Ελλαδα

Πάτρα 3 παιδιά-Λέων: Η πορεία της κεταμίνης καταγράφεται από το φαρμακείο του νοσοκομείου

Τι ψάχνουν οι αρχές στα ψηφιακά ίχνη της Ρούλας Πισπιρίγκου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Ρούλα Πισπιρίγκου στο νοσοκομείο με την Τζωρτζίνα
Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα 3 παιδιά - Ο Γρηγόρης Λέων για την πορεία της κεταμίνης - Τι δηλώνει για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Εξελίξεις αναμένονται μέχρι το τέλος του μήνα στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα. Οι αρχές αναζητούν την πορεία της κεταμίνης, την οποία κατηγορείται ότι χορήγησε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα. Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, επισημαίνει σε νέες του δηλώσεις ότι «η πορεία της κεταμίνης καταγράφεται από το φαρμακείο του νοσοκομείου». 

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ φαρμακευτικής κεταμίνης και της ουσίας που πωλείται στη μαύρη αγορά. Εδώ βλέπουμε ότι υπάρχει καθαρή ουσία. Στην Τζωρτζίνα το μόνο που έχουμε ως δεδομένο είναι ότι ξέρουμε την αιτία και τη δόση της ουσίας που οδήγησε στο θάνατο», ανέφερε στην ΕΡΤ ο Γρηγόρης Λέων και πρόσθεσε ότι «η κεταμίνη είναι ένα φάρμακο το οποίο καταγράφεται σε ένα νοσοκομείο, από την πηγή του, δηλαδή το φαρμακείο μέχρι το σημείο που χορηγείται από ειδικούς γιατρούς. Είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από αναισθησιολόγους και εντατικολόγους. Η πορεία του φαρμάκου εντός ενός νοσοκομείου είναι και καταγεγραμμένη και μπορεί να ανιχνευτεί σε ποιο σημείο της αλυσίδας υπήρξε η παραμικρή απώλεια».

Ο Γρηγόρης Λέων ανέφερε ακόμη ότι αν η διαδικασία της παράνομης προμήθειας της φαρμακευτικής ουσίας από ένα νοσοκομειακό ίδρυμα έγινε σε προγενέστερο χρόνο, τότε οι αναζητήσεις της αστυνομίας και των αρμόδιων Αρχών θα πρέπει να πάνε χρονικά πιο πίσω από το διάστημα νοσηλείας της Τζωρτζίνας. «Εκτιμώ ότι η χορήγηση κεταμίνης καθημερινά θα ήταν δύσκολο να έχει γίνει». 

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, αναφέρθηκε και στον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας λέγοντας ότι είναι πολύτιμο στοιχείο ότι υπάρχει ιατρική νοσηλεία. «Αν ο θάνατος τεκμηριώνεται πλήρως από τους ιατρικούς φακέλους δεν υπάρχει θέμα. Αν θεωρούμε ότι υπήρχε εξωγενής παράγοντας, προφανώς θα πρέπει να υπάρχει κάποια ένδειξη ότι κάποιος δράστης/ες υπήρχε στο δωμάτιο τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα που η γυναίκα κατέληξε». Και όπως είπε, η εκταφή είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις δηλητηριάσεων ή σκελετικών κακώσεων», αλλά δεν μπορεί να αποδώσει τα πάντα».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου με κουκούλα και σκυμμένο κεφάλι μεταφέρεται στην ανακρίτρια
Η Ρούλα Πισπιρίγκου με κουκούλα και σκυμμένο κεφάλι © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Πάτρα 3 παιδιά: Τι ψάχνουν οι αρχές στα ψηφιακά ίχνη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σαφείς απαντήσεις ως προς τα αίτια και τους μηχανισμούς θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας αναμένουν από τα πορίσματα οι αρχές. 

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι η Αστυνομία ψάχνει τα πάντα στις αναζητήσεις που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου μέχρι και πριν τη σύλληψή της για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. «Προσπαθούμε μέσα από τις ηλεκτρονικές συσκευές να ανακαλύψουμε τι έχει διαγραφεί, τι υλικό υπήρξε και να δούμε τι περισσότερο υλικό μπορούμε να πάρουμε για την ήδη τεκμηριωμένη ενοχή της κ. Πισπιρίγκου».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ