Ελλαδα

Παγώνη: Αν ήταν στο χέρι μου, δεν θα έκανα ακόμη άρση μέτρων

«Ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», είπε η Ματίνα Παγώνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας
Πολίτες με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ματίνα Παγώνη: Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ για την άρση μέτρων και την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

«Αν ήταν στο χέρι μου, δεν θα έκανα ακόμη άρση μέτρων», δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σχολιάζοντας τα μέτρα που αίρονται τις επόμενες ημέρες. 

Η Ματίνα Παγώνη σχολίασε ότι ο κορωνοϊός παραμένει ακόμη εδώ, λίγα μόλις 24ωρα πριν σταματήσει η επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης.  «Οι μάσκες προς το παρόν θα παραμείνουν, θα δούμε μέχρι πότε και που. Ακόμα έχουμε διψήφιους αριθμούς θανάτων και τριψήφιο αριθμό διασωληνωμένων. Ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Καλά κάνουν και μειώνονται τα μέτρα, αλλά οι μάσκες είναι σημαντικές», τόνισε η κ. Παγώνη στο Mega.

«Αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν, και δεν είχαμε φτάσει στα ποσοστά εμβολιασμού που φτάσαμε, ξέρετε πόσους θανάτους θα είχαμε; Κάποιοι άνθρωποι εμβολιάστηκαν, τήρησαν τα πρωτόκολλα, και πήγαμε μπροστά», είπε σε άλλο σημείο η Ματίνα Παγώνη. 

Ματίνα Παγώνη: «Η Όμικρον 2 είναι πολύ μεταδοτική»

«Το ένα rapid test για τον ανεμβολίαστο εργαζόμενο γίνεται επειδή μπορεί να είναι ασυμπτωματικός και στο χώρο που βρίσκεται να μεταδίδει. Η Όμικρον 2 είναι πολύ μεταδοτική» είπε η Ματίνα Παγώνη για την υποχρέωση του ανεμβολίαστου εργαζόμενου για ένα rapid test την εβδομάδα.

«Παρακινδυνευμένο είναι πάντα το ότι γίνεται άρση μέτρων. Τώρα θα δοκιμαστούμε και θα δούμε τι θα γίνει. Αν ήταν στο χέρι μου δε θα έκανα ακόμα άρση μέτρων. Έχω πει ότι η μάσκα δεν πρέπει να βγει την 1η Ιουνίου. Το πιστοποιητικό θα το κρατούσα τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουλίου», σημείωσε η Ματίνα Παγώνη.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ