Ελλαδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Έχει σκηνοθετήσει στο μυαλό της τους θανάτους των τριών παιδιών»

«Αδύνατο να ομολογήσει», λέει ο Γιώργος Τσούκαλης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Ρούλα Πισπιρίγκου στο νοσοκομείο με την Τζωρτζίνα
Ρούλα Πισπιρίγκου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι εκτιμά ο Γιώργος Τσούκαλης για την κατηγορούμενη - Ο Γρηγόρης Λέων για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο Γιώργος Τσούκαλης εκτιμά ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι απίθανο να ομολογήσει την ενοχή της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ή την εμπλοκή της στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

«Έχω συζητήσει το θέμα με φίλους μου εγκληματολόγους. Αλλά βλέπω και τη στάση της. Είναι ένα άτομο που έχει κάνει focus σ’ αυτό το σενάριο που έχει επεξεργασθεί. Το θεωρώ απίθανο να ομολογήσει» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσούκαλης στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» και προσθέτει: «Έχει σκηνοθετήσει στο μυαλό της τους θανάτους των τριών παιδιών. Βέβαια, αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πέσει σε αντιφάσεις, που είναι δυνατόν να δώσουν νέα στοιχεία».

Ο Γιώργος Τσούκαλης προβλέπει ότι σύντομα θα έχουμε νέες εξελίξεις, αφού η ρήξη που έχει επέλθει στο ζευγάρι θα πυροδοτήσει αποκαλύψεις: «Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, και γι’ αυτό αναμένω τις εξελίξεις. Πιστεύω ότι θα πυροδοτήσει αποκαλύψεις και θα ρίξει φως σε σημεία που δεν φανταζόμαστε. Σε κάποιες δηλώσεις, ο πατέρας είχε πει ότι έχει κρυφούς άσους στο μανίκι. Πρέπει να μας πει ποιοι είναι αυτοί» καταλήγει ο ερευνητής. 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι υποστηρίζει ο Γρηγόρης Λέων για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις Μαλένας και Ίριδας

«Είναι αδιανόητο, θα έλεγα, να περιμένουμε τρεις θανάτους παιδιών σε μία οικογένεια για να αρχίσουμε να υποπτευόμαστε. Αυτό δεν πρέπει να μείνει ως συμπέρασμα στην ελληνική κοινωνία. Υπήρξε μία κακή ιατροδικαστική διαχείριση στη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν θα πρέπει να επαναληφθεί», είπε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, στο Mega.

«Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε αυτές τις διαδικασίες που θα δίνουν απαντήσεις και όχι ερωτήματα σε κάθε νεκροτομή που πραγματοποιείται», είπε ο κ. Λέων και συμπλήρωσε πως ιατροδικαστικά κατάλαβαν πάρα πολλά από τα στοιχεία που έδιναν η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης στις συνεντεύξεις τους.

O κ. Λέων είπε ότι εάν αποδειχτεί ότι και οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια τότε «πρόκειται για έναν άνθρωπο που οργάνωσε, σχεδίασε την πράξη και την πραγματοποίησε για αρκετά λεπτά. Είχε πλήρη επίγνωση, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αποδοχή της όλης πράξης, οπότε όλα αυτά προφανώς δηλώνουν κάτι. Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ένας βασανιστικός θάνατος».

 

 

 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποιο άλλο φάρμακο αναζητούσε στο διαδίκτυο

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εκτός από την κεταμίνη αναζητούσε στο διαδίκτυο κι άλλα φάρμακα που θα λειτουργούσαν ως «συνεργοί» της κεταμίνης. Ένα από αυτά είναι η μιδαζολάμη που λάμβανε το παιδί στο νοσοκομείο. Πρόκειται για μια ουσία που αναζητούσε η 33χρονη στο Ίντερνετ, δύο μέρες πριν εισαχθεί η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο.

Το συγκεκριμένο φάρμακο το αναζήτησε στις 17 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, όπως προκύπτει από την άρση του απορρήτου της. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των νοσηλευτών κάθε φορά που άλλαζε ένα φάρμακο είχε αντιρρήσεις και ας μην ήταν γιατρός η ίδια. «Ανέβασα την Τζωρτζίνα στον θάλαμο και ενημέρωσα τη μαμά για την αλλαγή του φαρμάκου που συστήνουν οι καρδιολόγοι. Αυτή εξέφρασε αντιρρήσεις και μου είπε ότι ο κ. Ηλιάδης στη ΜΕΘ Πατρών είναι αυτός που ρυθμίζει τα καρδιολογικά της Τζωρτζίνας», κατέθεσε μία παιδίατρος από το Αγλαΐα Κυριακού.

Η τοξικολογική έκθεση για την Τζωρτζίνα δείχνει ακριβώς πώς λειτούργησε η κεταμίνη σε σχέση με την μιδαζολάμη. Η έκθεση μιλά για τους επιβαρυντικούς παράγοντες που συνυπήρχαν στο θανών κορίτσι, δηλαδή την χρόνια υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και τα συνυπάρχοντα στο αίμα ενδονοσοκομειακά χορηγηθέντα φάρμακα. Η κατηγορουμένη επιμένει ότι δεν έδωσε εκείνη την κεταμίνη στο παιδί. Οι αρχές όμως πιστεύουν ότι είχε μελετήσει ακόμα τα φάρμακα που δίνονταν στο νοσοκομεία σε συνδυασμό με το δηλητήριο.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατί αναβάλλεται το αίτημα αποφυλάκισής της

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως αλλάζουν τα δεδομένα σχετικά με το αίτημα αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ενώ αρχικά η «παράτολμη» νομικά πράξη τοποθετείτο χρονικά για πολύ πριν το Πάσχα, και κατόπιν θεωρούνταν πιθανή η υποβολή του αιτήματος αυτή την εβδομάδα (αφού προς αυτή την κατεύθυνση φέρεται να πίεζε και η ίδια η Πισπιρίγκου) όλα τώρα αλλάζουν, σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας. Πέραν των τεχνικών εκθέσεων που εκπονούνται για την περίπτωση θανάτου της Τζωρτζίνας, το νέο «κλειδί» στο προαναγγελθέν αίτημα είναι πλέον άλλο:

Πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρουν ότι οι συνήγοροι της έγκλειστης 33χρονης μάνας, αποφάσισαν ν’ αλλάξουν στρατηγική, χωρίς αυτό να οφείλεται σε κάποιο «εμπόδιο» ή σε κάποια διαφορετική δεύτερη σκέψη ως προς την τύχη που θα έχει το αίτημα αποφυλάκισης… με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Η αιτία είναι πως, όσο εξελίσσεται η εισαγγελική έρευνα για τα άλλα δύο νεκρά παιδιά, τη Μαλένα και την Ιριδα, αντιστοίχως και η ιατροδικαστική αναμόχλευση των θανάτων τους, τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, πιθανά να είναι ικανά να ενισχύσουν το αίτημα. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Να έχει αποφυλακιστεί η Ρούλα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και -αν προκύψει κάτι το ενοχοποιητικό- να συλληφθεί εκ νέου και να προφυλακιστεί πάλι, με ένα επιπλέον κατηγορητήριο. Κατά συνέπεια η απόφαση δείχνει να έχει να παρθεί. Το αίτημα αποφυλάκισης δεν θα κατατεθεί αν δεν τελειώσει η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και του Ιατροδικαστικού διδύμου Καρακούκη – Καλογριά για τις απώλειες της Μαλένας και της μικρής Ιριδας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ