TV & Media

Mark Margolis: Έφυγε από τη ζωή ο Hector Salamanca του «Breaking Bad»

Σε ηλικία 83 ετών

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρκ Μαργκόλις: Έφυγε από τη ζωή ο Hector Salamanca του «Breaking Bad».
Ο Μαρκ Μαργκόλις στον πιο iconic ρόλο του ως Hector Salamanca.

Μαρκ Μαργκόλις: Ο ηθοποιός, που έγινε γνωστός ως Hector Salamanca από το Breaking Bad, έφυγε από τη ζωή στα 83 του.

Ο ηθοποιός Μαρκ Μαργκόλις, ο οποίος άφησε έντονα το στίγμα του στην τηλεόραση με τον ρόλο του Hector Salamanca στη διάσημη σειρά «Breaking Bad» και στο spin off της «Better Caul Saul», άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη. Ήταν 83 ετών.

Το λυπηρό νέο έκανε γνωστό στον κόσμο ο γιος του Μόργκαν Μαργκόλις.

Μαρκ Μαργκόλις: Πώς έγινε ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα του ίντερνετ

Στην καριέρα του ο Μαρκ Μαργκόλις είχε εμφανιστεί σε πολλές δουλειές και ρόλους, όμως με σιγουριά αυτό που τον έκανε ευρέως γνωστό στον περισσότερο κόσμο ήταν η εμφάνισή του ως Hector Salamanca στο «Breaking Bad» και στο «Beter Call Saul» μετέπειτα. Στον ρόλο που ενσάρκωνε ήταν ένας πρώην διαβόητος μεγαλέμπορος ναρκωτικών στην Αλμπουκέρκη και συνέχιζε να είναι ένας από τους δυνατούς «παίκτες» μέσα από το γηροκομείο.

Το παράδοξο είναι πως έχει μείνει αξέχαστος στο τηλεοπτικό κοινό χωρίς να πει ούτε μία λέξη, καθώς ο Hector Salamanca στο «Breaking Bad» δεν μπορούσε να μιλήσει. Ήταν μία από τις σκέψεις του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Βινς Κίλιγκαν, με τις οποίες έπιασε το τζακποτ. Το 2012 μάλιστα ο Μαργκόλις ήταν υποψήφιος για Emmy. Επίσης έχει παίξει στην ταινία «Scarface» με τον Αλ Πατσίνο.

The Death Of Gustavo Fring | Face Off | Breaking Bad

Μία από τις σκηνές του τον είχε μετατρέψει σε ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα του ίντερνετ είναι η συνάντηση με τον χαρακτήρα του Gus Fringe. Εκεί ο Salamanca πυροδότησε μία βόμβα χτυπώντας το κουδουνάκι στο αναπηρικό καρότσι, με το οποίο ειδοποιούσε τις νοσοκόμες του γηροκομείου. Το παίξιμο του μαζί με τις εκφράσεις του προσώπου του είναι τόσο χαρακτηριστικές, που ο κόσμος τον αγάπησε για το πάθος του να δώσει το 100% στη συγκεκριμένη σκηνή, όπου έμεινε και στην τηλεοπτική ιστορία ως iconic και ας μην συμπεριλαμβάνεται μέσα ο Μπράιαν Κράνστον δηλαδή ο Walter White.

Στο prequel του «Breaking Bad» επέστρεψε πάλι και εκεί μπορέσαμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τον χαρακτήρα του.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ