- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Βαρυμπόμπη: 2 εγκλωβισμένοι και 3 τραυματίες στη Δροσοπηγή
Έκλεισε η Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κατευθύνονται στο σημείο όπου έχουν εγκλωβιστεί δύο άνθρωποι στη Δροσοπηγή.
Πληροφορίες για δύο εγκλωβισμένους ανθρώπους στη Δροσοπηγή και τρεις με εγκαύματα που μεταφέρονται στο νοσοκομείο κάνει λόγο η Πυροσβεστική, ενώ έχει ενημερωθεί και η αστυνομία.
Παράλληλα, ο υπεύθυνος της Πυροσβεστικής ενημερώνει ότι η επιχείρηση απεγκλωβισμού βρίσκεται σε εξέλιξη.
Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Ωρωπού
«Η φωτιά αυτή τη στιγμή δεν ελέγχεται. Το παιχνίδι χάνεται» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ωρωπού, Ευάγγελος Λιάσκος, σημειώνοντας πως το ύψος της φλόγας ξεπερνά τα 60-70 μέτρα.
«Αυτή τη στιγμή επιχειρούν μόνο δύο ελικόπτερα, δεν μπορεί να καταπολεμηθεί η φωτιά με αυτά τα μέσα» πρόσθεσε.
Παρόλο που η εντολή εκκένωσης έχει δοθεί από τις 14.30 το μεσημέρι, υπάρχει ακόμα κόσμος στον οικισμό ο οποίος αυτή τη στιγμή κινδυνεύει, σύμφωνα με πληροφορίες του αντιδημάρχου.
Παράλληλα, εκκενώνονται και οι περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες λόγω των τεράστιων διαστάσεων που έχει λάβει η πυρκαγιά.
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής
Το πύρινο μέτωπο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις φτάνοντας στο Κρυονέρι και την Δροσοπηγή. Από τη βόρεια πλευρά κατευθύνονται προς Κατσιμίδι και Κοκκινόβραχο.
Οι κάτοικοι απομακρύνονται από την περιοχή με τη βοήθεια της αστυνομίας, ενώ οι το βάρος της πυρόσβεσης έχει πέσει κυρίως στα ενάερια μέσα καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο για τις επίγειες δυνάμεις να παραμείνουν κοντά στο μέτωπο λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.
Αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 10 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Σημειώνεται ότι σήμερα δεν επιχειρεί το ρωσικό Beriev καθώς συμπλήρωσε τις ώρες ασφαλείας και βρίσκεται στο έδαφος για συντήρηση μέχρι αύριο. Επίσης, δεν έχουν φτάσει ακόμη τα δύο σουηδικά αεροσκάφη καθώς έχουν καθηλωθεί στην Πολωνία λόγω κακοκαιρίας.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Κλείνει η Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Σε ολική διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Οινοφύτων προχωρά η Νέα Οδός, λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης.
Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Καλυφτάκη, ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Οινοφύτων.
Στον πλευρικό σταθμό διοδίων Οινοφύτων, όπως σημειώνει, έχει τεθεί σε εφαρμογή αναστολή είσπραξης διοδίων τελών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.