TV & Media

Jon Stewart: Για ποιο λόγο ακυρώθηκε η εκπομπή του από την Apple TV+

Τι είπε ο διάσημος παρουσιαστής για την επιστροφή του στο «The Daily Show»

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζον Στιούαρτ: Για ποιο λόγο ακυρώθηκε η εκπομπή του από την Apple TV+
Ο Τζον Στιούαρτ επέστρεψε στο «The Daily Show» μετά από 9 χρόνια © Instagram / thedailyshow

Ο Τζον Στιούαρτ λέει ότι η Apple TV+ ακύρωσε την εκπομπή του επειδή «δεν ήθελαν να πω πράγματα που μπορεί να με βάλουν σε μπελάδες»

Πριν από την επιστροφή του ως παρουσιαστής του «The Daily Show» του Comedy Central, ο Τζον Στιούαρτ έκανε μια στάση στην εκπομπή «CBS Mornings» για να εξηγήσει για ποιο λόγο επιστρέφει στην παλιά του δουλειά.

Jon Stewart Tackles The Biden-Trump Rematch That Nobody Wants | The Daily Show

Τζον Στιούαρτ: Από το Comedy Central στην Apple TV+

Ο Τζον Στιούαρτ ήταν παρουσιαστής στην κορυφαία ειδησεογραφική εκπομπή του δικτύου από το 1999 έως το 2015. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Apple TV+ ως παρουσιαστής της εκπομπής «The Problem with Jon Stewart» (2021-2023). Και τώρα, με την επιστροφή του στο «The Daily Show» θα παρουσιάζει μόνο το επεισόδιο της Δευτέρας κατά την διάρκεια του 2024, χρονιά εκλογών για τις ΗΠΑ. Ο Τζον Στιούαρτ είπε ότι χρειαζόταν μια πλατφόρμα για να μιλήσει για τις επερχόμενες εκλογές, την οποία δεν είχε πια αφού η Apple ακύρωσε το talk show του πέρυσι.

Τζον Στιούαρτ: Για ποιο λόγο ακυρώθηκε η εκπομπή του από την Apple TV+
© ΕΡΑ / STR

«Ήθελα ένα μέρος για να εκφράσω τις σκέψεις μου καθώς μπαίνουμε σε αυτήν την προεκλογική περίοδο», είπε ο Στιούαρτ. «Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το κάνω στην Apple TV+. Είναι ένας τηλεοπτικός θύλακας, πολύ μικρός. Είναι σαν να ζεις στο Μαλιμπού. Αλλά αποφάσισαν… ένιωσαν ότι δεν ήθελαν να πω πράγματα που μπορεί να με βάλουν σε μπελάδες».

Ο Στιούαρτ έκανε το ντεμπούτο του στη σειρά της Apple, «The Problem With Jon Stewart», το 2021, ως μέρος μιας πολυετούς συμφωνίας. Η πρώτη σεζόν της σειράς πρόβαλλε επεισόδια κάθε δύο εβδομάδες, ενώ η δεύτερη σεζόν άλλαξε σε εβδομαδιαία βάση. Το «The Problem» είχε τον Stewart να επικεντρώνεται σε ένα μόνο θέμα σε κάθε επεισόδιο.

Ο λόγος που η Apple TV+ ακύρωσε την εκπομπή του Τζον Στιούαρτ

Σύμφωνα με το Variety, το «διαζύγιο» μεταξύ Στιούαρτ και Apple ήταν πολιτισμένο, ωστόσο οι New York Times ανέφεραν ότι κατά βάθος υπήρχαν διαφωνίες για θέματα που επρόκειτο να καλυφθούν στην τρίτη σεζόν, συμπεριλαμβανομένου της A.I. και της Κίνας. Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ρώτησαν αργότερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ, σχετικά με το εάν η απόφαση του τεχνολογικού γίγαντα να ακυρώσει την εκπομπή του Τζον Στιούαρτ ήταν επειδή ο Στιούαρτ ετοίμαζε ένα επεισόδιο για την Κίνα.

«Ενώ οι εταιρείες έχουν το δικαίωμα να καθορίσουν ποιο περιεχόμενο είναι κατάλληλο για την υπηρεσία ροής τους, οι καταναγκαστικές τακτικές μιας ξένης δύναμης δεν θα πρέπει να επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα αυτό το περιεχόμενο», ανέφερε σε επιστολή της προς τον Τιμ Κουκ η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την Κίνα της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Τζον Στιούαρτ: Για ποιο λόγο ακυρώθηκε η εκπομπή του από την Apple TV+
© ΕΡΑ / ANDREW COWIE

Ενώ ο Τζον Στιούαρτ δεν επιβεβαίωσε τις φήμες για τις υποτιθέμενες ανησυχίες της Apple για ένα πιθανό «ευαίσθητο» επεισόδιο με θέμα την Κίνα, δήλωσε ωστόσο ότι η εταιρία «δεν ήθελε να πω πράγματα που μπορεί να με βάλουν σε μπελάδες». Όσον αφορά την επιστροφή του στο «Daily Show», είπε ότι ελπίζει να προσφέρει μια «κάθαρση στους θεατές κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με έναν τρόπο που ελπίζουμε ότι θα το απολαύσουν».

The Best F**king News Team Meets REAL America | The Daily Show

«Η ομάδα είναι απίστευτη», πρόσθεσε σχετικά με την επανένωση με την οικογένειά του στο Daily Show. Η Jen Flanz διευθύνει το πλοίο, ξέρει τι κάνει με έναν τρόπο που είναι πραγματικά εντυπωσιακός με όλο το συγγραφικό προσωπικό και τους παραγωγούς. Είναι ένα κτίριο γεμάτο με απίστευτα ταλαντούχους ανθρώπους».

Τι είπε στο πρώτο επεισόδιο του «The Daily Show»

Στο πρώτο επεισόδιο της Δευτέρας (12 Φεβρουαρίου) ο Τζον Στιούαρτ αφιέρωσε σημαντικό μέρος της εκπομπής αναφερόμενος στις ηλικίες του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι, στα 81 και 77 τους, αντίστοιχα, θα είναι το γηραιότερο ζευγάρι που θα αναμετρηθεί ποτέ για την προεδρία.

Ο Τζον Στιούαρτ αστειεύτηκε για την εμφάνιση του Μπάιντεν στο TikTok και την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του μετά την έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ, η οποία περιελάμβανε σχόλια σχετικά με τη μνήμη του Μπάιντεν.

Όσων αφορά στο θέμα της ηλικίας των δύο υποψηφίων, ο Στιούαρτ φώναξε: «Είναι αντικειμενικά γέροι!» Στη συνέχεια έκλεισε το θέμα, όπως συνήθιζε να κάνει συχνά, με μια πιο σοβαρή νότα, λέγοντας στους θεατές να προετοιμασθούν για τους μήνες πριν από τις εκλογές και ότι η δουλειά που απαιτείται για να γίνει ο κόσμος καλύτερος δεν θα τελειώσει σε μια μόνο μέρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ