1821 Digital Gallery

Σπάει τη σιωπή του ο ηθοποιός, κατηγορούμενος για βιασμό οδηγού ταξί

Σπάει τη σιωπή του ο ηθοποιός, κατηγορούμενος για βιασμό οδηγού ταξί
«Είμαι χρήστης ουσιών, όχι βιαστής»
  • A-
  • A+
0

«Θα πάω φυλακή επειδή έκανα πολλές αναζητήσεις ταξί; Δεν μπορεί να έχω προφυλακιστεί με το «μπορεί». Η πρόσφατη απόφαση του δικαστικού συμβουλίου μού καταστρέφει τη ζωή. Είχα κλείσει θεατρική παράσταση. Είχα πρόταση στην οποία δεν θα καταφέρω να ανταποκριθώ...» λέει, σύμφωνα με δημοσίευμα της Δήμητρας Πανάνου στη Real της Κυριακής, φανερά ταραγμένος λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της εισήγησης του εισαγγελέα, ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς που κατηγορείται ότι βίασε νεαρό οδηγό ταξί.

H πρόταση του εισαγγελέα υιοθετήθηκε από το δικαστικό συμβούλιο το οποίο πριν από μερικές ημέρες απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του ηθοποιού με περιοριστικούς όρους και αποτελεί «κόλαφο» για τον ηθοποιό.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος για βιασμό είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, καθώς «είναι άτομο το οποίο και στο παρελθόν εμφάνισε περίεργη συμπεριφορά απέναντι σε οδηγούς της εταιρείας ταξί η οποία οδήγησε και στη διαγραφή του πρώτου λογαριασμού δείχνοντας να αναζητά θύμα για τις σεξουαλικές του ορέξεις».

Ο εισαγγελέας κάνει λόγο για «κυνηγό οδηγών ταξί»

Σχετικα
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Έτσι του ξέφυγα» - Η κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Έτσι του ξέφυγα» - Η κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας

Στην εισαγγελική πρόταση σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εταιρεία Beat μέσω της οποίας εκλήθη οδηγός ταξί, ο ηθοποιός μέσα σε διάστημα δύο μηνών είχε πραγματοποιήσει 537 αναζητήσεις οδηγών, για 28 μόνο διαδρομές.  

«Ήτοι ο κατηγορούμενος προτού επιλέξει τον οδηγό, με τον οποίο θα πραγματοποιούσε τη διαδρομή, έκανε κάθε φορά κατά μέσο όρο περίπου 19 αναζητήσεις» αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ άλλο σημείο τονίζεται ότι «πολλές από τις διαδρομές ήταν κυκλικές ή και με μεγάλη χρονική διάρκεια στο ίδιο τοπικό σημείο». Ο εισαγγελέας έκανε λόγο για «κυνηγό οδηγών ταξί».

Η απάντηση του ηθοποιού

Σχετικα
Ο Κώστας Κωστόπουλος κατέθεσε μήνυση κατά της Έλενας Αθανασοπούλου
Ο Κώστας Κωστόπουλος κατέθεσε μήνυση κατά της Έλενας Αθανασοπούλου

Ο ηθοποιός απαντά στις κατηγορίες λέγοντας ότι ήταν χρήστης ουσιών και έπαιρνε ταξί για να μην οδηγεί: «Περίπου από το 2015 έκανα καθημερινή χρήση ουσιών. Αν οδηγούσα δεν θα ήταν ο καλύτερος συνδυασμός, θα σκότωνα κανέναν άνθρωπο για αυτό καλούσα συνέχεια ταξί. Από εδώ μέχρι απέναντι  πήγαινα με ταξί. Με κατηγορούν ότι έκανα κυκλικές διαδρομές. Μα είναι εύλογο ότι πήγαινα σε κάποια δουλειά και ξαναγύρισα στο σπίτι μου» τονίζει ο ηθοποιός και συνεχίζει «Μπορούσα να δω φωτογραφίες των οδηγών, επειδή έτσι λειτουργεί η εταιρεία ταξί. Είναι υπερβολική η ανάλυση του εισαγγελέα βάσει της πεποίθησης ότι όλα ξεκινούν από το σεξουαλικό ερέθισμα».

Στο έγγραφό του ο Εισαγγελέας περιγράφει και άλλο περιστατικό που είχε σημειωθεί κατά το παρελθόν. Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός είχε καλέσει άλλον οδηγό ταξί στο διαμέρισμά του προκειμένου να πληρωθεί για το δρομολόγιο, γιατί η κάρτα του δεν είχε χρήματα. Ο οδηγός ταξί κατήγγειλε το γεγονός στην εταιρεία, η οποία στη συνέχεια αφού διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος είχε προχωρήσει σε υπερβολικά πολλές αναζητήσεις οδηγών για μικρό αριθμό διαδρομών έκλεισε τον πρώτο λογαριασμό του.

«Η Taxibeat με απέκλεισε λόγω ασυνέπειας»

Ο οδηγός ταξί ισχυρίζεται ότι η πλατφόρμα τον απέκλεισε γιατί δεν ήταν συνεπής, πάλι λόγω της χρήσης ουσιών: «Καλούσα ταξί, το ξεχνούσα και δεν κατέβαινα ποτέ, λόγω της χρήσης ουσιών.  Η συμπεριφορά μου ήταν περίεργη σε όλα. Μέχρι πριν από ενάμιση χρόνο το μυαλό μου ήταν αχταρμάς δεν θα ήμουν καλός πουθενά. Για αυτό προτιμούσα να απέχω επαγγελματικά καθότι δεν θα ήμουν συνεπής».

Αναφερόμενος μάλιστα στο περιστατικό κατά το οποίο άλλος οδηγός ταξί κατήγγειλε ότι ο ηθοποιός τον κάλεσε σπίτι του για να τον πληρώσει, είπε: «Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι είχα πάρει ένα ταξί και ότι όταν έφτασα στον προορισμό μου πήγα να τον πληρώσω με κάρτα, αλλά εκείνος μου είπε ότι δεν είχε ανοίξει ταξίμετρο επειδή ήταν κοντινή διαδρομή. Δεν είχα χρήματα και του είπα ότι θα ανέβω στο σπίτι και ότι θα του αναβοσβήσω τα φώτα για να ανέβει εκείνος να πληρωθεί. Επειδή μένω στον 5ο όροφο δεν ήθελα να κατέβω πάλι εγώ, διότι οδηγός ταξί δεν είχε POS. Εκείνος όμως μου χτύπαγε το κουδούνι για να κατέβω εγώ».

Τι λέει ο δικηγόρος του οδηγού ταξί

Ο δικηγόρος του οδηγού ταξί, Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλάει για ένα παιχνίδι εντυπώσεων: «Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία της οικογένειας του δράστη και τον αγώνα που δίνει η οικογένειά του. Από την άλλη πλευρά όμως θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε αυτή την υπόθεση υπάρχουν δράστης και θύμα. Υπάρχουν εκθέσεις των ιατροδικαστών που δείχνουν ότι ο εντολέας μου κακοποιήθηκε βάναυσα. Σωματικά και βεβαίως ψυχικά. Άρα, να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Εμείς δεν θα παίξουμε εντυπώσεις. Ο εντολέας μου είναι άνθρωπος του μεροκάματου, για αυτό και δεν βγαίνει στη δημοσιότητα. Έχουμε προσκομίσει στοιχεία, συντριπτικά τεκμήρια υπέρ της αλήθειας», τονίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5