- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι αποφασίστηκε στη συνάντηση των 6 δημοσιογράφων για το debate
Επιστολή προς τη Διακομματική Επιτροπή
Εκλογές 2023: Αλλαγή στην τελευταία ενότητα του debate ζητούν οι έξι δημοσιογράφουν που θα θέσουν ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς
Συνάντηση προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για το debate των πολιτικών αρχηγών είχαν σήμερα, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, οι δημοσιογράφοι που θα εκπροσωπήσουν τα έξι τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.
Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του γενικού διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Φώτη Καφαράκη. Μετείχαν ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και συντονιστής της τηλεμαχίας, Γιώργος Κουβαράς, και οι δημοσιογράφοι Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και Ράνια Τζίμα (MEGA).
Στη συνάντηση αποφασίστηκε ομόφωνα να αποσταλεί σήμερα επιστολή προς τη Διακομματική Επιτροπή, στην οποία οι δημοσιογράφοι προτείνουν να αντικατασταθεί η τελευταία ενότητα, που περιλαμβάνει απευθείας τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών, με ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων.
Μετά το τέλος της συνάντησης, οι έξι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στο newsroom, στο control των ειδήσεων και στο Studio 4, το οποίο ήδη διαμορφώνεται κατάλληλα για το ντιμπέιτ που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, στις 21:00.
Η επιστολή των δημοσιογράφων
«Προς τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής,
Οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουμε στο Debate συμφωνήσαμε και προτείνουμε να αντικατασταθεί η τελευταία ενότητα που περιλαμβάνει απευθείας τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών στην κάμερα, με ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων όπως είθισται να συμβαίνει μέχρι σήμερα.
Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα και στους έξι δημοσιογράφους να υποβάλλουν ερωτήσεις σε όλους τους αρχηγούς.
Παρακαλούμε επίσης να μας ενημερώσετε για τη σειρά την οποία θα απαντούν οι πολιτικοί αρχηγοί ανά θεματική ενότητα».
Γιατί δεν θα συμμετάσχει ο Νίκος Χατζηνικολάου
Ενώ τα περισσότερα κανάλια θα εκπροσωπηθούν από τους κεντρικούς τους παρουσιαστές, για τον ΑΝΤ1 θα συμμετάσχει ο Γιώργος Παπαδάκης και όχι ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Την εξήγηση έδωσε ο ίδιος ο παρουσιαστής και δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια της σημερινής του εκπομπής στον Real Fm. Όπως είπε, δεν πιστεύει στη διαδικασία του debate, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για «παράλληλους μονολόγους».
«Πολλοί φίλοι μού στέλνετε μηνύματα από χθες το βράδυ και με ρωτάτε γιατί δεν θα είμαι στο debate των πολιτικών αρχηγών. Αυτή είναι μια απάντηση που την έχω δώσει εδώ και χρόνια. Είναι άλλωστε γνωστό ότι εδώ και χρόνια δεν μετέχω στα συγκεκριμένα debate, παρότι για καλή μου τύχη κάθε φορά έχω την πρόταση να μετάσχω, γιατί ούτε αυτό είναι αυτονόητο απλώς επειδή τυχαίνει να εργάζομαι σε τηλεοπτικούς σταθμούς και να παρουσιάζω το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Όλες τις φορές που έγινε debate, είχα και την αντίστοιχη πρόταση» είπε αρχικά.
«Το έχω ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό. Δεν πιστεύω σε αυτή τη διαδικασία. Πιστεύω ότι είναι μια διαδικασία παράλληλων μονολόγων. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα με βάση τη διαδικασία που έχουν συναποφασίσει τα πολιτικά κόμματα για διάλογο. Δεν υπάρχει δυνατότητα για follow up, δεν μπορείς να επανέλθεις δηλαδή και να θέσεις διευκρινιστικά ερωτήματα αν η απάντηση δεν ικανοποιεί τον δημοσιογράφο, αν προκύψει νέο στοιχείο από τη συζήτηση από άλλον συνομιλητή. Μιλάμε για παράλληλους μονολόγους και θεωρώ ότι ως έναν βαθμό η παρουσία των δημοσιογράφων εκεί έχει καταστεί διακοσμητική» κατέληξε ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Τι δήλωσε ο Γιώργος Παπαδάκης και οι άλλοι δημοσιογράφοι
Το ερώτημα για την απουσία του Νίκου Χατζηνικολάου τέθηκε σήμερα και σε όλους τους δημοσιογράφους που προσήλθαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για την πρώτη συνάντηση για τα διαδικαστικά. Κανείς τους δεν θέλησε να πάρει θέση για την επιλογή ενός άλλου καναλιού, λέγοντας ότι εκτιμούν τόσο τον Νίκο Χατζηνικολάου όσο και τον Γιώργο Παπαδάκη.
Από τη μεριά του, ο Γιώργος Παπαδάκης δήλωσε πως είναι μεγάλη του τιμή που θα συμμετέχει στο debate και ότι ήταν κάτι που το ήθελε. Ωστόσο, ξεκαθάρισε και εκείνος ότι διαφωνεί με τον τρόπο που γίνεται το debate.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπήρξε συστηματικός συλλέκτης και ερευνητής της μουσικής και πολιτιστικής ιστορίας
Η εμφάνιση μετά την αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη
Ο δημιουργός σειρών όπως οι «Τρεις Χάριτες» μίλησε για τα νέα δεδομένα στην ελληνική τηλεόραση
Εκ διαμέτρου αντίθετες οι απόψεις των παρουσιαστριών μετά το τέλος της εκπομπής Real View
Τίτλοι τέλους για την εκπομπή «Το ΄χουμε»
«Δεν θα με δείτε να γίνομαι καθηγήτρια», ξεκαθάρισε η ηθοποιός
Ο παρουσιαστής άφησε αιχμές κατά συναδέλφων του on air, μιλώντας για τα σχόλια που δέχεται όλη τη σεζόν
«Ο Γιώργος Μαργαρίτης ερχόταν κάθε μέρα στο νοσοκομείο και μου έλεγε "Σταρόβα πεθαίνω για σένα"»
«Δεν το έχω το επιχειρείν, μέχρι σήμερα είμαι με χρέη», δήλωσε ο ηθοποιός
Τι αναφέρει ο πατέρας του για την αποθεραπεία του παίκτη του Survivor
«Η οικογένειά της είναι φανταστική. Δεν την άφησαν ούτε δευτερόλεπτο. Δεν υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Τραϊανό Δέλλα, ήταν μια βιβλική φιγούρα»
«Θέλω να κάνετε τον σταυρό σας για εμένα και να πάνε όλα κατ' ευχήν»
Τα ΜΜΕ δεν ξέρουν πού να σταματάνε, το γνωρίζουμε αυτό, όμως πόσα κακοποιητικά λάθη να αντέξουν οι ογκολογικοί ασθενείς και οι οικογένειές τους...
Προβάλλονται κάποιοι άνθρωποι επειδή το κοινό ενδιαφέρεται γι’ αυτούς, ή το κοινό ενδιαφέρεται γι’ αυτούς επειδή προβάλλονται;
Η εμφάνιση του Κώστα Δόξα που προκάλεσε αίσθηση
Ο σταθμός του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα
Ο Αμερικανός πρόεδρος πανηγυρίζει για την αυλαία του The Late Show
Οι δύο δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεκδικώντας δικαίωση μετά την απομάκρυνσή τους
Ο έμπειρος δημοσιογράφος ανέλαβε ηγετική θέση στον τομέα ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.