- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο καθηγητής Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, Απόστολος Βανταράκης, έδωσε μια πρώτη εικόνα για το πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στη χώρα μας κατά της Covid-19
Από 1.018 σημεία πρόκειται να γίνεται ο εμβολιασμός στη χώρα μας κατά της Covid-19 στην Α’ βάθμια φροντίδα υγείας, ενώ θα υπάρχουν και κινητές ομάδες που θα πηγαίνουν σε κλειστές δομές. Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, τα σώματα ασφαλείας και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Όπως σημείωσε ο καθηγητής Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών Απόστολος Βανταράκης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι», θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση του πληθυσμού για τα εμβόλια, ώστε να εκλείψουν και οι τελευταίες φωνές συνωμοσιολογικού χαρακτήρα.
Μέχρι το εμβόλιο, είναι απαραίτητο να τηρούνται οι κανόνες πρόληψης, να μην επαναπαυθούμε, «αυτή η επόμενη μέρα θα είναι σε μερικούς μήνες», υπογραμμίζει ο κ. Βανταράκης.
Όπως εκτιμά, είναι δύσκολη μια άρση του lockdown στα τέλη Νοεμβρίου, καθώς τώρα αλλάζει η εποχή και θα έρθουν και νέα νοσήματα, «η επαναφορά στην κανονικότητα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική».
Τα προληπτικά μέτρα πρέπει να είναι πολλαπλά και ταυτόχρονα, με τα πιο βασικά η χρήση μάσκας και η φυσική απόσταση, αλλά αν ανοίξουμε χρειάζονται κι άλλα, όπως πολλά διαγνωστικά τεστ και σταθερός κι επιτόπιος έλεγχος στα σχολεία.
Ο κ. Βανταράκης τόνισε πως μετά το τέλος της άνοιξης θα αρχίσουμε να συζητάμε για ανοσία του πληθυσμού, «η χρήση του εμβολίου στον πληθυσμού δεν είναι και τόσο γρήγορη, για παράδειγμα, πρέπει να ληφθούν υπόψη τεχνικά χαρακτηριστικά των εμβολίων».
Όπως ανέφερε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Σοφία Πατραμάνη, στη χώρα μας έχει ήδη χορηγηθεί ισχυρό αντιφλεγμονώδες φάρμακο σε 400 ασθενείς, με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα, στο πλαίσιο πρωτοκόλλου. Επίσης, η αμερικανική FDA έδωσε άδεια επείγουσας ανάγκης σε εξουδετερωτικό αντίσωμα, προνοσοκομειακό, το οποίο θα μπορούσε να χορηγηθεί και στη χώρα μας με ειδική άδεια από τον ΕΟΦ.
Σημειώνεται ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων των κομμάτων με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, παρουσία της Μαρίας Θεοδωρίδου, καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμοξιωλογίας, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Σάββατο αναμένεται η μεγαλύτερη κίνηση, με 25 δρομολόγια και 31.392 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά
11 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες
Πέρσι πάνω από 1,5 εκατομμύριο Τούρκοι πραγματοποίησαν συνολικά 2,6 εκατομμύρια επισκέψεις στα ελληνικά νησιά
Δημοσιογράφοι κορυφαίων διεθνών μέσων ανακαλύπτουν τη μαγεία του ελληνικού νησιού
Οι έλεγχοι για παράνομη κατάληψη αιγιαλού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση
Ζητά εντατικοποίηση των μέτρων - Αναμένεται κορύφωση της διασποράς
Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις Σαμαρά, Σπίρτζη και Κεσσέ
Ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο - Παράδοση μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Στο Α' Νεκροταφείο ο Αντώνης Σαμαράς, η σύζυγός του Γεωργία Κρητικού και ο γιος τους
Αυτοψία Νίκου Ταχιάου στους 5 νέους σταθμούς - Στόχος η εμπορική λειτουργία μέχρι το τέλος του μήνα
Μπαράζ αυθαιρεσιών σε νησιά
Τρίτος δημοφιλέστερος μεσογειακός προορισμός η χώρα μας
Ο ρόλος που της αποδίδεται στην υπόθεση
Μετά τη μαραθώνια απολογία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.