Ελλαδα

Το βίντεο της Φίνος Φιλμ για την εξάλειψη της βίας κατά γυναικών

«Oι γυναίκες δεν είναι αντικείμενα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκηνή από το βίντεο της Φίνος Φιλμ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Σκηνή από το βίντεο της Φίνος Φιλμ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών @FinosFilm/Twitter

Η Φίνος Φιλμ καταδικάζει τη βία κατά των γυναικών. Το βίντεο που ανέβασε στα social media με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα.

Η Φίνος Φιλμ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, δημοσίευσε ένα βίντεο, στέλνοντας το δικό της μήνυμα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Στην ανάρτησή της στο Twitter η Φίνος Φίλμ επισημαίνει πόσο σημαντικός είναι ο σεβασμός στις γυναίκες. Όπως αναφέρει, οι γυναίκες «δεν είναι αντικείμενα, αλλά ανθρώπινες οντότητες με δικαιώματα, άποψη και φωνή».

Το βίντεο έχει σκηνές από κλασικές ελληνικές ταινίες με πρωταγωνίστριες γυναίκες που έχουν υποστεί βία από τους συντρόφους τους.

«Η 25/11 έχει οριστεί ως ημέρα για την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών. Παίρνουμε θέση σε μια από τις πιο επίμονες και διαχρονικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι οι γυναίκες δεν είναι αντικείμενα, αλλά ανθρώπινες οντότητες με δικαιώματα, άποψη και φωνή» αναφέρει η Φίνος Φiλμ στο βίντεό της για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Οι κεντρικές σκηνές του βίντεο είναι από τις ταινίες «Όλγα Αγάπη Μου», «Εγωισμός», «Το Παρελθόν Μιας Γυναίκας», «Χωρίς Ταυτότητα» και «Λόλα». «Η βία κατά των γυναικών δεν υποδηλώνει ανδρεία», ξεκαθαρίζει στο μήνυμά της η Φίνος Φιλμ.

Υπενθυμίζεται ότι στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021. Ακολούθησε πορεία μέχρι τη Βουλή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ