Ελλαδα

Φυλάκιση 13 ετών χωρίς αναστολή στον προπονητή ιστιοπλοΐας

Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας:  © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή στον προπονητή ιστιοπλοΐας.

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επέβαλε το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας στον προπονητή  για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια σε βάρος αθλήτριας όταν ήταν 12 ετών. Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου επί της ενοχής, η μητέρα της 21χρονης σήμερα Αμαλίας ξέσπασε σε κλάματα. 

Λίγο νωρίτερα οι δικαστές ομόφωνα απέρριψαν το αίτημά του για την αναγνώριση ελαφρυντικών, αρνούμενοι και την εισαγγελική πρόταση που ζητούσε να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη κρίνοντας πως ο προπονητής έχει στοιχεία από τα οποία προκύπτει θετική μεταστροφή του χαρακτήρα του.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό το δικαστήριο δεν θα πρέπει να αναγνωρίσει στον προπονητή ούτε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μετάνοιας, ούτε του πρότερου σύννομου βίου, όπως αιτήθηκε ο καταδικασθείς.

Όπως ανέφερε: «Ο κατηγορούμενος διατήρησε για κάποιους μήνες επαφές με ένα 11χρονο παιδί" κάτι που ο Εισαγγελέας τόνισε ότι συνιστά "εκτροπή από την κανονικότητα των κοινωνικών σχέσεων και συνιστά αξιόποινη συμπεριφορά" και επομένως δεν τίθεται θέμα σύννομου βίου". Αντίστοιχα για την ειλικρινή μεταμέλεια ο Εισαγγελέας επεσήμανε πως "η ομολογία για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκου δεν αρκεί για να στοιχειοθετηθεί το συγκεκριμένο ελαφρυντικό».

Δίκη προπονητή: Τι πρότεινε ο εισαγγελέας
 

«Όσο αφορά την καλή συμπεριφορά μετά την πράξη απαιτούνται πραγματικά περιστατικά επί μακρύ χρονικό διάστημα από τα οποία να προκύπτει θετική μεταστροφή του χαρακτήρα. Ο κατηγορούμενος από το φθινόπωρο του 2013 και μέχρι σήμερα δεν αποδείχθηκε ότι έχει διαπράξει κάποια αξιόποινη πράξη και φαίνεται να έχει κατανοήσει ότι αυτό που τέλεσε σε βάρος της καταγγέλλουσας ήταν ποινικά αξιολογίσιμο και όχι ανεκτό. Προτείνω να του χορηγηθεί ελαφρυντικό καθώς επί εννέα συναπτά έτη δεν τέλεσε αξιόποινη πράξη», επεσήμανε ο εισαγγελέας. 

Όμως, ζήτησε να απορριφθούν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μετάνοιας και του πρότερου σύννομου βίου με το σκεπτικό ότι «ο κατηγορούμενος διατήρησε για κάποιους μήνες επαφές με ένα 11χρονο παιδί και προέβη τουλάχιστον σε μία χειρονομία γενετήσιου χαρακτήρα, το φιλί. Γεγονός που φανερώνει εκτροπή από την κανονικότητα των κοινωνικών σχέσεων και συνιστά αξιόποινη συμπεριφορά».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις          

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ