TV & Media

Με τουρκικό τραγούδι άνοιξε εχθές την πρωινή της εκπομπή η ΕΡΤ

«Είπα σ' όλο τον κόσμο ότι εσένα αγαπώ» έλεγαν οι στίχοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ερείπια πολυκατοικίας και διασώστες στην Τουρκία
© EPA / ABIR SULTAN

Σεισμός Τουρκία: Το τουρκικό τραγούδι στην έναρξη εκπομπής της ΕΡΤ - Το νόημα των στίχων του

Με ένα τουρκικό τραγούδι και τις εικόνες απόλυτης καταστροφής από τις πληγείσες περιοχές στην Τουρκία ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης (8.2) η ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις».

Το τραγούδι «Ben seni sevduğumi dünyalara bildurdum», που μεταφράζεται στα ελληνικά ως «Είπα σε όλον τον κόσμο ότι εσένα αγαπώ» ακούστηκε στον τηλεοπτικό αέρα. Στις οθόνες προβάλλονταν εικόνες από γκρεμισμένα κτίσματα, ερείπια και στιγμές διάσωσης. 

ΕΡΤ - Τουρκία

Πληθαίνουν οι αναρτήσεις ευγνωμοσύνης των Τούρκων

Το δικό τους «ευχαριστώ» είπαν οι Τούρκοι πολίτες στην Ελλάδα για τη βοήθεια που παρείχαν οι Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ που βρίσκονται στις δοκιμαζόμενες από τον φονικό σεισμό της Τουρκίας περιοχές. Οι ελληνικές δυνάμεις συμμετέχουν στους απεγκλωβισμούς επιζώντων από τα ερείπια και μέσω των #Yunanistan και #teşekkürleryunanistan οι Τούρκοι πολίτες ευχαριστούν την Ελλάδα για την προσφορά τους.

Αρκετοί είναι, δε, που αναφέρθηκαν στις απειλές του Ερντογάν στην Ελλάδα, τονίζοντας πως ο «εχθρός» είναι στα χαλάσματα για να βοηθήσει τους επιζώντες.

Τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι αναρτήσεις στα social media από Τούρκους πολίτες που λένε το δικό τους «ευχαριστώ» για τη συμβολή της Ελλάδας στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης επιζώντων μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ