Ελλαδα

Λειτουργεί η Γραμμή SOS 15900 για θύματα βίας - Δωρεάν οι κλήσεις

Δέχεται καταγγελίες για έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία - Τι αναφέρει η Μαρία Συρεγγέλα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 δέχεται καταγγελίες για βία κατά των γυναικών
Η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 δέχεται καταγγελίες για βία κατά των γυναικών © Unsplash

Δωρεάν οι κλήσεις στην τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900. Παρέχεται ψυχοκοινωνική συμβουλευτική σε γυναίκες θύματα βίας.

Η τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 είναι σε λειτουργία και δέχεται καταγγελίες για έμφυλη βία και ενδοοικογενειακή βία. Όπως αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter η Μαρία Συρεγγέλα, είναι μια δωρεάν υπηρεσία εθνικής εμβέλειας, η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Νοεμβρίου 2021 είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών.

Αναφερόμενη στην τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής επισημαίνει ότι λειτουργεί δωρεάν πανελλαδικά χωρίς καμία χρέωση για τους/τις συνδρομητές/τριες των εταιρειών Vodafone, Wind και Cosmote.

Μεταξύ άλλων στην τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 υπάρχει ψυχοκοινωνική συμβουλευτική σε γυναίκες θύματα βίας. Επίσης, παρέχεται πληροφόρηση και ενημέρωση για θέματα βίας κατά γυναικών.

Σε παλαιότερη δήλωσή της η Μαρία Συρεγγέλεα είχε πει ότι δεκάδες κακοποιημένες γυναίκες αφήνουν τα σπίτια τους, προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 - Δωρεάν οι κλήσεις πανελλαδικά για συνδρομητές Vodafone, Wind και Cosmote

Δωρεάν είναι οι κλήσεις προς την τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 για τους/τις συνδρομητές/τριες των εταιρειών Vodafone, Wind και Cosmote, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Οι εταιρείες στηρίζουν έμπρακτα την τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και τον αγώνα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 λειτουργεί πανελλαδικά, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο και παρέχει άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας, ψυχοκοινωνική συμβουλευτική σε γυναίκες θύματα βίας, καθώς και πληροφόρηση και ενημέρωση για θέματα σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών σε όλους τους πολίτες και τους φορείς.

Η Γραμμή στελεχώνεται με ψυχολόγους και κοινωνικούς/ές επιστήμονες, με εξειδίκευση και εμπειρία σε θέματα έμφυλης βίας και οι υπηρεσίες καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα το προσωπικό της Γραμμής να καλέσει πίσω τις γυναίκες σε περίπτωση που δεν επαρκεί ο διαθέσιμος χρόνος ομιλίας που έχουν στον πάροχό τους, ενώ τα θύματα βίας μπορούν να επικοινωνήσουν και με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: sos15900@isotita.gr.

Σε αυτό το πλαίσιο υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να καλούν για περιστατικά βίας -έμφυλης ή ενδοοικογενειακής- και στον Ενιαίο Αριθμό Εξυπηρέτησης Πολιτών 1555 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των εποπτευόμενων φορέων του. Οι κλήσεις από εκεί διαβιβάζονται αμέσως στη Γραμμή SOS 15900. Οι κλήσεις στο 1555 είναι, επίσης, δωρεάν.

Υπενθυμίζεται ότι στη δημοσιότητα έχει δοθεί το συγκλονιστικό βίντεο για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με τίτλο «μη με αφήσεις ποτέ, γιατί θα σου κάνω κακό».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ