Ποιοι είναι οι 169 Δήμοι που δεν «δίνουν δεκάρα» για τα αδέσποτα
Δεν απάντησαν στα στοιχεία που ζήτησε ο Υπουργός για την κατάσταση των ζώων στις περιοχέ τους
Για ελλιπή ανταπόκριση κατηγορεί τους Δήμους το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην αποστολή στοιχείων με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
Ειδικότερα, αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης απέστειλε επιστολή σε 169 Δήμους που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν ανταποκρίθηκαν, απευθύνοντας ταυτοχρόνως την ίδια επιστολή στις Περιφέρειες, ζητώντας από αυτές «να συντονίσουν και να συγκεντρώσουν τις απαντήσεις των Δήμων αρμοδιότητάς τους».
Πρόκειται για την υπ’αριθμ. 638/36334/2018 επιστολή, όπου ο Αναπλ. Υπουργός αναφέρει ότι στις 21.12.2017 ζήτησε από όλους τους Δήμους να στείλουν, μέχρι 15.1.2018, συγκεκριμένα δεδομένα για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή τους, όπως προκύπτει από την παρακολούθηση του πληθυσμού τους και από την εφαρμογή του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισής τους, σύμφωνα με το αρ.9 του ν.4039/2012 ως ισχύει.
Παρότι η ανταπόκριση ορισμένων Δήμων ήταν άμεση, συνεχίζει, υπήρξαν πολλοί από τους οποίους το Υπουργείο δεν έλαβε απάντηση, γι’αυτό τους θέτει νέα προθεσμία την 15η.3.2018.
Σε περίπτωση που κάποιος Δήμος δεν εφαρμόζει καμία διάταξη του ανωτέρω άρθρου, θα πρέπει να το γνωστοποιήσειεγγράφως εντός της ανωτέρω προθεσμίας, καταλήγει ο κ. Τσιρώνης.
Ο AIRETOS παρουσιάζει ποιοι είναι 169 Δήμοι που δεν απάντησαν στον υπουργό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνίσταται στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις
Συνεχίζονται τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Ενώ η κακοκαιρία δεν έχει ολοκληρώσει το πέρασμα της
Έντονα φαινόμενα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Σημειώθηκαν προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας BYRON
Με τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα
Αν και αρχικά είχαν αποφασίσει την παράταση της κινητοποίησης για ακόμη 24 ώρες
Πώς θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες
Συνολικά η Πυροσβεστική πραγματοποίησε πέντε μεταφορές πολιτών
Η πρόγνωση Τσατραφύλλια για το επόμενο 24ωρο
Η απόφαση του λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους
Τρία άτομα παγιδεύτηκαν στο όχημά τους εν μέσω πλημμύρας
Ενόψει του κύματος κακοκαιρίας Byron που πλήττει τη χώρα
Οποιαδήποτε νεότερη ενημέρωση για τη λειτουργία τους θα ανακοινώνεται άμεσα
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά
Η Ολυμπία Οδός αποτελεί πλέον τον τρίτο μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της Ελλάδας
Η Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε στην ιταλική αντιπροσωπεία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Milano Cortina 2026
Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια
Από σήμερα το μεσημέρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.