TV & Media

Βασιλική Τρουφάκου: «Υπάρχει μισογυνισμός παντού»

«Όταν μια γυναίκα λέει την άποψή της θεωρείται σκύλα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
troufakou

Βασιλική Τρουφάκου: Τι είπε για τον μισογυνισμό που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία και για το πώς αντιμετωπίζεται μία γυναίκα που λέει την άποψή της

Η Βασιλική Τρουφάκου βρέθηκε καλεσμένη στο «Night Out» και μίλησε μεταξύ άλλων για τα αδέρφια της, την απώλεια του πατέρα της και τον μισογυνισμό στο θέατρο και την τηλεόραση.

«Είμαι και πολιτικός μηχανικός. Συνεργάζομαι με το γραφείο του αδερφού μου γιατί εγώ είμαι κυρίως ηθοποιός. Έχω δυο αδερφούς που με έχουν βασανίσει πολύ ως παιδί. Ο μεγάλος μου αδερφός όμως έχει υπάρξει και προστάτης μου σε πολλές φάσεις της ζωής μου», είπε για τα αδέρφια της και συμπλήρωσε για τον θάνατο του πατέρα της:

«Η σχέση με τον μπαμπά μου ήταν καλή. Ήταν ο κλάσικός πατέρας που έλειπε πολύ από το σπίτι αλλά η σχέση μας ήταν καλή. Είναι μεγάλη τελεία όταν χάνεται ο ένας γονιός από τη ζωή. Μπαίνει μια μεγάλη τελεία. Αν έχεις ζήσει μια αρρώστια για πάρα πολύ καιρό, ξέρεις ότι λυτρώνεται όταν φύγει και μετά αρχίζει κάτι πολύ ωραίο, ανήκει πάλι σε σένα και μπορείς να πλάθεις τις εικόνες που θες, ανήκει πάλι σε εσένα και όχι στην αρρώστια του».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxs41g1leynt)

«Με αγχώνει το πέρασμα του χρόνου. Ξέρω όμως ότι με περιμένουν και άλλα πράγματα μεγαλώνοντας, μου ανοίγουν κι άλλοι ρόλοι. Έχει και τα καλά του το να μεγαλώνεις λίγο», συμπλήρωσε και κατέληξε για τον μισογυνισμό:

«Αυτό με την ομορφιά δεν είναι το πρόβλημα. Ο μισογυνισμός είναι το θέμα. Υπάρχει σε όλους μας. Είμαστε πιο επικριτικοί, όταν μιλάει μια γυναίκα, θα τη διορθώσουμε πιο εύκολα, έχουμε λιγότερη υπομονή απέναντι στις γυναίκες. Όταν μια γυναίκα λέει την άποψή της θεωρείται σκύλα. Όλοι έχουμε μισογυνισμό… Στη δουλειά μας για παράδειγμα, λένε να κλείσουν πρώτα τους άντρες και μετά τις γυναίκες… Έχω βρει τον μπελά μου γιατί έχω διεκδικήσει πράγματα, έχω χάσει δουλειά. Έχω βρει άλλη μετά αλλά εντάξει… »

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxrlz4cph1j5)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY