Ελλαδα

Πάτρα - Τσιάρας: Να εξεταστεί αν η ιατροδικαστική υπηρεσία έπραξε τα δέοντα

Τι δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας © EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Κώστας Τσιάρας μίλησε για τις εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, με αφορμή την είδηση ότι ζήτησε να γίνει πειθαρχική έρευνα για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που αφορούν τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι «δεν μπορεί κανείς να ζητά πειθαρχική διαδικασία, όταν ακόμα δεν υπάρχει απόδειξη για κάτι το οποίο δεν έγινε σωστά», προσθέτοντας ότι ο προϊστάμενος των ιατροδικαστών, Νίκος Καρακούκης, μόνος του ξεκίνησε μια διαδικασία ελέγχου για το αν και κατά πόσο έγιναν όλα όσα έπρεπε από την πλευρά της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, ώστε να μη δημιουργούνται αμφιβολίες στην κοινή γνώμη.

«Εγώ εκ του ρόλου μου το μόνο που του ζήτησα είναι να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο για το αν έγιναν όλα σωστά», επισήμανε ο κ. Τσιάρας και συμπλήρωσε ότι «υπήρχε μια ειδησεογραφία που δεν ήταν ακριβής».

Ο υπουργός τόνισε ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι το συγκεκριμένο γεγονός και υπήρχαν εξελίξεις με τη σύλληψη της μητέρας των παιδιών, έστειλε μια επιστολή προς τον κ. Καρακούκη που του ζητούσε να διερευνήσει όλα τα δεδομένα «ούτως ώστε να ξέρουμε αν όντως η ιατροδικαστική υπηρεσία που είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης έκανε τα δέοντα».

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα
Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Την πειθαρχική έρευνα θα διενεργήσει, (όπως ορίζει ο νόμος 3772/2009 /άρθρο 6.), ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ιατροδικαστής, Νίκος Καρακούκης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε πειθαρχική έρευνα, σε βάρος των δύο ιατροδικαστών, για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά το θάνατο των μικρών κοριτσιών, αλλά και έλεγχο της ορθότητας των αναφορών και των εκθέσεων. Η έρευνα, την οποία θα διενεργήσει ο κ. Καρακούκης, είναι ανεξάρτητη από την ιατροδικαστική εξέταση, που έχει αναλάβει μαζί με τον συνάδελφο του, ιατροδικαστή κ. Καλογριά, για τις συνθήκες θανάτου των δυο μικρών κοριτσιών Μαλένας και Ιριδας.

Πάτρα: Οι αντιφάσεις των αδελφών Πισπιρίγκου για την Ίριδα

Όσον αφορά το θάνατο της μικρής Ίριδας, φαίνεται πως προκύπτουν διαφορετικά δεδομένα, καθώς σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο αναφορικά με το άτομο που βρήκε νεκρό το παιδί στην κούνια.

Πιο συγκεκριμένα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είναι κατηγορηματική ότι εκείνη βρήκε νεκρό το μωρό στο κρεβατάκι του, στις 11.30 το πρωί της Κυριακής 21 Ιανουαρίου. Πάντως, η νέα δήλωση της θείας των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα έρχεται σε σύγκρουση με όσα φέρεται να έχει καταθέσει η παιδίατρος της Τζωρτζίνας, η οποία, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του καναλιού, υποστήριξε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου επικοινώνησε μαζί της για να της πει ότι η 9χρονη είχε βρει νεκρή την αδερφή της στην κούνια.

Υπενθυμίζεται ότι η Δήμητρα Πισπιρίγκου ήταν στο σπίτι με την αδερφή της Ρούλα και τη μικρή Τζωρτζίνα, όταν έφυγε από τη ζωή η Ίριδα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ