Ελλαδα

Πάτρα 3 παιδιά-Μπαλάσκας: «Μέχρι τέλος Μαΐου θα έχει τελειώσει το θέμα»

Ο Γρηγόρης Λέων κάνει λόγο για «σοβαρές αστοχίες» στα ευρήματα των πρώτων πορισμάτων για τη Μαλένα και την Ίριδα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χεράκια παιδιού σε παιχνίδι παιδικής χαράς
Παιδί © Unsplash / Ana Klipper

Πάτρα 3 παιδιά: Η εκτίμηση Σταύρου Μπαλάσκα ότι μέχρι τέλος Μαΐου θα τελειώσει το θέμα θα έχουμε συλλήψεις για τα νεκρά κοριτσάκια.

Την εκτίμηση ότι μέχρι τέλος Μαΐου «θα έχει τελειώσει το θέμα» και θα έχουν συλληφθεί όσοι εμπλέκονται στο θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα εξέφρασε ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένονται τα πορίσματα των νέων ιατροδικαστικών εκθέσεων που έχουν παραγγελθεί από την Εισαγγελία για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας. Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, έκανε λόγο για «σοβαρές αστοχίες» στα ευρήματα των πρώτων πορισμάτων για τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη. Μάλιστα, ο κ. Λέων εξήγησε πως ενώ οι ιατροδικαστές κατέγραψαν τα ευρήματα σωστά, τα ερμήνευσαν λανθασμένα και δεν άφησαν περιθώρια να εξεταστούν περαιτέρω οι υποθέσεις.

Γρ. Λέων: Έρχονται ανατροπές - Υπήρχαν αστοχίες σε πορίσματα | Σήμερα | 02/05/2022

Πάτρα 3 παιδιά: «Δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα για τη Μαλένα και την Ίριδα»

Η ιατροδικαστής, Ελπίδα Σπανουδάκη, σε δηλώσεις της στο Mega αναφέρθηκε στην εκ νέου εξέταση της Μαλένας και της Ίριδας. Η κ. Σπανουδάκη μίλησε για την καθυστέρηση των πορισμάτων μετά από την εξέταση της Μαλένας και της Ίριδας.

«Οι πραγματογνώμονες θα ξεκινήσουν από την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνουν καινούριες τομές από τα ιστοτεμάχια των παιδιών αυτό απαιτεί έναν χρόνο. Είμαστε σε καλό πλαίσιο αυτή τη στιγμή. Μέχρι στιγμής είχαν αντίγραφο της δικογραφίας και των ιατροδικαστικών εκθέσεων. Εάν μπουν για καινούριες τομές αυτό απαιτεί χρόνο. Εκτός από τις τοξικολογικές που θα γίνουν εκ νέου, και αναζητήσουμε νέες ουσίες τότε αυτό θα πάρει χρόνο», ανέφερε αρχικά η κ. Σπανουδάκη και πρόσθεσε ότι «δεν υφίσταται κάτι μυστικό ως προς την καθυστέρηση των πορισμάτων».

«Έχουν γίνει αστοχίες ως προς την εκτέλεση των πρωτοκόλλων. Εάν κάτι δεν γίνει βάσει πρωτοκόλλου τότε πιθανώς να έχουμε αστοχίες. Στην Ίριδα, δεν πήγε ιατροδικαστής στο σπίτι μετά το θάνατο και έχουμε χάσει μία βασική πληροφορία, δηλαδή την ώρα θανάτου. Ο ιατροδικαστής πρέπει να πάει αφού κληθεί από την αστυνομία. Με βάση τη μέθοδο του αποκλεισμού, οδηγούμαστε σε ασφυκτικό θάνατο, καθώς δεν υπάρχει κάποια τοξική ουσία στα παιδιά ούτε υπήρχε παθολογικό πρόβλημα, ούτε γενετική παθολογία», προσέθεσε ο ιατροδικαστής και συμπλήρωσε:

«Το εύρημα της αγενεσίας φλεβόκομβου τέθηκε από την παθολογοανατόμο και όχι από τον ιατροδικαστή. Σε αυτό το σημείο θα έπρεπε ο ιατροδικαστής να λάβει όλα τα ευρήματα και από τη νεκροτομή και από τις τοξικολογικές εξετάσεις και από τον παθολογοανατόμο, και να γράψει το δικό του το συμπέρασμα σχετικά με την αιτία και το είδος του θανάτου. Άρα, η αγενεσία φλεβόκομβου, βρέθηκε από την παθολογοανατόμο. Το εύρημα αυτό το λαμβάνουμε υπόψιν στη νεκροτομή μαζί με όλα τα κόμματα του πρωτοκόλλου που ακολουθούμε για την αιτία και το είδος του θανάτου», συμπλήρωσε η ιατροδικαστής.

«Εδώ ενδεχομένως να έχουμε μία αστοχία καθώς η παθολογοανατόμος αναφέρει υποπλασία – αγενεσία φλεβοκόμβου. Δεν τέθηκε ως εύρημα από τον ιατροδικαστή αλλά από τον παθολογανατόμο. Πιθανώς να επηρεάστηκε από την αγενεσία και να το σύνταξε μαζί με το πνευμονικό οίδημα, στο οποίο δεν είναι αιτία θανάτου αλλά και αυτό ένα εύρημα», κατέληξε η Ελπίδα Σπανουδάκη.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις         

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ