Ελλαδα

Καλλιθέα: Ιερέας επιτέθηκε λεκτικά και έδιωξε τρανς γυναίκα από συσσίτιο

Παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου: «Κάθε άνθρωπος είναι πρόσωπο και ως πρόσωπο αποτελεί εικόνα του Θεού»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καλλιθέα: Ιερέας έδιωξε τρανς γυναίκα από συσσίτιο (Φωτογραφία αρχείου)
Καλλιθέα: Ιερέας έδιωξε τρανς γυναίκα από συσσίτιο (Φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ιερέας στην Καλλιθέα επιτέθηκε λεκτικά σε τρανς γυναίκα που περίμενε στο συσσίτιο να πάρει φαγητό - Κατατέθηκε μήνυση - Παρέμβαση Ιερώνυμου.

Φραστική επίθεση από ιερέα κατήγγειλε ότι δέχτηκε τρανς γυναίκα σε συσσίτιο ενορίας στην Καλλιθέα. Όταν έγινε γνωστή η ταυτότητα του φύλου της γυναίκας, όπως υποστηρίζει η ίδια, ο ιερέας του ναού αρνήθηκε να την δεχτεί στο συσσίτιο.

Η τρανς γυναίκα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εδώ και δύο εβδομάδες πήγαινε στο συσσίτιο της ενορίας καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Εκεί της ζητήθηκαν κάποια δικαιολογητικά προκειμένου να μπορεί να λαμβάνει το συσσίτιο.

Όταν ο ιερέας είδε ότι τα στοιχεία δεν ήταν συμβατά με την εξωτερική εμφάνισή της, βγήκε την ώρα που στέκονταν άνθρωποι για να πάρουν το συσσίτιο και όπως καταγγέλλει εκείνη, της επιτέθηκε φραστικά με χυδαίους χαρακτηρισμούς, την έβριζε μπροστά στους άλλους παρευρισκόμενους και την έδιωξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρανς γυναίκα επικοινώνησε με ανθρώπους του φορέα  Red Umbrella Αthens (RUA), οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν για το περιστατικό κατέθεσαν μήνυση στη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος.

 

 

«Της έλεγε να βγάλει το στήθος της και να ξανάρθει. Την αποκαλούσε άνθρωπο του διαβόλου», ανέφερε η δικηγόρος του Red Umbrella Athens, Αγγελική Σουγλέ, που ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση του θύματος.

Από την πλευρά του ο ιερέας ισχυρίζεται ότι έμαθε πως έχει οικονομική επιφάνεια η 50χρονη και γι’ αυτό αναγκάστηκε να την διώξει. Σύμφωνα με την 50χρονη, ο ιερέας μάλιστα επικαλέστηκε και την Ιερά Σύνοδο για να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του υποστηρίζοντας ότι η Εκκλησία δέχεται τους ομοφυλόφιλους, όχι όμως και την αμαρτία και τους καλεί σε μετάνοια.

Η 50χρονη κατήγγειλε ακόμη ότι ο ιερέας εκφόβισε κι άλλα άτομα για να μην της δώσουν φαγητό.

Καλλιθέα: Τρανς γυναίκα καταγγέλλει πως ιερέας την έδιωξε από συσσίτιο | 19/4/22 | ΕΡΤ

Καλλιθέα: Παρέμβαση Ιερώνυμου για τον ιερέα που αρνείται συσσίτιο σε τρανς γυναίκα

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να διερευνήσουν άμεσα το περιστατικό.

«Κάθε άνθρωπος είναι πρόσωπο και ως πρόσωπο αποτελεί εικόνα του Θεού», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε:

«Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις άγιες ημέρες, αλλά κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, κάθε αδελφό μας που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης είτε αυτήν αφορά στο φύλο του είτε στη φυλή του είτε στο χρώμα του είτε στο θρήσκευμά του είτε στις πεποιθήσεις του. Χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει. Κάθε κληρικός της Εκκλησίας μας οφείλει να είναι διάκονος του Θεού και όλων των ανθρώπων».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ