Ελλαδα

Μεγαλώνει ο κίνδυνος για τους ανεμβολίαστους - Γεμίζουν τις ΜΕΘ

«Η πιθανότητα να χάσει τη ζωή του ανεμβολίαστος ασθενής σε ΜΕΘ είναι 20πλάσια, ίσως και 25πλάσια σε σχέση με έναν εμβολιασμένο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλίνη ΜΕΘ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Κλίνη ΜΕΘ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © Eurokinissi

Ανεμβολίαστοι αυτοί που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εισαγωγής στις ΜΕΘ - Τι επισημαίνουν οι ειδικοί - Πόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες θανάτου.

Οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο και καταλήγουν στις ΜΕΘ, όπως επεσήμαναν ακόμα μία φορά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος και ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γώγος επεσήμανε πως «είναι πλέον σαφέστατο ότι αυτοί που κινδυνεύουν και γεμίζουν τις ΜΕΘ και χάνουν τη ζωή τους είναι εκείνοι που δεν εμβολιάστηκαν. Η πιθανότητα να χάσει τη ζωή του ανεμβολίαστος ασθενής σε ΜΕΘ είναι 20πλάσια, ίσως και 25πλάσια σε σχέση με έναν εμβολιασμένο».

Κορωνοϊός: Σοβαρές επιπλοκές στο τέταρτο κύμα

Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε και ο κ. Καπραβέλος προειδοποιώντας για το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

«Πρώτη φορά είδαμε τόσες μαζεμένες επιπλοκές, είναι δραματική η κατάσταση του πνεύμονα», σημείωσε για τις επιπλοκές της νόσου, αναφέροντας πως είναι μείζονος σημασίας να φτάσουν οι ασθενείς έγκαιρα στο νοσοκομείο. «Όταν έρχονται αργά, η θεραπεία μας είναι πιο επικίνδυνη».

Για βαρύτατη κλινική εικόνα περιστατικών που διαπιστώνεται σε όποιον δει τις ακτινογραφίες των ασθενών μίλησε και ο κ. Γώγος. Τόνισε πως η σειρά των πραγμάτων είναι αρχικά η πρόληψη με το εμβόλιο, προκειμένου να μη νοσήσει κάποιος σοβαρά, και στη συνέχεια η έγκαιρη και πρώιμη διάγνωση. «Πρέπει αμέσως να επισκεφτεί γιατρό για να αντιμετωπιστεί καλύτερα, να μη φτάσει στη διασωλήνωση», τόνισε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ