- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά στον Αγ. Θωμά Ηρακλείου Κρήτης
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς αύριο, Δευτέρα
Πυρκαγιά στον Άγιο Θωμά Ηρακλείου Κρήτης: Επιχειρούν εναέρια μέσα - Σε μικρή απόσταση στάνες.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (8/8) στην περιοχή του Αγίου Θωμά του δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου.
Στο μέτωπο επιχειρούν 31 οχήματα με τους αντιστοιχούντες πυροσβέστες, πέντε πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ, ενώ της πυρόσβεσης συμβάλλουν και εθελοντές μαζί με έξι υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και αγρότες με ιδιωτικές υδροφόρες και αγροτικά μηχανήματα. Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Μουζουράς σε έδαφος δύσβατο, το οποίο αποτελείται από χορτολιβαδικές εκτάσεις και όμορα υπάρχει δασική έκταση και αγροτικές καλλιέργειες.
Σε μικρή απόσταση από το μέτωπο της φωτιάς υπάρχουν στάνες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις χωρίς προς το παρόν να απειλούνται παρά τον άνεμο που πνέει. Στις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν και εναέρια μέσα.
Κρήτη: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς για αύριο, Δευτέρα
Στο μεταξύ από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το δελτίο πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς, που ισχύει για αύριο Δευτέρα 9-8-2021 η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται πολύ υψηλή (Βαθμός επικινδυνότητας 4), και ως εκ τούτου ζητείται από τους πολίτες να λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα επιφυλακής και ετοιμότητας, δεδομένου και της πρόβλεψης να πνέουν ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες.
Υπενθυμίζεται επίσης στους πολίτες και επισκέπτες του Ρεθύμνου ότι, απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων και παραμονής και διανυκτέρευσης εκδρομέων καθ' όλη την διάρκεια του 24ώρου, στις παρακάτω ευαίσθητες και δασικές περιοχές: «Δήμος Ρεθύμνης: Περιαστικά δάση Ευλιγιά, Προφ.Ηλία και Αγίου Ιωάννη, περιοχή αναδάσωσης Αρκαδίου. Δήμος Αγίου Βασιλείου: Περιαστικά Δάση Κισσού, Αγκουσελιανών και Αγ.Ιωάννου, Πηγές Κυυρταλιώτη έως και την περιοχή Πρέβελη, που περιλαμβάνει την λίμνη Πρέβελη ( εκτός του αμμώδους τμήματος της παραλίας) καθώς και τις αναδασωτέες εκτάσεις δυτικά της λίμνης. Δήμος Μυλοποτάμου: φαράγγι Μαργαριτών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.