- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μ. Συρεγγέλα: Είμαστε δίπλα σε όλα τα θύματα βίας
Οι δράσεις για την αντιμετώπιση ενδοοικογενειακής βίας
43 συμβουλευτικά κέντρα, 19 ξενώνες φιλοξενίας και την γραμμή SOS 15900 περιλαμβάνει το σχέδιο δράσης κατά της ενδοοικογενειακής βίας.
Η δημιουργία ενός ισχυρού πλέγματος προστασίας για τις γυναίκες – θύματα βίας αλλά και μίας κουλτούρας μηδενικής ανοχής απέναντι στη βία και την παρενόχληση είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου.
«Προωθούμε δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση των περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να καταγγέλλουν βίαιες συμπεριφορές που παραβιάζουν κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα», αναφέρει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, στέλνοντας το μήνυμα σε όλες τις γυναίκες ότι «καμία δεν είναι μόνη της στον αγώνα κατά της βίας».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν 43 Συμβουλευτικά Κέντρα, όπου παρέχεται δωρεάν ψυχολογική, κοινωνική και νομική στήριξη άλλα και εργασιακή συμβουλευτική και 19 Ξενώνες Φιλοξενίας, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν γυναίκες - θύματα βίας, και τα ανήλικα παιδιά τους.
Η Γραμμή SOS 15900
Επιπλέον, το Δίκτυο Δομών διαθέτει την τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και είναι δωρεάν ή με αστική χρέωση.
«Το επιστημονικό προσωπικό της Γραμμής, τηρώντας τους κανόνες εμπιστευτικότητας και απορρήτου, συμβουλεύει τόσο τα θύματα όσο και τρίτα πρόσωπα από το συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον των θυμάτων για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βάλουν ένα τέλος στα περιστατικά βίας και να καταγγείλουν αυτά τα φαινόμενα στις αρμόδιες αρχές» αναφέρεται χαρακτηριστικά από το Γραφείο τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Ταυτόχρονα όποιος θέλει να επικοινωνήσει με τους ειδικούς της Γραμμής και δεν μπορεί να καλέσει, μπορεί να στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση sos15900@isotita.gr, ενώ στην ιστοσελίδα metoogreece.gr υπάρχουν συγκεντρωμένες όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ακόμα ΙΒΑΝ
Kατά τη συζήτηση για την κύρωση της πρώτης τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της HELLENIC TRAIN
«Μεγάλη η σημερινή μέρα για το Πολεμικό Ναυτικό», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Διευκολύνονται οι πολίτες στον έλεγχο των ψηφιακών τους εγγράφων
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ για επιδοτήσεις, επενδύσεις και όρους που υπονομεύουν ασφάλεια και ανταγωνισμό
Νέα υποδομή, νέα τρένα και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας για την αποκατάσταση της ασφάλειας στα τρένα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την ένταξη της Belharra «Κίμων» και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την άφιξη της πρώτης Belharra
Χαμηλότερα από τον μέσο όρο ΕΕ τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος, εκρηκτική άνοδος ηλεκτρικών αυτοκινήτων
«Υπάρχει επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες τη Δευτέρα το μεσημέρι»
Με ελικόπτερο η άφιξη των επισήμων στη Belharra «Κίμων»
Τι προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Η τιμή του ρεύματος και η δυνατότητα κατάληψης της εθνικής οδού
Τι ισχύει για τις μεταφορές μεταξύ φίλων
Τελετή με υψηλό συμβολισμό στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.