουδετέρωσε την αντίσταση του.

Υπενθυμίζεται ότι στον προπονητή ιστιοπλοΐας επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Γιατί η εισαγγελέας ζήτησε ο προπονητής ιστιοπλοΐας να δικαστεί ξανά για βιασμό

«Ενώ η παθουσα ήταν παιδί, την προσέγγισε λεκτικά και σωματικά και την κολάκευε. Από το 2010 ασκούσε βία σωματική και λεκτική και απειλούσε ότι θα σκοτώσει την ίδια ή την οικογένεια της εάν μιλούσε» αναφέρει η εισαγγελέας.

Και προσθέτει: «Την έθεσε σε κατάσταση υπακοής και η παθουσα λειτουργούσε σε καθεστώς ψυχολογικής πίεσης, φόβου, σύγχυσης και άγχους. Δεν μπορούσε να του ασκήσει αντίσταση. Χειραγωγήθηκε από τον κατά πολύ μεγαλύτερο σε ηλικία προπονητή της».

Ο προπονητής ιστιοπλοΐας αθωώθηκε κατά πλειοψηφία (4-3) για το αδίκημα του βιασμού κατ´ εξακολούθηση. Παράλληλα, απαλλάχθηκε ομόφωνα για τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικο λόγω «απορρόφησης» από το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια. Μόλις ανακοινώθηκε η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τον 39χρονο, η μητέρα της καταγγέλλουσας αθλήτριας ξέσπασε σε κλάματα. Δίπλα στην αθλήτρια και τους γονείς της βρισκόταν και η Σοφία Μπεκατώρου.

Η εισαγγελέας είχε προτείνει από την αρχή την ενοχή του προπονητή ιστιοπλοΐας για βιασμό

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας που είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.

Στην πρότασή της η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του προπονητή ιστιοπλοΐας για την αποπλάνηση λόγω «απορρόφησης» από το βαρύτερο αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια -όπως και έγινε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ